Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byle do wakacji

czarnogóra?

Polecane posty

Gość byle do wakacji

jade w tym roku na wakacje do czarnogóry. co myślicie o tym kraju i jeśli tam byliście to jak wam sie podobało. opowiadajcie wszystko.

Gość byle do wakacji
mi się to kojarzy raczej z biedą ale nigdy tam nie byłam to nie wiem;)

Gość jedz, jedz, jedz!!!
wspaniale okolice, biedy nie ma!!!! Bylam 7 tygodni u przyjaciolki, ktorej rodzice maja tam dom!! W miejscowosci Krasici na przeciwko Herzegnovi. Naprawde bedzie wspaniale!!1 Wspaniale morze, super zarcie i zajefani ludzie!!!!

Gość a było tak fajnie;(
jeśli jest tam tak jak w Chorwacji to polecam

Gość byle do wakacji
jeśli jest tam tak ja mówisz to super:) a w chorwacji już byłam i dlatego chcę spróbować czegoś innego;P

Gość jedz, jedz, jedz!!!
jest jeszcze lepiej poniewaz czarnogora to dla wiekszosci turystow kraj "dziki". Masz okazje miec stycznosc z lokalnymi, ktorzy sa naprawde wspaniali!! Superzabawa!!

Gość byle do wakacji
no to świetnie:) jeszcze tylko miesiąc i kilka dni;)

Gość jedz, jedz, jedz!!!
moge sie wybrac z toba??? ;-))) na jakich zasadach jedziesz??? pleck, znajomi, auto??? powiedz cos wiecej???

ładnie tam jest, ale zależy z ktorej strony ja byłam w BiH, nocowaliśmy w hotelu , od frontu wszystko ładnie super, ale ja miałam okno od podwórza- podziurawione domy i wszędzie mogiły.

Gość m.b.o.
napiszcie coś więcej o Czarnogórze, to bardzo ciekawe :) i o ludziach tam mieszkających.

Gość jedz, jedz, jedz!!!
wiesz, brzydkie podworka masz tez w polsce. rozchodzi sie o ogol! ja bylam zachwycona. zalezy co chcesz: ladne hotele to ratuje cie tylko i wylacznie kotor albo wyspa sw. stefana. jezeli chcesz miec stycznosc z tamtejsza ludnoscia to tak jak i w polsce dostosowywujesz sie do panujacych tam warunkow.

no dobra, ale smutni ludzie w barakach albo rozpierdolonych do połowy chatach, na każdym podworku jakieś groby, motele z przodu glanc od podworka wielkie g.., jakeis stare czolgi stojace na polach nawet sobie polazic po okolicy po lakach nie mzoesz, bo jeszcze w mine wdepniesz. ja tam lubie takie klimaty, ale ja to nie wszyscy. niektorzy wola pogodniejsze kraje

Gość jedz, jedz, jedz!!!
ale gdzie ty byles i kiedy??!!! BiH to Bosnia i Herzegowina???

byłaś jak już:P tak bosnia i herzegovina. o ile dobrze pamiętam to 5 lat temu, ale do dzis tak podobno jest, moja mama jeszcze pozniej kilka lat jako pilotka jezdzila i ten sam gnoj ja nie odradzam, po rpsotu pisze jak jest. a byłam w Medziugorje i okolicach

Gość jedz, jedz, jedz!!!
chyba mowimy o dwoch roznych stronach balkanow!!! Czarnogora to Montenegro a nie BiH!!!

może i to dwie strony ale jeden chuj i tam i tam wojna była. ja pisze co widziałam, a w czarnogorze jest podobnie, ale czarnogore znam z opowiesci mamy.

Gość jedz, jedz, jedz!!!
no wlasnie!! a czeki i polski to ten sam jezyk??!!!;-)) z calym respektem dla twojej mamci: dobrym przewodnikiem to ona chyba nie jest. a zeby sie przekonac jak TAM jest naprawde, trzeba TAM byc!

Gość m.b.o.
no to poprosiłam ładnie zeby ktoś opisał jaka jest Czarnogóra i jej mieszkańcy i co? :(

no to pisze, że była. oczywiscie nie wszedzie, ale w tych okolicach gdzie ona była, byl ten sam gnoj co opisałam wyzej. a przewoodnik i pilot to nie to samo

Gość jedz, jedz, jedz!!!
Czarnogora, jak sama nazwa wskazuje jest .... gorzysta! ;-)) Ja sama chcialam zobaczyc jej skrawek i na wlasne zyczenie jechalam tam (wraz z przyjaciolkami) autobusem przez Wieden, Belgrad to miasta Tivat. Wyprawa sama w sobie byla wielkim przezyciem. Wiele juz w zyciu widzialam, ale takich widowkow nie zapomina sie dlugo!! Mialam szczescie jechac noca, podczas pelni ksiezyca i bylo .... slow brak. Troche mialam pietra, poniewaz kierowca jechal jak szalony nad urwiskami, wyprzedzalac jak sie dalo i gdzie sie dalo! O 4 nad ranem dojezdzalysmy tzw. serpetyna do miasta Tivat. Wrazenie piorujujace. Powitanie bylo bardzo, bardzo gorace i serdeczen. Wychodzac z autobusu zastalysmy grupke znajomych mojej przyjaciolki (ona spedza tam wakacje rok w rok od dziecka). Byly spiewy, tance i wiwaty. Bylysmy oczarowane tak serdeczyn przyjeciem przez ludzi przeciez nam obcych. Potem pojechalysmy do domu ale nie bylo mowy o spaniu. Dzien ropoczelsymy wielkim sniadaniem, ktore przygotowaly nam komjsze (czyli sasiadki) na tarasie. Potem juz bylo to rytual. Co rano wolali sie ludzie z tarasu "Komjsza, komjsza dodzie na kavu!!" i juz moglismy razem jesc. Pogoda byla wspaniala ale nie doczwalam upalu poniewaz byla caly czas bryza od morza. Krotko mowiac: prawie caly czas pedzialam w bikini. Takie opalenizny nie mialam nigdy wczesniej ani potem! Rano jadalo sie sniadanie z sasiadami, potem plaza, grill, party i nad ranem, kiedy wracalismy cala banda do domu czekalismy wspolnie na plazy na wschod slonca. Krotka drzemka, sniadanie i ...... tego samego. Tam tez nauczylam sie pic kawy. Kiedy poprosilam o herbate bylo nieslez zamieszanie ze "poljakinia" zachorowala!!! chcieli mnie wiesc do lekarza.

Gość jedz, jedz, jedz!!!
do kciukiem a przewoodnik i pilot to nie to samo przepraszam - masz racje.