Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w trudnej sytuacji

zdrada, rozstanie, jak się zachować

Polecane posty

Gość w trudnej sytuacji

Witam! Od prawie roku rodzina mojego brata się rozpada. Są małżeństwem prawie 20 lat, mają nastoletnie dziecko. Uwielbiają podróżować, ale nie zawsze mogą razem (praca...) i niecały rok temu jego żona pojechała do Egiptu, tam poznała jakiegoś obcokrajowca, "zakochała" się, nie chce być już z moim bratem itp. Jest przed 40 i zaczęła się zachowywać jak gówniara: przedłużanie włosów, manicure, soczewki kolorowe, solarium... SZOK! a zawsze była zaradna kobietą i dobrą matką, teraz nic się dla niej nie liczy. Brat dość długo próbował uratować związek ale teraz widzę, że zrezygnował i ma dość... Rodzice nic nie wiedzą, bo ukrywają to przed nimi, żeby ich nie martwić, chociaż mama się domyśla, że coś jest nie tak, brat chodzi ciągle na piwko lub drinki z kolegami (boję się że się rozpije, chociaż nigdy w naszej rodzinie nie było problemów z alkoholem...). Byłam z nimi bardzo związana, razem jeździliśmy na wczasy, spotykaliśmy się co weekend, a teraz nie wiem jak mam się zachowywać. M.bardzo skrzywdziła mojego brata, on mi się zwierza i w ogóle z nią nie rozmawiam bo nie chcę, żeby pomyślał, że stoję po jej stronie, poza tym mam do niej żal, że tak się zachowała.... Ale z drugiej strony mam zupełnie zerwać z nią kontakt? Nie wiem co robić... Czuję że dojdzie do rozwodu, brat już kupił mieszkanie i się urządza, nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji, tym bardziej że za 3 miesiące mam wesele... Proszę o Wasze opinie

a z jakiego powodu masz z nia utrzymywać kontakt, pewnie sama nie bedzie z Toba gadac

Gość katarzynka..b
Trudno cos doradzić. Jedno co wiem- Twój brat potrzebuje wsparcia. Musi wiedzieć, ze jesteś z nim, ze ma Ciebie i że jestś dkla niego oparciem. Z tym piciem to trzeba uważać, łatwo jest topić smutki w alkoholu, tylko potem trudno sie od tego alkoholu uwolnić. Pogadaj najpierw z bratem. Potem się zastanowisz czy gadać z bratową.