Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isia12345

Jadłeś kiedyś krewetki ?

Polecane posty

Gość isia12345
Szkoda Chciałam wiedzieć jak smakują :p

Gość te czerwone
bleee

Gość pyszne
jeżeli ktoś lubi ryby to wszystkie tutti di mare smakują podobnie jak ryba

O zupie nie slyszalam,ale krem z krewetek jest godny polecenia. Trzeba rowniez wiedziec,ze krewetki smazy sie po dwie minuty z kazdej strony,jezeli przesadzisz to beda gumowate tak jak kalmary.

O zupie nie slyszalam,ale krem z krewetek jest godny polecenia. Trzeba rowniez wiedziec,ze krewetki smazy sie po dwie minuty z kazdej strony,jezeli przesadzisz to beda gumowate tak jak kalmary.

Gość Emily Brown
Kocham krewetki! Czosnek + cebula + krewetki + pomidory => na patelnię, doprawić papryką słodką i ostrą. Jeść z chlebem czosnkowym pychotkaaa :). Albo np makaron z krewetkami, cukinią i sosem śmietanowym mmmmmm. Ale i tak wolę pierwszą wersję, pomidorowo-czosnkową :)

Gość aaagnie
Krewetki sa pyszne :)) krewetki smazone na masle czosnkowym Pozniej na talerzu skropic je sokiem z cytryny mmmm Mozna je tez po przelaniu wrzatkiem i polaniu przyprawa magii zjesc Moim zdaniem małże sa jeszcze lepsze ;)

Gość miss cool
Ja jadłam zupę z krewetek :D Nigdy tego nie zapomnę. Wróciłam do domu. Zaglądam do garów. Nalewam zupę. Jem.... W końcu spojrzałam na zawartość i doznałam szoku, bo zobaczyłam tam robala :D Myślałam, że to był jakiś skutek uboczny zupy, a nie celowy :P

krewetkom mówię -NIE! dwa razy próbowałam, ale nie dam rady to jest bleee

Bardzo czesto kupuje frutti di mare ... z reguly jest to mieszanka : malze,krewetki i kawalki kalmarow ;) Podsmazam je chwilke na oleju w woku i dodaje sos sojowy (ciemny). Mieszam z ugotowanym ryzem PYCHA ;) A same krewetki po krotkim podsmazeniu sa bardzo smaczne jak wymieszasz je z sosem. Bierzesz ok. pol szklanki majonezu,wciskasz troszke przecieru pomidorowego,dokladnie wymieszasz i masz pyszny sos do krewetek ;)

Gość jjjjjjqqqqq
a jak się je te całe krewetki? co się z nich je a czego nie i jak się je? coś sie palcami przełąmuje?

kupuje juz gotowe do spozycia ... a co do pytania to czesc jadalna znajduje sie w odwloku krewetki ;)

Gość ja tez jestem chetna alee
jadlam z makaronem, ale to byly kupione mrozone, maja smak prawie jak ryba:)

Alergicy muszą uważać. Ka nie jadam:P:P:P

Energiczna 30-ko ;) trudno mi okreslic jakie sa w smaku,bo w sumie zalezy on glownie od tego w czym je przyrzadze ... ale uwielbiam je w kazdej postaci :)

tak kiedyś miałam okazję i mi nie smakowało ale moja siostra się zajadała:-) ona lubi takie jedzenie ja nie:-)

Gość nienaaaawidze jeeeeeej
kiedys jak jeszcze jadłam zwierzeta (teraz jestem wege) bardzo smakowły mi krewetki zapiekane w cieście

Gość niechcacy zjadlam
to bylo w salatce... Cos mi nie pasowalo, wydlubalam, sprobowlaam... i polecialam do ubikacji na rozmowy z wielkim uchem :O

Gość Ly.sy.
Ja jem surowe! Taki gatunek ktory dorasta do 5cm i jest przezroczysty. Lapie je w morzu na podbierak potem lamie w polowie,korpus wyrzucam wyciskam miesko spod pancerza od ogona ,potem zamaczam w morzu miecho i pozeram. Moze brzmi to brzytko ale sa pyszne i odrazu osolone i bardzo zdrowe ,a moja dziewczyny sie obraca jak jePozeram i nieda sie przekonac do takiej konsumpcji:(

Gość nie ma to jak
krewetki badz scampi w sosie czosnkowo pomidorowym ;) Pycha - polecam :)

Gość isia12345
Odświeżam moje ostatnie pytanie :)

Gość isia12345
Ly.sy ! Przez ciebie cały czas dręczy mnie to pytanie !