Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pościelówka

Ilu częściowy komplet pościeli dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość pościelówka

Kompletuje włąsnie wyprawkę i przyszedł czas nad wyborem pościeli dla naszego dziecka. Przejrzałam wiele ofert i mam już zawrót głowy. 3, 5,6,12, 14 elementowe komplety- jak wybrać spośród takiej masy ofert? Czy te 14 - elementowe opcje są funkcjonalne i sie przydają? Czy wystarczy 5 bo nie musi być wszystko z 'jednej firmy' ? No i właśnie...firma....cena nie gra dla mnie roli. Słyszałam o Feretti, Amy, to sa rzeczywiście warte swojej ceny produkty? Które najlepsze? Pomocy!

Gość samolub
ja mam ferretti 3 częściowy. zapłaciłąm jakieś 260zł ale teraz uważam ze przepłaciła. Juz po 1 praniu zrobil się nie zbyt mily w dotyku

prześcieradełka i kocyki to sie przyda niemowlakowi. Poduszki się nie daje, kołderki też nie , pod kocykiem zdecydowanie lepiej i bezepieczniej, potem ochraniacze na szczebelki i to wszystko. Córka od poczatku spała w spiworku, wygodnie i bezpiecznie, tez spi pod kocem na płaskeij poduszce. Kołdra jak do tej pory się nie przydała, myślę, że dopiero na zimę wyjmę, Mała juz będzie miała ponad rok. Dlatego uważam, że zdecydowanie lepiej jest kupić prześcieradła na zmianę, 1/2 poduszki jak dziecko będzie starsze i kocyki. Ja miałam ok 7 różnych kocyków i uwierz mi każdy mi się przydaje.

Niemowlakowi ochraniacze nie potrzebne, ani kołdra, ani poduszka, baldachim zbiera tylko kurz, ewentualnie mogą się przydać kieszonki na łóżeczko, żeby coś włożyć, ale też uważam że sprawdza się to przy starszym dziecku. Dlatego też wydanie ponad 200 zł za komplet pościeli wg mnie mija się z celem.

Gość klik klik klik klik
likwiduję sklep z odziezą dziecięca i w swojej ofercie mam juz ostatni 6 czesciowy komplet poscieli w kolorze niebieskim z aplikacja piesków . Cena hurtowa 110 zł , do tego przescierdełko w niebieskim kolorze frotte z gumką za 15 zł w cenie hurtowej i masz piekny komplet za 125 zł . W komplecie znajdują się wsad poduszka, kołderka , ochraniacz i baldachim tiulowy bialy z niebieskim obszyciem. Producent polski, bawełna 100% Polecam. Moge wys;ac zdjecie na maila .

Gość klik klik klik klik
w komplecie znajdują sie oczywiscie równiez poszewki na kołdre i poduszke rozmiar standartowy 90X120

Gość pościelówka
no o tym baldahimie sie już nasłuchałam, że niepotrzebny ten kurz strzepujące się z nieog prosot na glowę dziecka, po co to w ogóle jest?

Gość klik klik klik klik
niepotrzebny ten kurz strzepujące się z nieog prosot na glowę dziecka to ile tego kurzu musialoby byc , zebys spadal na główkę dziecka ? :O:O

Gość pościelówka
acha no i jakim rozmiar pościeli mam dobrać do łóżeczka 140/70?

Gość Emil i Ida
Ilu częściowy? - Prześcieradło. - Koc, albo flanelka do przykrycia. - Flanelka, albo tetra pod główkę. - Ochraniacz na szczebelki dopiero około 4-6 miesiąca. - Tradycyjna pościel (kołdra i poduszka) dopiero po 12 miesiącu. - Baldachim jest zbędny. Ewentualnie moskitiera może się przydać na lato jak śpicie przy otwartym oknie.

przescieradło, i ochraniacz na szczebelki sie przydadza najszybciej.. kołdra i poduszka na starsze dziecko. je bede kładła noworodka w spiworku. kupilam 4 czesciowy z allegro (kolderka, poduszka i poszewki na to), po jednym praniu wyglada do d..upy..

Gość ja kupiłam pościel milpol
w zestawie miałam : 1. poduszke , kołdre plus poszewki ( jedna na podusie dostałam gratis) - ale to bede uzywac dopiero zimową porą, bo dziecko rodzi sie w maju 2. moskitiera plus stelaz - do ochrony przed muchami 3. przescieradło plus falbanka maskująca - akurat co do przescieradła to kupiłam tez osobno dwa inne odrazu z nieprzemakalną ceratką ale antyalergiczne i oddychajace 4. ochraniacz, przybornik, rozek i dodatkowo dostałam pieluszki falnelowe i tetrowe oczywiscie tak na prawde to jesli dziecko rodzi sie w lecie to wystarczy przescieradło, lekki kocyk plus moskitiera czy cohraniacz bo i tak nic wiecej nie bede uzywac narazie. ale posciel miałam fundowana od rodziny wiec kupiłam sobie na zapas .

