Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula82"

problemy z karmieniem

Polecane posty

Gość agula82"

moj synek ma 7 tygodni, od 4 tyg jest karmiony mlekiem modyfikowanym. do tej pory jadl bardzo ladnie ok 120 ml co 3 godziny i w noc i w dzien. od jakiegos tygodnia w ciagu dnia strasznie wierci sie przy jedzeniu zjada duzo mniej , czasem nawet tylko 60ml. za to w nocy je spokojnie po 120ml. o 4 w nocy juz zaczyna sie krecic i je mniej. nadal karmie go co 3 godziny. nie czekam az zaplacze po prostu jak mijaja 3 godziny dostaje butle. moze powinnam go karmic rzadziej, ale w nocy tez karmie go co 3 godziny wiec juz sama nie wiem. moze wy mi cos poradzicie. moze ktoras z was miala podobny problem.

Gość mlekiemm
twoje dziecko ma juz skonczone 6 tygodni wiec nie musisz juz pilnowac odstepow 3 godzinych, moja coreczka ma 8 tygodni i od bodajze 2 czy 3 tygodni w nocy spi po 6-7 godzin i karmie kiedy sie obudzi juz w ogole nie wybudzam, tobie rownie to proponuje, w dzien jesli chcesz to moze tego pilnuj znaczy sie w sensie aby nie karmic czesciej ale w nocy sobie odpusc

Gość nhgf
w dzisiejszych czasach pediatrzy zalecają karmienie butelką na życzenie..nie trzeba trzymać się odstępów 3-godzinnych...

Gość wydaje mi sie,ze.....
Moze poczekaj az dziecko zasygnalizuje glod. Moze nie jest glodny?

Gość agula82"
zasatanawia mnie to czemu w nocy je tak czesto 120ml a w dzien juz nie. w nocy sam sie budzi nie wybudzam go na karmienie , zreszta nigdy tego nie robilam.

Gość mewlkiemm
ngf jak by dziecko karmiło się butelką na żądanie to ciekawe ile dziecko to by ważyło, jelita nie zdążyły by tego przetrawić, na żądanie nie polecam nie po to na opakowaniach są miarki i ilości aby dawać na żądanie

a właśnie ze nieprawda ja karmie corcie butelka i w szpitalu polozne jak pytalam jak karmic mowily na zadanie...na poczatku jadla roznie bywalo ze zjadala polowe porcji ale za to czesto...teraz moja corcia ma 10 tyg i jada co 4 godz a noc przesypia juz tak od 2 tyg cala...wiec tak srednio ok 10 godz nie je...nigdy nie budzilam na jedzenie daje wtedy kiedy krzyczy a zjada tyle ile potrzebuje jak nie jest glodna to nawet nie wezmie do buzi albo zjada malo...i wcale nie jest gruba a wrecz przeciwnie wazy mniej niz dzieci karmione piersia...ja daje jeszcze 2-3 razy dziennie herbatke albo koperkowa albo ulatwiajaca trawienie... polecam ta stronke bo czasem niechec do jedzenia wynika z roznych czynnikow czasem dla mam niezrozumialych...i musze przyznac ze obserwujac moja corcie to sie sprawdza:) http://wiki.28dni.pl/7_skokow_rozwojowych_-_1_rok_zycia_dziecka

moim zdanie karmienie z zegarkiem w rece to przesada to jest dziecko a nie robot no i co 3 godz to w tym wieku za czesto...dlatego je mniej i sie wierci podawaj wtedy kiedy bedzie glodne a nie dlatego ze juz czas...pozdrawiam i zycze powodzenia...:)

Gość agula82"
ile mniej wiecej w tym wieku dzieci powinny jesc wciagu doby? moj synek wczesniej byl strasznym glodomorkiem. martwie sie ze teraz go nie dokarmiam. trudno mi rozpoznac kiedy jest glodny. wczoraj tak zrobilam ze karmilam go jak robil sie marudny i rzeczywiscie jadl ladnie nie krecil sie.