Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AzjaAzjaAzjaaa

Tabletki anty, recepta. Pomocy.

Polecane posty

Gość AzjaAzjaAzjaaa

Witam kobietki. Kończą mi się pigułki ,więc muszę myśleć jak zdobyć receptę bo nie chcę iść do ginekologa po recepty i za to płacić 50 zł. Trochę sporo jak za kilka min, tylko wypisze i tyle. Jak moge zalatwic recepte inaczej? Czy pielęgniarka mogłaby załatwić receptę? Pielegniarka pracująca w szpitalu?

Gość gość121
Pocieszę Cię...ja płacę 100zł za wizytę. Tylko recepty mam na pół roku

Gość AzjaAzjaAzjaaa
Novynette

Gość AzjaAzjaAzjaaa
A pielegniarka pracujaca w szpitalu moglaby zalatwic taka recepte?

Gość Dziendobtyyy
heh, to dziwnie, ja ide do przychodni zamawiam recepte i babka mi ja wypisuje na za pare dni i nic za to nie pplace.. oczywiscie kontroluje zebym nie brala wiecej niz jednego opakowania na miecha :)

Gość AzjaAzjaAzjaaa
Ale gdzie ta recepte zamawiasz? Bo jak moja znajoma szła ostatnio to wymagali od niej zaswiadczenia od ginekologa,ktory wczesniej wypisal pigulki.

Gość modesta
idź do najbliższej przychodzi nfz tylko weś zaświadczenie lub książeczkę ubezpieczeniowa że jesteś ubezpieczona i mysle ze nie bedzie problemu. ja też tak robię. chodzę do pielęgniarki w przychodni ona mi wypisuje ile chce. ostatanio dostalam 2 recepty po 3 opakowania i mam z glowy

przecież są wizyty receptowe. U jednego ginekologa jak byłam to widziałam za 10 zł. U mojej ginekolog wizyta receptowa to koszt 15 zł i biorę sobie zawsze na niej dwie recepty na każdej po 3 opakowania albo 3 i 4 :)

Gość Azjaaaaaaaaa
Jak to wizyty receptowe? Nie słyszałam o czymś takim... A jeśli istnieje to pewnie nie u każdego ginekologa.

Gość Bellaa_________
wizyty receptowe?? ja ide do gina na badanie 1 raz w roku i place 80 zł, wypisuje mi wtedy recepte na 6 opakowan, jak mi sie skoncza to ide poprostu po recepte,nie badam sie...nie stac mnie na to poprostu czasem...a nie chce przerywac tabletek.ale to zalezy od ginekologa...niektorzy chca zeby sie co 3 miechy badac zeby zarobili...

Ja mam tak że idę do mojej pielęgniarki po receptę, ona ma przygotowane recepty z podpisem ginekologa, tylko wypisuje dane i nazwę tabletek, potem wpisuje do karty i już, nie muszę specjalnie chodzić na wizyty.

Gość toc to zadne problem
Idź do swojego lekarza rodzinnego, a ten na pewno przepisze Ci tabletki

Gość sadcsffwvf
ja tez chodze na fundusz i po recepte ide do sekretarki ginekologa (czy niewiem kim ona tam jest, odbiera telefony i zapisuje na wizyty) no i od niej biore recepte za darmo, na ile chce opakowan, ostatnio wzielam za 3 i mam z glowy

Gość asdfg
ja chodze prywatnie,za wizyte płace 180 zl(w tym usg dopochwowe,usg piersi,cytologia) i dostaje recepty na 12 opakowan

Gość ffrtt
Ja dzwonię do przychodni (juz 10 lat :-P) i zamawiam receptę. Potem jadę ją odebrac , a do ginekologa (zawsze tego samego) chodzę co pół roku na kasę chorych...