Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sysia102

JAK SZYBKO POZBYĆ SIĘ PRYSZCZY??

Polecane posty

dziewczyny pomocy!! Niedlugo mam bardzo wazne zdarzenie w moim zyciu i nie moge pojawić sie z pryszczami na twarzy!!!;/ czy znacie moze jakas masc lub korektor? jest ich niewiele ale rzucaja sie w oczy...

Gość wiola willas i moje marzenie
kosmetyczka pomoze. koszt ok.70-100 zl. ale warto

Gość wiola willas i moje marzenie
ewentualnie nie wiem czy jeszcze to isnieje ale ja smarowalam ,,afrodytą adonis';' kurde 2 dni i po piklach.ale nie qwiem czy jeszcze to sprzeadaja

idz na d'arsonvala dokosmetyczki to ci zdezynfekje ale nie daj ich sobie wyciskac.....tzn zalezy ile do tej uroczystosci masz.... albo zainwestuj w maseczke jonowa (ion mask)

Gość Szybko pozbyć się pryszczy?
Zrób sobie lewatywę... i wcale nie żartuję ;-)

Gość marmoleada231421
herbata z bratka , w 2tygodnie 0 pryszczy. Tylko trzeba pić regularnie. Gladka twarz po kuracji :)

Pryszcze z lewatywa mają wiele wspólnego. W jelitach zalegają resztki niewydalonego kału, które zostają wtórnie wchłonięte i zatruwają organizmu, powodując przy tym wypryski. Nie znam człowieka z trądzikiem, któremu lewatywa by nie pomogła 🖐️

Gość zamiast lewatywy która nie
jest naturalną metodą i nie jest zdrowa bo jest zbyt inwazyjna (pomijam sytuacje gdy trzeba...) to polecam soję natto, bo też bardzo dobrze oczyszcza jelita ze złogów dodatkowo wspomaga rozwój bakterii jelitowych (tych dobrych). inna rzecz, że skuteczny jest Acne-Derm

Lewatywa jest inwazyjna i szkodliwa, jeśli stosujesz lewatywę zbyt często. W przypadku gdy niebyła nigdy stosowana i pojawią się wypryski (świadczące o zatruciu organizmu) jest ona jak najbardziej stosowana. I osobiście nie mam pojęcia jak można oczyścić jelita ze złogów syfów nagromadzonych przez lata, przy pomocy konsumpcji... soi :-D :-D :-D 🖐️

Gość soja natto to nie jest zwykła
soja 🖐️ poczytaj na ten temat. nie każdy może sobie robić lewatywę, ja nie mogę akurat ze wzgl. na problemy z jelitami i problemy z utrzymaniem dobrej flory jelitowej, po antybiotyku :O mam nadzieję, że to przejdzie, ale mogę zaświadczyć, że soja natto bardzo dobrze wpływa na jelita, na regularne wypróżnianie, cera się poprawia. stosowałam, więc wiem 🖐️

Dziewczyno, może i wpływa, ale z pewnością nie tak dobrze jak usunięcie tych złogów mechanicznie wodą- czyli przez lewatywę. To tak jakbyś zrównywała solarium turbo, do jedzenia jakiś suplementów z karotenem- zupełnie inna skala 🖐️

Gość dobrze porównałaś bo
solarka szkodzi a suplementy nie :classic_cool:

Zapomniałaś jednak wspomnieć, że ładowanie w siebie dużej ilości karotenu wiąże się z ładowaniem dużej ilości witamin D i metali ciężkich występujących w np marchewce. Co jest bardzo dobrym rozwiązaniem na rozwalenie sobie wątroby :classic_cool:

Gość dobrze porównałaś bo
a dlaczego zakładasz, że jak ktoś stosuje suplementy to je je kilogramami? :O

Ponieważ aby uzyskać efekt pożądany- czyli jako-takie ciemne zabarwienie skóry, trzeba w siebie wsadzić nienaturalną ilość karotenu :classic_cool:

