Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłustacera

Jak dbać o cere tłustą?

Polecane posty

Gość tłustacera

Macie jakieś sprawdzone kosmetyki,kremy....Mam tłustą cere i nie moge sobie z nią poradzić:(

Gość ladaco
myj się

Gość tłustacera
ha ha ha:P ale śmieszne:P bujaj się ladaco:P

Gość ladaco
ja ci się pobujam tłusta ruro:D

Gość tłustacera
💤 nudny jesteś ladaco,spadaj:P

Gość ladaco
spadam bo za dużo smalcem jedzie

Gość tłustacera
szkoda że nareszcie:P 🖐️idż stąd i nie wracaj:P

Gość psfj
co to znaczy że sobie z nią nie radzisz?? Masz trądzik, czy tylko się przetłuszcza?? Wiesz jeżeli nie ma trądziku to tylko dobrwe oczyszczanie, czasami kwasy u dermatologa (2 razy w roku zrób sobie serię 6 takich delikatnych np migdałowe są fajne), dobry podkład oil free, jakiś sypki puderek i już- są różne cery i ty masz akurat tłusta która ma i wady i zalety- fakt maszpewnie rozszerzone pory ale np ja mam sucha i mam naczynka- ciągle wyglądam jak burak z byle powodu, w upale jak burak, na mrozie burak, wiecznie podrażniona i tylko pod grubą warstwą fluidu wygląda nieskazitelnie, koleżanki mi zazdroszczą ale jak jesteśmy na imprezie i pijemy alkohol to ona normalne blade a ja burak :O, a moja siostra ma tłustą i też narzeka czasami ale ogólnie jej cera jest za to mało wrażliwa na takie rzeczy jak pogoda, alko itd.

Gość ladaco
niezadbane "kobiety" tak mają:D

Gość psfj
ladaco- pokaż twarz - się pośmiejemy z prawdziwego paszczura :D:D:D

Gość ja osobiscie polecam
maseczke z zielonej glinki- twarz jest gladsza i sie nie swieci

Gość uijkkjk,
wcierac nasienie

Gość zmeczona wefszsW
myć 2 razy dziennie, przed snem zawsze zmyć makijaż i umyć twarz, rano umyć , używać toników do cery tlusej (rewelacje jest z iwostin) uzywac mocno nawilzajacego kremu to przede wszystkim, wbrew pozorob cere tlusta trzebna dobrze nawilzac bo to zapobiega blyszczeniu sie, jesli jest dobrze nawilzona nie wydziela tak duzo loju, bo po prostu nie musi sie bronic no i na codzien proponuje uzywac podkladow jakis matujacych, bardzo dobre sa z inglota seria podkladow rownoważacych i swietny jest loreal true match podklad roll on (ten z wlakiem) do tego jakis puder w kamieniu , jesli nadal bedziesz miala problem z blyszczeniem w inglocie sa chusteczki matujace, swietna sprawa!! nie scieraja makijazu, skuteczne i uzwa sie je w 3 sek!!

Gość tłustacera
ladaco wiedziałam że dalej tu jesteś-śmierdziało mi z komputera:P

Gość ladaco
dechu wam by zabrakło na podziw stożkogłowi:D

Gość uijkkjk,
wcierać sperme trzeba w tlusta cere . REgularnie

Gość zmeczona wefszsW
a co do sprawdzonych kosmetykow... ja przetestowalam wiele, wiele i to co mi najbardziej odpowiada to -myje tarz plynem do higieny intymen (jest bardzo delikatny, super sie sprawdza) -4 razy w tygodniu peeling (nie wyobrazam sobie przy tlustej cerze zeby robić go rzadziej) -tonik iwostin zielona seria do cery tlustej, oczyszczajacy , znacznie poprawila mi sie po nim cera -jednorazowe reczniki do twarzy (ja uzywam recznikow papierowych) -na noc krem bambino gruuuba warstwe, super nawilza dodatkowo jest z cynkiem wiec jak mam jakis wyprysk wysusza go, lagodzi podraznienia) -na dzien uzywam kremu nawilzajacego nivea soft jest lekki i fajnie mi sie daje na niego podklad a co do malowidel uzywam naprzemniennie podkladu z inglota rownowazacego i podkladu loreal true match roll on , oba fajnie matuja, ladnie kryja, poprawiaja koloryt buzi, puder true match loreal w kamieniu i mam zapewniony mat conajmniej 5h a u mnie to mega duzo!! do poprawek uzywam bibulek matujacych przetestowalam wiele wiele wiele podkladow roznych firm i tych tanszych i tych naprawde drozszych, nigdy nie znalazlam lepszego podkladu od loreal roll on, powaznie!!!!!!!