Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papierek po cukierku

Pomóżcie mi zaplanować wygląd pokoju dla córci

Polecane posty

Nie wiem na jakie kolory go pomalować, jak ozdobić, jestem do niczego, jeśli chodzi o takie rzeczy. Ma różowe łóżeczko, ten stolik z mammuta i krzesełko też różowe, komodę jasny brąz i wsio ;) Pokój będzie miał 22 mkw, więc jest na czym poszaleć ;) Jakie kolory ścian, a może coś z tymi najklejkami, fototapeta? Help :(

a ile ma corka lat? co lubi? jakie kolory? jak masz w pozostalej czesci domu? zywe, pastele? czy ma duzo zabawek czy np ksiazek itd.. to sa istotne szczegoly, jak jets podloga, jak duze okno itd

to będzie nowy do, więc wszystko od nowa. Większość pokoi będzie w pastelach, żółcie, fiolety, zielenie i takie tam ;) Córcia skończyła 3 latka, nie ma preferencji kolorystycznych.

lubi zwierzęta, kubusia puchatka i ferajnę, scooby doo, syrenkę ariel, cliforda,

książek ma mnóstwo, zabawek też ;) Będzie mi potrzebny spory regał na ksiażeczki, ale taki jakiś niski, żeby mogła sama brać, bo lubi wziąć i oglądać. A zabawek ma chyba mniej niż ksiażek, ale zajmują sporo miejsca.

Do różowych mebli bym zielone ściany zrobiła. Ja lubię takie połączenie. Żadnych naklejek ani fototapet, jak chcesz jakiś wzór to na roletach albo na zasłonach, na dywaniku.

Z jednej ściany bym zrobiła regał, skoro ma dużo rzeczy, taki po sam sufit. Taką kratownicę, w niektórych "okach" powstawiałabym kartony, w reszcie poukładała kksiążki i zabawki- im wyżej tym mniej używane.

no ale jakos teraz ma w pokoju? nowy dom ale skoro wiesz jak maja wygladac inne pokoje to chyba nie zrobisz dziecku calkiem innego np z inna podloga, bez okna i z malutkimi dzrwiczkami :/ chyba wiesz jak wyglada ten pokoj poza tym ze ma 22mkw to czy jest na poludnie czy na wschod itd czy ma duze czy male okno, gdzie sa drzwo na srodku sciany, z boku, czy na podlodze bedzie deska wykladzina panele, czy okno jest z balkonem czy nie, czy dach jest skosny czy nie itd.. jak masz w reszcie pastele to corce mozesz poszlaec z jaskrawym i intensywnym kolorem, ale to zalezy od oswietlenia jeszcze :/

ja rozowe meble bym polaczyla z czyms ciemnym, a jasnymi jaskrawymi scianami, np ciemna podloga ciemne regaly ale jaskrawozolte sciany np z bordowym szablonem :) na ksiazki ja bym zrobila polki a nie regal, regal na zabawki :) polki sa fajne takie pod katem z ikei pasuja do mamuta, dziecko latwo uklada na nich ksiazki nei spadaja itp

albo isc na calosc w badziewie :D jak moja kolezanka zrobila caly pokoj na rozowo corce :> z bialymi elementami :>

Gość zmeczona wefszsW
myszasza ty jakas dziwna jestes uwazasz sie za jakas wielka projektantke? a to co zaproponowalas...smiech na sali

ja sie uwazam za projektantke??? wcale nie ale bez zadnych inf o dziecku i o pomieszczeniu nie mzona nic zaprojektowac nawet kibla :P kazdy ma inny gust i moim zdaniem kafeteria to idiotyzm by pytac o pokoj dla corki ktora sama ma wlasne upodobania :D ja bym nigdy nie pytala o takie cos :D sama wiem co lubie co mi sie podoba i co mi pasuje do calego domu :) tobie sie to co ja zaproponowalam nie podoba a skad wiesz czy mnei spodobaloby sie to co ty bys wymyslila??

No właśnie teraz gdzie mieszkamy to ona w zasadzie nie ma własnego pokoju, jest to jednocześnie "salon". Róż, jako kolor ścian odpada, też myślałam o zieleni, chciałam, żeby jej pokoik był barwny, ale żeby nie osaczał kolorystyką i nadmiarem ozdób, ale żeby jednocześnie był przytulny i dziecięcy :) Wysokie regały odpadają, bo chcę, żeby córcia miała dostęp do wszystkiego. Może po prostu pomaluję na ten zielony, dodam kawałkami żółty i nalepię parę naklejek z kubusiem, motylkami. Chciałam kupić jej taki biały regał z Ikei z różowymi szufladami, i teraz tylko ta wielka komoda nie będzie pasowała ;) Mam jeszcze możliwość zbudowania córci w pokoju garderoby, myślicie, że warto? Zamiast szafy?

Gość Iza87
Ja bym pomalowała ściany na jakiś pastelowy kolorek, jaśniutki, na jednej z tych ścian można ten wspomniany regał (z jasnego drewna?), natomiast na jednej ze sciań (na przeciwko drzwi?) ciemniejszą tapetę pasująca kolorystycznie do reszty ścian. Dzięki temu pokój będzie wyglądał ciekawiej, ale nie będzie przytłoczony tapetami, bo będą tylko na jednej ścianie. FOtotapety są do kitu - ja bym wzięła normalne tapety w jakies ladne wzory. Jeśli sciany są np. jasnoróżowe, to tapeta powinna byś śliwkowa lub coś w ten desen. W linkach jest kilka przykladów pokoi, gdzie tylko jedna sciana jest wytapetowana. http://www.apartmenttherapy.com/uimages/la/071608_wallpaperone.jpg http://www.idealhomemagazine.co.uk/inspiredecor/gallery/d/2832-3/Blue-Room.gif http://www.channel4.com/4homes/images/mb/Channel4/4homes/design-and-style/design-features/modern-floral-wallpaper/1-Graham-Brown-Eco-Collection-Beauty-lg--gt_full_width_landscape.jpg http://www.channel4.com/4homes/images/mb/Channel4/4homes/design-and-style/design-by-space/living-rooms/traditional-living-rooms/32-Homebase-Living-Room-Design-Lg--gt_full_width_landscape.jpg

Ja mojej zrobiłam taki: www.mojeokruszkowo123.blog.onet.pl zgodnie z jej sugestiami (ma być różowy i z królewnami)

Gość karolaaaaaqqq
ja na wszelki wypadek robie kopie zapasowa u siebei na kompie :)