Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananna

co na wakacje ???

Polecane posty

Gość nanananna

witam mam pytanie wyjeżdżam z 15 mc dzieckiem na wakacje do Grecji i nie wiem co zabrać??

Gość adcdefghijklmn
dziecko

Gość nanananna
chodzi mi jakie leki co tam się może przydać i wogulę to jego pierwsza tak podróż

Gość adcdefghijklmn
napewno jakis krem z wysokim filtrem, kapelusik

Gość nanananna
up

Na pewno - termometr-dziecko na zmianę klimatu może gorączkować Czopki Vibrucol- są dobre dla takich maluchów w stanach niepokoju Jakieś syropki czy czopki na zbicie temperatury. Kapelusik-do ochrony glówki Krem-jakiś z wysokim filtrem Jak coś mi się przypomni to jeszcze napiszę .. A lecicie samolotem oczywiście ?

Gość nanananna
autokarem jedziemy

Gość to ile godzin
wy bedziecie jechac autokarem z takim malym dzieckiem???

Gość dziewczynkooooo
z 30 godzin napewno beda jechać

Gość chyba żartujesz
już widzę jak współpasażerowie się cieszą....tym że Wasz maluch będzie wył i walił kupy całą drogę

no ja jak autokarem to jednak bym dziecko zostawila w domu :/ a tak powaznie to w podroz autokarem to chyba najistotniejsze to sa srodki nasenne i uspokajajace niech dziecika spi jaknajdluzej najlepiej caly czas :D jak mozna sie zdecydowac na takie wczasy??? doplacili ci czy jak??

No kurcze nie wierzę w to,że ona będzie jechała z 15miesięcznym dzieckiem autokarem do Grecji .. Jak można być tak mało odpowiedzialnym i rozgarniętym !!! Nie no po prostu super wyciczka dla dzieciaka kilkunastogodzinna podróż,zreszą bardzo męcząca potem zmaina klimatu ciągłe słonce no wyjazd typowy dla takiego malucha !!!!

Gość to ile godzin
dlatego jestem bardziej sklonna zrozumiec tygodniowa wycieczke rodzicow i zostawienie dziecka pod opieka dziadkow. mowcie co chcecie, ale dla mnie ta opcja jest bardziej odpowiedzialna niz targanie dziecka na sile i nie wiadomo z jakim skutkiem :O

do to ile godzin- zgadzam się w 100% ! Jak można ciągnąć takiego Malucha tyle godzin autokarem przez pół świata ? Autorko powiedz, czy Ty w ogóle myślisz,jak dziecko zniesie taką podróż ? Jak Ty zniesiesz też pewnie ciężko,a co dopiero taki maluszek ? No zastanów się jeszcze ! . A w jakim miesiącu się wybieracie do tej Grecji .. ?

Tylko nie mów,że w lipcu bo chyba padnę . Chociaż czy w sierpniu czy w lipcu w Grecji jest równie gorąco !

Gość czekolada z bakaliami
autorko czy kiedykolwiek jechałaś sama w taka podróż bo jesli nie to nie masz pojecia na co sie decydujesz z takim maluchem ani dla ciebie ani dla dziecka nie bedzie to przyjemne wiem bo sama jechałam autokarem w taka podróż 28 godz , owszem jest kilka postoi ale nikt nie bedzie sie dla ciebie zatrzymywał co chwile jak bys sobie zyczyła , wymeczysz dziecko i siebie tez , a na zrozumienie reszty pasazerów nie liczyłabym ale decyzja i tak nalezy do ciebie , uwazam ze na takie wojaze dziecko jest stanowczo za małe powodzenia

Gość nanananna
a co za problem aytokarem? to tylko kilkanascie godzin w sumie. Wezne jakies gry, zabawki i bedzie dobrze. Jedziemy w lipcu

Gość czekolada z bakaliami
i uwazasz ze gry i jakies zabawki wystarcza ci na tak długa podróz zeby dziecko było spokojne zadowolone no odwazna jestes

"to tylko kilkanascie godzin w sumie " dla Ciebie to tylko kilkanscie godzin adla Twojego dziecka aż !!! Kurcze pomyśl,trochę jak bardzo jest to męczące dla takiego dziecka .Dziecko będzie płakało,pasażerowie będą na pewno nie zadowoleni,że nawet spać nie mogą bo dziecko płącze . A nie masz możliwości zostawić dziecka np. z rodzicami ?

Gość nanananna
uwazam, ze przesadzacie bedzie dobrze, a mala okrzepnie trochu

Myślisz,że posadzisz dziecko i ono będzie siedziało grzecznie ? Kurcze chyba dzieci nie znasz ! Będzie chciało chodzić a tymi zabawkami to na pewno nie bedzie się chcialo bawić, no może chwilkę . Chyab nie masz pojęcia na co się decydujesz !!

Przepraszam za szczerość,ale myślisz tylko o sobie,nie myślisz jak na tą zmianę klimatu i na taką podróż zareaguje dziecko w ogóle o nim nie myślisz ..

Gość nanananna
a ty milimetrowa to pewnie swoje dziecko kazdemu podrzucasz, bo podroz niewygodna, co?

Gość mama 9 miesiecznego synka
Szczerze musze ci powiedziec, ze troche ci sie dziwie, ze z takim maluchem jedziesz autokarem. Teraz sa tak tanie przeloty niektorych linii, ze chcac jechac z dzieckiem raczej wybralabym samolot. My lecimy do Fuertoventury na poczatku wrzesnia, wiec mysle, ze bedzie dobrze. Wiesz, swego czasu jechalam pare razy z rodzicami na wczasy autokarem, ale to bylo ponad 10 lat tamu. Raz do Wloch, innym razem do Hiszpanii i ja znioslam taka podroze nienajlepiej, dluzylo mi sie potwornie, a co d opiero taki maluch...Ja bym sie nie odwazyla, ale tobie zycze powodzenia, udanej podrozy i przyjamnych wakacji. A co zabrac...kolko do plywania :), rekawki, krem z wysokim faktorem, cos przeciwgoraczkowego, cos przeciw biegunce, Dentinox, bo moga mu wychodzic zabki, ulubione zabawki...jak cos jeszcze wymysle to dopisze.

heheh koniecznie napisz jak bylo, jak super odpoczelas :D:D:DD chyba serio nigdy nigdzie nei jechalas autokarem a zwlaszcza z dzieckiem :/

Tak się składa,że mam córkę 3 latka i córkę połtoratygodniową . Dopóki nie było tej młodszej jeździła zawsze z nami ale samochodem ale nie za granice tylko gdzieś np nad morze. Staraliśmy się wybierać krótkie trasy ze względu na dziecko . Myślałam zawsze o dziecku a nie o swojej wygodzie ! Bo dla mnie to ja też bym sobie mogła jechac i te 30h,ale Mała na pewno taką podróż kiepsko by zniosła i nie naraziłabym jej na taką podróż !!!

Gość nanananna
ale mamuski, lolaboga:O to mam w domu siedziec z dzieckiem? pojade i napewno bedzie swietnie, a wy nie zazdroscie, bo nosy wam sie wydluza. Nie stac was na taki wyjazd i mi go obrzydzacie:(