Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

wydepilowałam sie woskiem na myszce

Polecane posty

:)

Gość mamasde
no i co ? zaczerwieniona ?

sama i jestem bardzo dumna, zawsze uzywałam maszynki jednorazowej czasem kremu do depilacji i juz po dwoch dniach byly kłujace włoski. teraz zakupiłam specjalne plastry doo dep okolic bikini, wziełam dlugasna kapiel, połozyłam lusterko miedzy nogi i wydepilowałam sie bardzo bardzo dokładnie, zostawiłam tylko cieniutki paseczek, cały srodek jest gładziutki, póxniej wmasowałam olejek łagodzący i jest super, zero podraznienia a jaki komfort, troche bólu ale jest super!

zawsze myslałam że takie zabiegi tylko u kosmetyczki ale mysl, że mam sie rozkraczyc przed obca baba powodowała że meczyłam sie z tymi kłującymi odrastającymi włoskami, a tu prosze...nie ma co zdolna jestem...a wy dziewczyny jak sobie radzicie z depilacja tych miejsc??

Gość
I co w związku z tym mamy Ci pogratulować :o

Gość Milennncia
Teraz jest gładka, piękna, i oczywiście zaletą jest, że nie będą odrastały kłujące włoski, ale radzę często się peelingować, bo mi po takim zabiegu tak strasznie wrastały włoski (mimo różnych metod zapobiegania), że zrezygnowałam z wosku. Mam mnóstwo blizn po tym. Przygotuj się za dwa tygodnie na katastrofę.

o kurczę cos ty? tzn od lat depiluje sie depilatorem na nogach i często mam ten problem ale miałam nadzieje, że w okolicach inty,nych wloski sa mocniejsze i problemu nie bedzie....może stosowac zasane- jedno wyrywanie woskiem, jedno pociagnięcie maszynka? naprzemiennie

Gość Milennncia
W moim przypadku w miejscu intymnym jest gorzej niż na nogach, wrośnięte włoski ciężko wydostać (wrastają znacznie głębiej niż na nogach), zostają po nich brzydkie ranki i na końcu- blizny. Ale może u ciebie będzie lepiej, na razie się nie zamartwiaj.

Gość maaaaddddd
w depilacji najważniejsza systematyczność , tylko wtedy osiągniesz zamierzony efekt :)

Gość mamasde
ja jestem skąpo owłosiona na myszce , włosy mam tam wątłe , niektóre koleżanki nawet jak sie nie gole tam to myślą że sie gole przy kąpieli raz na tydzień gole sobie maszynką jednorazową

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
no własnie, ja niby jestem szatynką, włosy na nogach i rekach sa jasne i skape a mimo to na cipce rosna jak szalone. może dlatego, że goliłam sie tam od wielu lat maszynka....no zobaczymy ja teraz, na razie minęlo 2 dni od zabiegu a ja mam tam gładziutko :)

Gość uijkkjk,
lepiej daj fote

Gość o tempora o mores
Kiedyś panie dyskutowały o przepisach na potrawy a teraz porównują sobie owłosienie łonowe i pewnie kolor warg :D

juz sie rozpedzam i wrzucam fote..... Nie mam skłonności ekshibicjonistycznych :P A z kolezankami nie pokazujemy sobie cipek, moja widzi tylko mój narzeczony

Nie mam juz opakowania, bodajże Evita albo Bielenda, specjalne do depilacji okolic bikini, załaczony był olejek na podrażnienia. Co prawda troche trwalo całe wyrywanie bo nie łapało na raz wszystkich włosków ale teraz jest super

nie zaleca się depilacji całej cipki, gdyz włosy stanowią ochronę przed bakteriami i grzybami.

niby nie ale dla mnie osobiście owłosienie tam wyglada nieestetycznie no i ja nie czułabym sie komfortowo. wygolona na zero równiez jest fe, jak cipka małej dziewczynki, paseczek to moja opcja. Chwilowa irytacja a jakie plastry możesz mi polecić??? No i jak u Ciebie wygladała depilacjA? bardzo bolalo?

Żadnych nie moge Ci polecić, bo żadne, których używałam nie wyrwały mi wszystkich włosków. Depilacja, jak depilacja. Przyklejasz plaster i wyrywasz :P I ból różny, bo w każdym miejscu skóra jest inna.

zgadza sie, najbardziej bolesne na pachwinach i wargach :P Plastry kupiłam w rossmanie, polecam! Pojedyńcze niewyrwane włoski mozna usunąc pensetką, trzeba tylko pamietac żeby wczesniej wziąć długa, ciepłą kapiel.

Gość powiedz mi.................
cux dokładnie gdzie usuwać wł0oski na c*pce a gdzie w którym miejscu zostawić ? słyszałam ostatnio opinię starszej doswiadczonej p. ginekolog która twierdzi ze golenie jest przede wszystkim niezdrowe