Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

ALIMENTY

Polecane posty

w jakiej kwocie otrzymujecie alimenty na dzieci i w jakim wieku??

dziewczyny odpiszcie !! bo nie wiem czy spisac umowe z bylym czy isc do Sądu.... Chce mi dac 400 zl na syna 7 letniego, ktory idzie do szkoly!

do tego mi znajoma powiedziala zebym szla lepiej do Sadu bo taka umowa nie ma mocy prawnej, ale ja nie bardzo wiem o co chodzi!? Wie ktos moze?

dobra, tak poważnie, to mój kolega płaci , chyba od 12 lat , 200 złotych miesięcznie, a mamusia tego chłopca jest na tyle głupia że jeszcze go nie zaciągneła do sądu... :-o 200 złotych 12 lat temu to były troszke inne pieniądze :) prawda :classic_cool:

bo nie wiem czy sie ugadywac czy lepiej isc do Sądu.... dodam, ze kontakty miedzy nami sa raczej złe!

Gość juz gorzej byc nie moze
Ja mam 300zł alimentow na 14 miesieczn dziecko. Kolega placi 400zł - dziecko 4 latka

Gość Emmett Fitz-Hume
Idź do sądu- to nic nie kosztuje. Przed sądem możecie zawrzeć ugodę, która będzie miała moc prawomocnego wyroku (a więc ew. można będzie wyegzekwować kasę przy pomocy komornika sądowego).

Moc prawna- chodzi o to zebys spisala z nim umowe bo jak nie spiszesz zadnej to on w kazdym momencie moze przestac placic i wtedy bedziesz juz musiala isc do sadu zeby dostac jakiekolwiek pieniadze. Najlepiej spisac umowe przy notariuszu lub prawniku. Kims kto zna sie na prawie

powiem tak, ja mama 300 zl zasadzone i teraz syn idzie do szkoly wiec chce podwyzszyc. Czyl iewentualnie gdyby to nie bylo w sadzie to komornik moglby sciagnac tylk ote 300 tak? I czy 400 to nie za malo?

a wiecie ile Sąd moze podwyzszyc jednorazowo? Czy to jest jakas okreslona suma? bo mnoze on sie boi ze mi sąd da wiecej niz on proponuje ...?

jesli chodzi o alimenty, to muszę z przykrością stwierdzić, że faceci to chooje :)

niestety masz racje, a on juz mnie wiele razy oszukal wiec nie chce zeby znowu mial te satysfakcje. Tym bardziej ze ma synka w d...

wiec jesli chodzi o zarobki to wykazal w Sadzie 950 zl... dodam ze prowadzi firemkę ktora zalozyli z konkubina wiec wiadomo ze szefowa miu byle co wykaze...

nic mu nie udowodnisz... jeśli takie wykazuje zarobki to jest kryty... niech się dorzuca do jakiś ekstra wydatków - kolonie, rower itd. ale to juz zależy jaki to człowiek...