Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biznesplan16

PDOF, A PODATEK - CZY PŁACI SIĘ I TO I TO .?

Polecane posty

Gość biznesplan16

Witam, mam dylemat - czy płaci się pdof i od praownika i od pracodawcy czy tylko i wyłącznie sam podatek dochodowy ogólnie od przychodów firmy .?

Gość biznesplan16
proszę, pomóżcie ..

Gość pdof to jest podatek, o co ci
chodzi? pdof to skrot od podatek dochodowy od osób fizycznych płacisz go ( zaliczki) od dochodów pracownika od dochodów własnych jesli masz działalność gospodarczą jednoosobow ą lub spółke cywilną jesli masz spółke zoo płacisz cit - podatek od osób prawnych

Gość pdof to jest podatek, o co ci
jeśli spółka nie ma osobowoścvi prawnej nie płaci sie podatku od dochodów spółki tylko od dochodów współwłascicieli

Gość biznesplan16
a jeżeli mam spółkę jawną .? wtedy płacę podatek od ogólnych dochodów spółki brutto czyli po odprowadzeniu wszystkich kosztów w tycm pensji, zusów i składki zdr pracowników, ale przed rozdzcieleniem kasy na wspólników .? dobrze rozumiem .?

Gość biznesplan16
achh i mam jeszcze pytanie co do zusu - pracownik placi po swojej stronie i pracodoawca placi jeszcze za pracownika czy co ..? cholerka, w ogóle tego nie rozumiem .. bo w zusie wyszło mi 1141,30, a w kosztach pracodawcy zus wynosi dodatkowo jeszcze 1336,93 ...

Gość biznesplan16
proszę, pomóżcie, za 5 godzin mam to miec gotowe .. =|