Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elizka92

Jak sie pozbyc ropnia?

Polecane posty

W poniedzialek rano obudzilam sie spuchnieta jak chomik i z okropnym bolem zeba. Poszlam na pogotowie stomatologiczne i jak sie okazalo, zrobil mi sie ropien, ktorego zespol pracujacych tam dentystow bal sie nacinac. Odeslano mnie wiec na oddzial chirurgii twarzowo-szczekowej, gdzie pani po rzece uwag, co do mojej osoby, naciela mi ten ropien. Bolalo jak cholera, dostalam antybiotyk, kazano mi robic oklady z Borasolu, niestety bol przeszedl tylko w malym stopniu. Ale natomiast opuchlizna zmniejszyla sie bardzo. Kazano mi jeszcze chodzic na plukanie ropnia, tak wiec do wczoraj jezdzilam, do przychodzi, gdzie plukano mi rane i zakladano dren. Wczoraj pan doktor powiedzial, ze juz nie ma potrzeby zakladac drenu, czy tez plukac zeba i ze powinnam usunac korzenie, od ktorych mam ropien, poki dziala oslona antybiotykowa. Dodam, ze sa to korzenie dolnej szostki i siodemki. Dzisiaj zab boli mnie przerazliwie, bol promieniuje na glowe i na ucho, z ktorym tez miewalam problemy. Tabletki przeciwbolowe i przeciwgoraczkowe biore co godzine i nie pomagaja. Mam 38 stopni goraczki, a ropien nic nie maleje (pan doktor powiedzial, ze powinien po antybiotyku zejsc). Co mam zrobic, zeby pozbyc sie szpecacej opuchlizny i czy goraczka moze byc spowodowana tym?

Proponuję kupić nadtlenek wodoru-to nisdzczy skutecznie bakterię:classic_cool:.I nasmaruj okolice tego ropnia:classic_cool:.Poza tym możesz sprobowac głodówki tyfgodniowejk -mnie pomogło na przeziębienie:classic_cool:.A ten ropień może być przez zatrucie np. pestycydami itp. syfami z żarcia:O.

to chyba jasne co powinnaś zrobić, kazano Ci usunąc korzeń a nie zrobiłaś tego, do lekarz i załatw to

gorączka na 100% od tego. Nie zwlekaj z tym bo możesz się nabawić zapalenia okostnej. Pozatym ropa w okolicach mózgu to nic dobrego! Od głupiego zęba można nawet zawału dostać. Kup na razie Dentosept i pukaj. Mnie jak bolał ząb to pomagało wciąganie papierosa nosem. Tzn zaciąganie się nim..mojemu facetowi też pomogło..