Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ładna i cwana

Ciąża po pigułkach

Polecane posty

witam serdecznie! borykam się ostatnimi czasy z takim problemem. brałam tabletki novynette przez jeden miesiąc. w przerwie /po zażyciu 21 pigułki/ kochaliśmy się z moim mężczyzną bez zabezpieczenia,dzień po zakończeniu krwawienia. jednak ósmego dnia nie rozpoczęłam nowego listka. jakie jest prawdopodobieństwo ciąży? czy ktoś się orientuje? czy miał podobne problemy? z góry dziękuję. i pozdrawiam! :)

Gość mam to samooooooooooo
Tez nie zaczęłam nowego listka po 7-dniowej przerwie i tez sie zastanawiam czy mogę być w ciąży....

Gość julaa.30690
oo mam tak samo. tyle ze ja brałam mercilon. brałam 3 opakowania, czyli 3 miechy, potem 2 miechy przerwy i teraz znowodrazu po końcu krwawienia tez sie kochałam praktycznie dzien dnia i teraz nie biore nastepnego bo wyjechal za granice i wroci za dwa miesiace, wiec zaczne wtedy, ale nie wiem czy to dobrze

Gość to zależy którego dnia
przerwy się kochałaś jak 1-2 to prawdopodobieństwo jest małe ale im później tym bardzije rośnie przedłużanie przerwy mogło spowodować że doszło do owulacji a ciąża jest kwestią żywatoności plemników

Gość siedmniodniowa przerwa zabezpi
ecza przed ciąża o ile rozpocznie się nowe opakowanie. Prawdopodobieństwo ciązy jest, zwlaszcza ze to pierwze i jedyne opakowanie.

Ja bralam Diane 45 przez 5 miesiecy, po 7-dniowej przerwie nie zaczęłam nowego listka. I w dzien wziecia pierwszej tabletki z 6 listka kochalismy sie, nastepnego dnisa rowniez i nastepnego. Jakie jest ryzyko ciazy?

w sumie kochaliśmy się już ósmego dnia,kiedy powinnam wziąć pigułkę. i dziewiątego zresztą też. czy jest szansa na dzidzie?

Gość czy wy poszalałyście?
nie ma możliwości zajścia w ciążę w trakcie siedmiodniowej przerwy "pomiędzy" kolejnymi listkami. przecież to nie miesiączka nawet, tylko tzw "krwawienie z odstawienia". nie ma znaczenia czy następny listek weżmiecie czy nie. w poprzednim cyklu NIE DOSZŁO do owulacji, więc niby skad ciąża by się miała wziąść??? po siedmiu dniach bez tabletek - prawdopodobieństwo ciąży istnieje, lecz minimalne - najpierw musi pojawić się owulacja

w ciąże można zajść nawet mimo regularnego stosowania pigułek ;)

pytam o to samo co autorka.

Gość pradopodobieństwo
jest tak minimalne jak w trakcie brania tabletek. wzrasta po 7 dniu bez

po 7 dniach bez pigułki? czyli teoretycznie,kiedy kochalam sie 8 dnia po skonczeniu pierwszego blistra,prawdopodobienstwo jest spore... ?

Gość o ranyyyy
jak moze byc spore jak nie mialas w poprzednim cyklu owulacji? jest mniej-wiecej takie samo jak W TRAKCIE REGULARNEGO brania tabletek. czyli niemal rowne ZERO

Gość o ranyyyy
czy wy dziewczyny pojecia nie macie na czym polega antykoncepcja hormonalna?? bo takie odnosze wrazenie jak was czytam

słyszałam,że w pierwszych tygodniach od odstawienia,jajeczka wariują i jest większe ryzyko zajścia. dlatego pytam. gdybyśmy były tak doskonale poinformowane jak Ty,to pewnie nie zadawałybyśmy zbędnych pytań ;]

trochę z chłopakiem nas poniosło . Po krwawieniach powinnam wziąść tak jak zawsze w sobotę z czego kochaliśmy się codziennie po 1-2 razy na dzień do wtorku. Kończył we mnie bo oboje sądziliśmy że skoro tak jak zawsze po okresie robiliśmy gdy nie brałam tabletek. Niestety po tej przerwie 7-dniowej nie wzięłam tabletek. Jaka jest szansa?