Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szagi

CO KUPIĆ NA CHRZCINY????

Polecane posty

Gość szagi

niedługo zostanę chrzestną, szukam ciekawego prezentu na chrzciny, macie jakieś propozycje?

Gość daj pieniądze
ja widziałam miny mam jak dostawały prezenty. Ich miny mówiły chciałam kase ;/

Gość szagi
dziewczynka, a jak kasa to ile?

Gość szagi
chcialam dac kase j jakis prezent zeby mala miala pamiątke

Gość rabuśka
Kase albo srebrną grzechotkę

Gość daj pieniądze
To może jak to ma być pamiątka to są teraz takie ładne książeczki gdzie można wklejać zdjęcia , lub jakiegoś aniołka na szczęście. Bo jak to ma być tylko dodatek to po co się wydatkować.

Na początku roku zostałam chrzestną siostrzenicy. Zapytałam siostry czy chce jakiś prezent czy wolą pieniądze. Podałam kilka rzeczy, o kupnie których myslalam i jeden pomysł jej się spodobał (okazuje się, że to był dobry wybór). Łącznie na prezent, szatkę , kwiaty i pamiątke wydałam nieco ponad 600 zł.

Gość szagi
a co kupiłas?

kup złota branzoletkę z grawerem - imieniem dziecka - to koszt nawet juz 150 zł - do tego książeczkowa pamiątka albo obrazek z aniołem stróżem ( na allegro dostepne z dedykacją) pluspieniądze jeśli jeszcze chcesz :).

ja kasy bym nie dala bo to jest chrzest a nie urodziny mamusi dziecka:) Moja chrzesnica miala stare lozeczko po kims z rodziny wiec kupilam jej sliczne nowe:)

Gość prrrrrrrrrrr
600zł spoko jak cie stac to w sumie nie mam nic przeciwko.. mojew dziecko dostało od chrzestnego lezaczek koszt 200zł + ksiazeczke wlasnie do naklejenia zdjec i tam jeszcze było 100 zł od chrzestnej 300zł a za to kupilam krzeselko do karmienia i chodzik od dziadków po 200zł

Ja w tamtym roku zostałam chrzestną bratanicy i dałam jej 400 zł może to staroświeckie ale kupiłam jej też na pamiątkę łańcuszek złoty, oczywiście Pamiątkę Chrztu Św (taką książeczkę), kwiaty itp i wyszło mi ponad 800 zł.

Gość szagi
dzięki :)

Gość szagi
a jeśli kupię coś ze srebra ? może być? bo każdy mówi że złoto już nie modne, że srebro ładniejsze

Gość estee lauder
lepiej zamiast ze srebra - kupic z bialego zlota :P

jak dla mnie srebro to niebardzo,srebro nie ma zadnej wartosci,juz wlasnie lepiej biale zloto:) a poza tym moda moda,co z tego ze komus sie nie podoba zolte zloto,wazne co Tobie sie podoba:)A moze najlepiej spytaj mamy dziecka czy cos potrzebuja dla niego i do tego kup jakas pamiatke;)

Gość jupjupjupu
ja kupiłam złote kolczyki misie. Matka była zadowolona a dziecko już je nosi :)

Gość szagi
nie chcę kupować niczego dużego bo na ten chrzest będę musiała polecieć samolotem i wiecie może być problem.

szagi - ta hustawka zapakowana wcale nie była wielka, a zamawiając mozesz zapłacic przelewem i dac adres dostawy do domu rodziców chrzczonego dziecka :) - w końcu z wszystkim idzie sie dogadac :)

Gość Michałło
Można kupić śliczne wydania "Najpiękniejszych opowieści biblijnych"

Gość Filar23
To zalezy też od rodziny, jak konserwatywna to może jakiś medalik albo łańcuszek jest standardowym pomysłem, a jak nowocześni to może przechowywanie próbki DNA dziecka byłby fajnym prezentem. Chociaż nawet i u konserwatywnych warto o tym wspomnieć, bo przecież to ma służyć dziecku. My tak zrobiliśmy i rodzice byli zadowoleni.

Gość gość
Najlepszy będzie praktyczny prezent. Coś, co przyda się młodej mamie i dziecku :) Może jakieś krzesełko do karmienia? Wydaje mi się, że to będzie trafione i przydatne. Zobacz chociażby to: http://www.mebledladziecka.pl/Krzeselko_SWING_Natural-969.html Nie jest jakieś mega drogie, a z pewnością rodzice ucieszą się z takiego prezentu :)

Gość gość
najlepszy to praktyczny prezent / po co jakies obrazki, portrety malucha? 1. Kasa - rodzicom zawsze się przyda 2. Pampersy - w dzisiejszych czasach taaaakie rzeczy z nich wyrabiają że głowa mała! Np na tym blogu: http://www.mojindeks.pl/

Gość gość
najlepiej zestaw prezerwatyw i Feminum,