Gość ja kupiłam pościel milpol
aha i dodam jeszcze ze posciel wyprałam i po praniu absolutnie nic nie straciła na jakosci , wiec śmiało polecam. poza tym przed zakupem czytałam opinie i milpol duzo osób chwaliło .

Gość CZarodziej z wewerly
Ja mam komplet z 5 części http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-1271-Posciel-5-elementowa-Flowers-Village-Ecru-2012.html W skład zestawu wchodzi: poszewka na poduszkę - 40x60cm poszewka na kołderkę - 100x135cm ochraniacz wysoki - 65x40, 65x50, 65x40 cm prześcieradło bawełniane z gumką na materac - 140x70X10cm wypełnienie INGEO - poduszka 40x60cm i kołderka 100x135cm. Moim zdaniem wszystko dodatkowe, jakieś baldachimy, falbany itd są zupełnie nie potrzebne.

Ja też sobie chwalę pościel z Milpolu, mój synek pod nią śpi, bawełna dobra. Polecam. PS i ten certyfikat Instytu Matki i Dziecka mnie przekonał.

Gość drewutka
też mam zestaw 50częsciowy, kupiłam w puchatkolandia.pl dwa komplety i używam ich na zmianę. bardzo dobrej jakości, tego milpolu nie znam.

Gość gość
ja kupiłam duży zestaw. Wiadomo, ze nie ma MUSU żeby niemowlak miał wszystko szczególnie np. falbanę maskującą do łóżeczka ;D to raczej kwestia wyglądu i upodobań mamy. Co do baldachimu ja akurat polecam dziecko ma "swój świat", jeśli śpi z rodzicami w pokoju to mu TV nie świeci po oczach, rodzice mają więcej intymności i podczas zabaw nie widzą malucha (mnie by to rozpraszało) a że zbiera kurz to co z tego? Jaki problem jest zdjąć, złożyć i wsadzić na 24h do zamrażalnika? Wszystkie roztocza wytłuczone i po krzyku.

Gość gość
Zero-częściowy. Samo prześcieradło, pielucha pod głowę i kocyk do przykrycia. Fakultatywnie można dać jeszcze ochraniacz na szczeble, ale to później, jak dziecko kopie i się przewala po łóżku.

Uwazacie ze rzeczywiscie dizecko nie potrzebuje poscieli? lepiej kocyk albo przescieradelko??

Uwazacie ze rzeczywiscie dizecko nie potrzebuje poscieli? lepiej kocyk albo przescieradelko??

róznie bywa co do tych kompletów, musisz sie zastanowić jaki wolisz, jesli np 5czesciowe to na pewno wiecej pieniedyz trzeba zainwestowac, na poczatek moze wystarczy 3czesciowy:) Z feretti akurat maja takie i takie.

Gość gość
Poszukaj tutaj http://hippo-sklep.pl/ Mają tam specjalne zestawy kołderek i pościeli dla maluszków :) Ceny są atrakcyjne, a wzory prześliczne :)

ja mam zamiar zakupić mojej córeczce pościel feretti. Ma ja dużo moich znajomych i bardzo polecają dlatego zdecyduje się na nią.

Gość Katarzyna1983
Ja mam komplet 8-elementowy, z baldachimem firmy MILPOL i wcale nie uwazam ze to malo praktyczne, ze zbiera kurz ktory sypie sie prosto na glowke dziecka. Wrecz przeciwnie, chroni dziecko przed zbyt mocnym swiatlem slonecznym, a powietrze nadal przepuszcza. Moja mala uwielbia przygladac sie serduszkom wiszacym u gory baldachimu. Polecam!!! http://www.milpol.pl/

Gość tawredna
Ja kupilam zestaw 5 częściowy, placilam 65 zl, polska firma,bawelna. Kupilam 2 komplety czyli 130 zl. Wkład kołderka i płaska poduszka antyalergiczna Podszewka na kołderke i poduszkę Ochraniacz na łózeczko Cena niska, a jakościowo świetne. Po wielu praniach nie zauwazylam zmian ani w kolorze ani w fakturze materialu. Jutro sprawdze i mogę napisać co to za firma. Kupilam w sklepie z art dla dzieci