Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Igaaaa20

Ilość mleka na dobę

Polecane posty

Gość Igaaaa20

Mam pytanko, moje 7 miesięczne dziecko dostaję Bebiko 2, jednak na opakowaniu pisze że można podawać je tylko 3 razy na dobę po 210ml. Moje dziecko domaga się takich porcji około 5. Nie wiem teraz co z tym zrobić? Doradźcie

Gość pytająca mamusia
tam piszą orientacyjnie ile dziecku podawać, a każde dziecko jest inne i ma inne zapotrzebowanie, dawaj tyle ile potrzebuje, mój też wypijał więcej na dobę, dużo więcej :)

Gość saleminka8
bo 7 miesieczne dziecko otrzymuje juz inne pokarmy dlatego tam tak pisze mój nie wypija tyle,na noc wypija 240ml nie mówiąc śnaidaniu 150ml obiadu itd. jak ładnie przybiera a nie za dużo :P to dawaj tyle ile chce-on wie najlepiej,a jak przybiera dość sporo to te największe porcje dawał na śniadanie,obiad,kolację a wprowadź ppomiędzy posiłkami tymi deserki,zupki,soczki,herbatki ;)

Gość Igaaaa20
To dobrze, troszkę się zlękłam że ma źle dobrane mleko i się nie najada.

Gość Igaaaa20
Obiadki i deserki również dostaję.

Gość Igaaaa20
A bez herbatki żyć nie umie...od urodzenia dużo piję

Gość Igaaaa20
up

Gość kjkfsdfdsfsf
O sobie piszesz analfabetko? ::D "piję", "dostaję"

Gość Igaaaa20
Wiesz kto to jest analfabeta?? Osoba która w ogóle nie potrafi pisać ani czytać. A ja zrobiłam tylko błąd. Tak że na drugi raz spójrz w słownik co dane słowo oznacza.

hehe żeby moja córcia wypijała chociaż połowę tego co twoje dziecko, moja jak wypije 150 ml to sukces i pije tylko dwa razy na dobę.

Gość fgdfgdfrt
Igaaaaaaaaaaa20 wal się na ryj :D

Gość Igaaaa20
Wiesz co? Nie będę się zniżać do Twojego maluśkiego poziomu inteligencji!! Chyba mamusia Ci mówiła ze masz ryj :D

skoro domaga sie 5 razy mleka po 210 ml i do tego je obiad i desery to ile posiłków ma dziecko ? nie za duzo mu dajesz ?

Gość Mam problem z anty
Wagę ma prawidłową. Wiem od dziewczyn co pisały wyżej że wszystko jest w normie.

Gość Mam problem z anty
Mleko je różnie. Jednego dnia trzy a drugiego pięć dziennie. Jednego dnia dostaje obiadek a drugiego deserek.

Gość Igaaaa20
Sorki za nick ale zakładałam dziś topik i zapomniałam go zmienić.

moim zdaniem 3 razy na dobe straczy lepiej nauczyć jeść wszystkiego mój w tym wieku tak jadł teraz ma prawie 3 lata i je manne 2 razy rano i na kolacje

Gość Igaaaa20
To zamiast mleka co mam mu jeszcze dać jak on się domaga?

ale deserek i obiadek powienien jesc codziennie a nie zamiennie .. 3 razy mleko , raz obiadek, a raz deser np owoce z kleikiem kukurydzianym czy ryzowym lub sinlac z owocami

Gość jak ty go karmisz
????? co drugi dzień obiadek i deserek????? powinien dodtawać codziennie i jedno i drugie.Zupe juz z mieskiem i zółtkiem.Nie dziwie sie ze chce tyle mleka.Jest pop prostu głodny.

co zamiast mleka ? obiad normalna zupe z miesem i deser a ty co 2 dni obiad dajesz to chore

Gość ja karmie dziecko
w podobntm wieku tak; 1 posilek mleko 180ml 2 owoc-jablko, banan, gruszka, jogurt(nie wszystko na raz ale zaienie lub w jakiejs sensownej kombinacji) 3 obiad - warzywa, mieso lu zoltko 4 mleko 180ml 5 kszka ryzowa na wodzie z lyzeczka kleiku kukurydzianego w miedzy czasie dostaje wode, czasem sok bobofrut do obiadu. moim zdaniem za malo mleka dajesz a za malo innych produktow. gdybym ja nie dawala normalnych posilkow to tez moja corka jadlaby tylko mleko.

Gość Igaaaa20
Czy wy od razu musicie mówić że to co robie jest chore? Wy nigdy nie miałyście wątpliwości odnośnie karmienia dziecka? Prosiłam o radę a zostałam zmieszana z błotem. To wy jesteście chore!

nie ja nie miałam wątpliwości jak mam karmić swoje dziecko poza tym na logikę dawać co 2 dni obiad to chyba jest chore no ale prawda boli ;)

Gość Igaaaa20
Słuchaj blond pindo pewnie Twój bachor jest tak samo anorektyczny jak Ty!