Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asska27

Szukam kogoś kto miał ŁYŻECZKOWANIE /CZYSZCZENIE/ MACICY

Polecane posty

Gość asska27

Możecie napisać jak to u Was wyglądało? Ja jestem kilka dni po zabiegu. Po 2 dniach dostałam krwawienia ale nie wiem czy to oczyszczająca się macica czy z powodu odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Dostałam antybiotyk Unidox, mam nie dźwigać, nie kąpać się w wannie tylko pod prysznicem i bez sexu. Tylko nie wiem jak długo to wszystko ma trwać. Po 2 tygodniach mam przyjśc po wyniki histopatologiczne i z nimi na wizyte do swojego ginekologa. Czy robiona Wam badania w szpitalu czy wszystko sie goi i jest w porządku czy skierowali go ginekologa? Jak długo krwawiłyście? Kiedy zaczęłyście "normalnie" funkcjonować?

Gość groszek05
Ja byłam kilka lat temu na czyszczeniu macicy.Powód był taki , że najpierw nie miałam okresu 3 miesiące a pózniej dostałam ale jego końca nie było widać.Poszłam do lekarza , zrobił mi usg i stwierdził , że błona śluzowa w macicy jest tak gruba i należy zrobić łyżeczkowanie bo sama się nie złuszczy.Z tego co pamiętam , to też po 2 dniach zaczełam krawawić [ nawet pojechałam do szpitala na konsultacje ale mnie nie zostawili ] to jest normalne.Jak po porodzie , tak i teraz w macicy jest rana i musi się zagoić [ ok. 3 tygodnie ]do tego czasu nie należy współżyć .żeby rany nie zakazić. Histopatologia wyszła dobrze dostałam hormony od 16 dnia cyklu i było by w porządku gdyby się nie okazało że mam duże mięśniaki.Stąd brały się u mnie plamienia i krwawienia międzymiesiączkowe.Po pól roku byłam operowana ale to już inna historia. Gdybyś chciała coś więcej zapytać to pisz , chętnie ci odpowiem,