Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trendy mama

Czy 16 letnie dziecko moze

Polecane posty

Gość Trendy mama

zostac samo na kila dni w domu?

Gość jasne ze moze
licz sie tylko z tym,ze bedzie imprezka w domu..

Gość Trendy mama
Iprezka moze byc.Sama niedawno mloda bylam Marwie sie o niego

Gość Trendy mama
Kobitki piszcie.Wiem,ze tutaj sa odpowiedzialne mamy.zazwyczaj Wasze pociechy sa malenstwami ale co byscie na moim miejscu zrobily?

Gość jasne ze moze
ja tez niedawno bylam nastolatka..moi rodzice wyjechali na 2 tyg i dlatego wlasnie moje dziecko w tym wieku nie zostanie samo..

Gość UlaBrzyduula
Ja bym nie zostawiała! Ja w jej wieku to takie rzeczy robiłam pod nieobecność rodziców!!:P:P Imprezy to inną sprawą:D ale .....TO....( wiecie o co chodzi):P:P Pewnie młoda się cieszy że starzy na długi weekend jadą:D

Gość heheheh jfvj
Ja zostałam w tym wieku pod opieką dziadków na 2 tyg tzn siedziałam i spałam u siebie w domu ale chodziłam do nich na obiady i mieli mnie pilnować. Ojjj nie szło im to za dobrze :)

Gość Trendy mama
Sama juz nie wiem co robic

Gość heheheh jfvj
Moi mi powiedzieli przed wyjazdem jeszcze kiedyś " tylko nie puść domu z dymem i nie zasyf go " i tego nie zrobiłam. To jest kwestia zaufania do dziecka i jego dorosłośći emocjonalnej :)

Gość Trendy mama
wlasnie nie boje sie,ze cos zrobi raczej,ze cos jemu moze sie stac

Gość heheheh jfvj
ale skoro jest odpowiedzialny i potrafi o siebie zadbać to chyba nie ma problemu. A nie macie w miejscowości gdzie mieszkacie jakiejś rodziny żeby ktoś go kontrolował np raz dziennie albo co drugi dzień ?

Gość 12345678907t5w3543t5636
jeśli jest odpowiedzialny i masz do niego zaufanie to śmiało możesz zostawić. podkreślam jeśli jest odpowiedzialny. w końcu 16 lat to już nie takie dziecko .

Gość nie martw sie starsi
o 2 lata studenci zamieszkują w akademikach z dala od rodziców i nic się im nie dzieje. Jest juz prawie dorosły

Gość xxxxxccccvvv
imprezy,seks,alkohol :D

Gość crazy mamcia
Tak jest odpowiedzialny.To chyba ja robie z niego ciamajde Mam kolezanke dobra -mieszka obok w domu wiec moze ja poprosze ale ten juz foch,ze jemu nie ufam

ja bym tez zostawiła ale najpierw pogadanka o seksie moze......no i uwazaj na zyczliwych sąsiadów bo jak doniosa to mozesz miec problemy..........

Gość 55555555555555555555555
no jasne że możesz zostawić przecież istnieją telefony, mo0żesz codziennie z nim rozmawiać. tylko powiedz żeby wstydu przed sąsiadami nie przyniósł i żeby mieszkanie było całe . i będzie oki ;)

Gość heheheh jfvj
Jak ma mieć focha i się stawiać to postaw ultimatum zostaje sam ale pod warunkiem , ze ta koleżanka raz na dwa dni przyjdzie zobaczyć czy żyje , a on ma odbierać od was telefony , a jak nie będziecie dzwonić to przynajmniej dwa smsy na dzień napisać , że żyje.

Gość pewnie, że 16-letnie dziecko
może zostać same na kilka dni, a Ty za 9 m-cy zostaniesz babusią:)

Gość heheheh jfvj
Zaufanie , zaufaniem swoją drogą ale wiadomo , ze zawsze człowiek będzie pewniejszy jak ktoś raz na jakiś czas sprawdzi.

Gość heheheh jfvj
Ja jak miałam 16 lat i zostałam sama to byłam tak tym zafascynowana , że całe dnie były u mnie koleżanki i spał itd i niezły się bałagan zrobił i brak jedzenia dobrze , że dziadkowie byli , przed przyjazdem rodziców posprzątałam i było oki tylko się dziwili kot tyle prądu zużył :) Rok później jak miałam 17 lat też zostałam sama ale już praktycznie koleżanek nie zapraszałam tylko cały czas z chłopakiem siedziałam , to było tak czysto i spokojnie , że aż szok. Jeszcze się gotowac nauczyłam :)

Gość Trendy mama
Oki to chyba jego zostawie a kolezanke poprosze i dam jej klucze na wrazie co bede dzwonila,pisala i zobowiaze babcie,zeby dzwonila on w tamtym roku zostal u babci na 5 dni sam ale ja nic o tym nie wiedzialam

Gość heheheh jfvj
Wiesz tylko też nie zrób tak żeby ktoś do niego ciągle latał i dzwonił bo w końcu się postawi . Na prawdę odwiedzenie raz na parę dni i telefon dziennie wystarczą plus smsy :)

Gość crazy mamcia
heheheh jfvj dziekuje:)buntuje sie chlopak ale wiadomo jakie sa mamy

Gość heheheh jfvj
wiem , mnie też tak pilnowali i uwierz pochlebiało mi to , że mieli do mnei na tyle zaufanie , że zostawią mnie samą w domu. Wiadomo , też dzwonili, pisali, chodziłam codziennie do babci na obiad . Ale jak już przesadzali z telefonami i jeszcze babcia dzwoniła i ciotka to już mnie to wnerwiało i nawet mi się odbierać nie chciało

Gość Trendy mama
Moze ktos jeszcze?

Gość mama 9 miesiecznego synka
No wiesz, ty najlepiej znasz swoje dziecko, wiesz jakie masz z nim relacje i wiesz jakie jest, wiec sama powinnas sobie odpowiedziec na to pytanie. Ja zostawalam sama w domu, bo tata byl marynarzem, a mama czasem do niego gdzies tam jezdzila. Gdy bylam mala jezdzilam z nia, pozniej juz nie chcialam i zostawalam w domu. Ja np. nigdy imprez nie robilam, bo wiedzialam jaki chlew moze sie zrobic z domu :) Zapraszalam tylko przyjaciolki czy tam najblizszych znajomych i bylo fajnie. Pamietam jak pare razy przyjaciolka u mnie spala, jak jednym razem uczylysmy sie do sprawdzianu. Tak sie uczylysmy, ze sasiedzi wezwali policje, bo tak halasowalysmy we dwie :p Mialysmy 16 lat, uczylysmy sie do sprawdzianu i pilysmy wino, a muzyka grala na prawie caly regulator i poszlo wlasnie o ta muze. Mlode bylysmy i glupie :p Gdy mama wrocila powiedzialam jej o tym (ja mialam, zreszta do dzis mam bardzo dobry kontakt z mama i wszystko jej mowilam). Usmiechnela sie i powiedziala mi tylko, ze cieszy sie, ze bylo fajnie, al zebym nastepnym razem nie puszczala tak glosno muzyki, bo nie ma zamiaru sie za mnie wstydzic :) U mnie skutkowaly takie teksty i nigdy wiecej tak nie zrobilam h:) Bardzo milo wspominam te czasy. W kazdym razie mysle, ze mozesz, ale ty lepiej znasz swoje dziecko.

Gość mama 9 miesiecznego synka
nikt2 - przestan. Nie kazdy uprawa seks w wieku 16 lat, wiec nie ublizaj tu nikomu tylko pisz po ludzku.