Gość anula130 Napisano Maj 13, 2010 witam Chciałam zapytać kogoś kto często bada krew na poziom cholestrolu. W grudniu miałam robione badanie i nie wyszło najlepiej: całkowity 232 HDL 42 LDL 170 a trójglicerydy 89 Od tamtego czasu jedynie co robiłam to zaczęłam jeść na śniadania płatki owsiane i starałam ograniczyć słodycze. W niedzielę miałam infekcję wirusową jelitową, gorączkę 38, prawie nic nie jadłam, we wtorek było lepiej, ale nadal jadłam mało i we wtorek poszłam zbadac cholesterol i wyszło tak: całkowity 120,4 HDL 26,6% całkowitego LDL 56 za to trójglicerydy 176 !!!! I moje pytanie: czy taki zaniżony poziom cholesterolu może być wynikiem tej krótkiej głodówki? i z jakiego powodu tak mogły wzrosnąć trójgliceydy? Dodam, że wątrobe mam ok, nie boli, nie mam żadnych dolegliwości i w dodatku niedawno miałam robione USG jamy brzusznej i tez wykazało że wszystko ok. Tarczycę też miałam kiedyś badaną i też wyszło ok. Ogóla morfologia w porządku. dzięki z góry za odpowiedzi pozdrawiam Ania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach