Gość Safi Napisano Maj 15, 2010 mam 21 lat i mam trójkę rodzeństwa, moja najmłodsza siostra ma dopiero 7 lat a reszta w już pełnoletnia. mój problem zaczął się kilka lat temu, kiedy moi rodzice zaczęli pic. moja mama nie pracuje a tato pracuje na czarno za każdym razem kiedy dostają pieniądze piją. razem z siostrami próbowałam juz wielu sposobów na to my namówić rodziców by przestali z alkoholem, żaden sposób nie zadziałał a oni ciągle to robią. najgorsze jest to że kiedy jesteśmy w stanie nic zrobić. ja i starsze rodzeństwo nie mieszamy juz z rodzicami, ale nasza najmłodsza siostra jest z nimi i patrzy jak oni upijają się a ja nic nie mogę zrobić, gdyz jestem za daleko od domu. boje sie ze pewnego dnia przyjdzie ktoś i mi zabiorą siostrę, juz wiele razy było tak ze w domu były awantury i przyjeżdżała policja. po takich akacjach następnego dnia był spokój i przez kolejne 2-3 tygodnie był spokój, ale ile można wytrzymać. ja juz nei wiem co robic tam gdzie mieszkam nie ma gdzie sie zwrócić o pomoc, a moje sie o siostrę. powiedzcie co powinnam zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach