Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pościelówka

Ilu częściowy komplet pościeli dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość fridarnia
Z młodym rodzicem jak z przyszłą panną młodą. Każdy chce go... khm... wykorzystać finansowo (choć inne słowa cisną się na usta). Tak naprawdę nasze potrzeby są sztucznie pobudzane. Stąd wielu początkujących rodziców zastanawia się, czy kupiły swoim dzieciom to co jest im potrzebne, a prawda jest taka, że takiemu maleńkiemu człowiekowi potrzebne jest naprawdę bardzo mało. Kocyków nigdy za wiele jak to napisał poprzednik. I to jest program minimum. Moje niemowlątko spało tak dłuższy czas i było ok. Z perspektywy czasu absolutny must have to prześcieradło z gumką podgumowane (rewelacja) - 2 sztuki starczy. Kołderka i poduszka dla starszego dziecka. Przydała się jeszcze minikołderka do gondolki, ale to można spokojnie zastąpić kocykiem. Tyle. Nie przydał się za bardzo przybornik (ale jak ktoś ma mało miejsca to może być użyteczny). Żadnych firan nie kupowałam.

Gość fridarnia
Kupiłam 2 komplety - jeden dużo droższy. Oba w zasadzie tak samo zniosły prania, różnic nie widzę. 100% bawełna, jak się da to jakiś atest i tyle. Lepiej zainwestować w np. basen dla dziecka niż pakować kasę w rzeczy, które się przydadzą albo nie.

Gość tawredna
Tak samo jest z ciuszkami. Przed porodem kupiona tona ubranek, których dziecko nie wynosi, bo rośnie mega szybko. Wiem z doświadczenia. Synowi kupowalam ja i rodzinka zanim się urodzil. A w efekcie polowa byka nie tknieta nawet. Z córka juz tak nie robilam, dostalam tez cala masę ciuszkow ale zaznaczalam ze najlepiej od roku wzwyż.

Przed urodzeniem synka kupiłam wielki zestaw z allegro chyba ze 20 elementów tam było, wszystko niby ok ale jakość nie powaliła mnie, na zdjęciu ładnie wyglądało ale w rzeczywistości trochę tandetnie, ta bawełna jakaś sztywna i nieprzyjemna. Potem dostałam w prezencie pościel lnianą taką http://papillon-shop.pl/posciel-lniana-marynarska.html i domówiłam sobie do niej ochraniacz, jest śliczna i porządna, nie ma porównania do tamtej

Gość KasiaK83
Cześć dziewczyny, Czy znacie/miałyście pościel Leotti? Nie mogę się zdecydować, który komplet wziąć na Jagodowym Kocie - Leotti czy Frank&Phil. Bardziej podoba mi się Leotti, ale boję się o jakość..do tego Frank&Phil to wypróbowana marka i można dokupić więcej rzeczy do kompletu...Ogólnie to chcę urządzić pokoik w takim stylu jak na trzecim zdjęciu http://www.jagodowykot.pl/pokoj-dziecka-inspiracje/ Proszę o pomoc:)

Gość gość
Ja Wam polecam pościel Cynio Pynio. http://allegro.pl/cynio-pynio-komplet-poscieli-dla-niemowlat-2w1-i4729066836.html Zestaw ma 5 części - poduszka, kołdra, obicie, worek i zabawka. Jest robiona na wzór angielski, ma już w sobie wypełnienie i nie trzeba kupować osobno poszewek i kołdry. Super praktyczne, w dodatku przepiękne! I polskiej firmy, co dla mnie osobiście jest bardzo ważne.

Gość kasia66
Według mnie chyba lepiej żeby to baldachim zbierał kurz niż pościel w której śpi dzidziuś?I ochraniacze są potrzebne bo taki mały szkrab macha rączkami w każdą strone,a potem ma je w siniakach jak nie są odpowiednio chronione.Przynajmniej moja jest takim *****iwym niemowlakiem:-)