Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babese

Czwórka dorosłych dzieci walczących o dom!!!

Polecane posty

Gość babese

Które mają już swoje dzieci, swoje rodziny! My z mężem mieszkamy w dużym domu, postanowiliśmy że w przyszłości po naszej śmierci ten dom pójdzie na cztery części, ale dzieci się na to nie wyrażają zgody i wszystkie by się chciały do nas wprowadzic. Prosze o rade, z mężem już postanowiliśmy. Jeszcze myślimy o jednej opcji że dwoje dzieci by się do nas wprowadziło, ale pozostała dwójka musiała by zostać spłacona.

Gość hilary minc
widocznie dopiekliście dzieciom, skoro maja was dosc

Gość ale sie uparlyscie na
no i ???? ja na waszym miejscu nic bym nie robila . POwaszej smierci dzieci dom sprzeddza a pieniadze podziela mniedzy siebie. Tak bedzie sparwiedliwei.

Waszo wieś to musi leżyć daaaaaaleko w dół od Kocibonków. Bo taki chołoty to i w Kocipierdach ni ma łod dawna.

''Jeszcze myślimy o jednej opcji że dwoje dzieci by się do nas wprowadziło, ale pozostała dwójka musiała by zostać spłacona.'' Tylko czy ta dwójka mieszkająca pod jednym dachem potrafiłaby żyć ze sobą w zgodzie. Czy nie byłoby między nimi kłótni: spłaćcie nas to wyprowadzimy się, tu pada kwota, na którą druga strona nie godzi się i tym podobne zatargi związane z chęcią posiadania owego domu na własność, a nie na zasadzie wspólnego posiadania.

''postanowiliśmy że w przyszłości po naszej śmierci ten dom pójdzie na cztery części, ale dzieci się na to nie wyrażają zgody'' I to jest najlepsze rozwiązanie. Po waszej śmierci każdy dostaje 1/4 i albo jeden spłaca pozostałych 3 albo sprzedają i dzielą pieniądze na 4 części. Ja wiem, że to wasze dzieci, staracie się wysłuchać, ale to wasza decyzja, a to że one nie wyrażają zgody no cóż, nie zawsze można każdego zadowolić.