Gość a żeby jelita mieć czyste
to trzeba regularnie robić lewatywy, co jest szkodliwe 🖐️

Ale ty upierdliwa jesteś w tym swoim łapaniu za słówka. Tak, trzeba w miarę regularnie robić lewatywę (czyli tak raz do roku). Jeśli lewatywy w życiu nie robiłaś, to śmiem szczerze powątpiewać czy noszenie w sobie tych wszystkich złogów, kamieni kałowych, grzybów, pasożytów i innych syfów nagromadzonych przez lata, jest mniej szkodliwe od wlania 1,5 litra czystej wody przez odbyt 🖐️

Gość problem polega na tym że
nie wlewa się czystej wody 🖐️ i ty też mnie łapiesz za słówka :classic_cool: mam problem z jelitami więc nawet nie myślę o tym, akurat moje problemy z jelitami wykluczają lewatywę. tak samo złogi rozpuszczane są gdy pije się wodę z cytryną regularnie. owszem, może nie aż tak szybko, ale jak dla mnie bezpieczniej. ja mówię o metodach, które ja stosowałam i których skuteczność mogę potwierdzić. ja rozumiem, że są pewne sytuacje, że lewatywa jest wskazana, ale tak tylko dla sportu - że tak powiem - przesada w żadną stronę nie jest dobra, ale to wiesz - no nie popieram. lepiej na co dzień bardziej dbać o dietę. a metody które proponuję są zdecydowanie przyjemniejsze ;)

Gość problem polega na tym że
o dietę i o higienę, tylko dodam jest wiele suplementów, które wspomagają pracę jelit i pomagają je skutecznie oczyścić.

ja znam sposób..szybki, ale nieprzyjemny ;) kroisz ząbek czosnku na kawałki i smarujesz delikwenta :P koniecznie na noc :classic_cool: następnego dnia robi się mniejszy ;) albo znika ;) ale ostrzegam-zapach jest zabójczy :P

Klasyczna lewatywa polega na wlaniu czystej wody. Są oczywiście lewatywy z dodatkiem cytryny ble, ble, ble... ale sama koncepcja pozostaje taka sama. Nie wiem jakie masz problemy z jelitami, ale skoro wytrzymują perialistykę i są w stanie dokonywać skurczu, oraz przemieszczania niekiedy wielkich i grubych kup, to woda z pewnością im nie zaszkodzi :classic_cool: Żadna metoda nie oczyści tak jelit jak lewatywa. Można sobie wierzyć w herbatki przeczyszczające, soje ale to zwykłe sposoby na zwiększenie dobowego przemarszu przez jelita kału- nic więcej. Natomiast na koniec przypominam, ze autorka tego tematu szukała szybkiej i skutecznej metody na pozbycie się pryszczy. Co lewatywa jej z pewnością zapewni.

Gość no to mnie rozbawiłaś do łez
"oraz przemieszczania niekiedy wielkich i grubych kup," heheheh :D mam problem z utrzymaniem flory jelitowej, po antybiotykach, pewnie wiesz, że to leczy się miesiącami jak nie latami. no i każde płukanie wypłukiwanie znowu cennych bakterii. ja nie mówię o dodawaniu soku z cytryny do lewatywy, bo dodaje się teraz dwuwodorofosforan jednowodny sodu oraz wodorofosforan siedmiowody sodu (:classic_cool:) cytrynka to pikuś.

Gość no to mnie rozbawiłaś do łez
plus hydroksybenzoesan metylu jako subst. pomocniczą

Gość gość patik
Nie ma cudownego środka na pozbycie sie trądziku w ciągu nawet 1 dnia. Nie polecam stosować maseczek i kremów bo zostaną Ci blizny i podrażnisz skórę. Poczytaj troszkę o tabletkach Nonacne, ponoć to nowa formuła i doskonale radzi sobie z trądzikiem.

Gość akimke
Normaclin :D