Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxxxx_x

POWSTRZYMAJ ZABIJANIE PSÓW W KOREI !!!! PODPISZ PETYCJĘ

Polecane posty

Gość xxxxxxxx_x
Torturowania nie mozna uzasadnic glodem. To czysty sadyzm. Poswiec troche czasu na przeczytanie linka a zrozumiesz

a u nas świnie tez sa zabijane w okrutny sposob, kazdy je co chce

Gość i myślisz że rząd będzie
czytał Twoje podpisy? Troszkę logiki: jakby do polskiego parlamentu przysłano petycję podpisaną prze milard Chińczyków przeciwko zabijaniu świń lub zabijaniu ich w inny sposób, przejęłabyś się? Zagłosowałabyś w następnych wyborach na premiera, który zakazał produkcji wieprzowiny?

Gość xxxxxxxx_x
W Ameryce i w Europie jak tylko gdzies pogwalcane sa prawa zwierzat to zaraz osoby za to odpowiadajace dostaja kary, czy siedza za to. W Chinach nie ma regul, dlaczego obchodza was tylko losy dzieci i ludzi? Jak chodzi o karygodne traktowanie zwierzat macie wszystko w d..p?

Gość xxxxxxxx_x
Owszem, widac ze sie przejmuja opinia publiczna, skoro na glownych ulicach odwiedzanych przez masy turystow taki preceder jest zakazany? Dlaczego podczas olimpiady zakazano sprzedazy psiego miejsca a ulice opustoszaly z handlu psim miesem?

gówno mnie te kundle obchodza tak naprawdę. pewnie je trzeba obić żeby mięsko nie było łykowate. Taka ich kultura więc daj im spokój. Od wieków tak robią. Ty lubisz jak ktos sie w twoje narodowe tradycje wpierdala?

Gość Dziękuję ci autorko
Wczoraj przyszedł za mną jakiś kundel. Planowałem go po prostu wyrzucić, ale twój post podsunął mi pomysł, że mogę go zjeść i spróbować czegoś nowego. Idę go natłuc parę razy i powiesić na haku żywce, według twojego przepisu- sam jestem ciekaw, co z tego wyjdze :-)

Gość xxxxxxxx_x
Ludzie siedzicie na kafe i myslicie ze swiat stoi w miejscu. Nie takie rzeczy zostaly juz osiagniete, np. na mocy ustawy zamknieto ostatnie rzeznie konskie na terenie tego kraju! W tej chwili posiadanie, przewozenie, otrzymywanie, sprzedawanie itd koniny jest w USA nielegalne i karalne!!! To bylo w 2007 roku. A wy myslicie ze siedzenie z zalozonymi rekami cos daje?

Chińczykom zależy na naszych pieniądzach, to jasne. Rozumiem, że szkoda tych zwierząt, ale nie pomożemy im takimi spamerskimi petycjami i ujawnianiem w sieci naszych danych osobowych. Może lepszym i moim zdaniem bardziej skutecznym protestem przeciwko łamaniu praw zwierząt i praw człowieka w Chinach byłby zakaz importu produktów chińskich? Może nie kupujmy tych ich koszulek i posążków Jana Pawła II? Myślę, że tym Chińczycy się bardziej przejmą niż petycją.

Mamy nie kupować chińskich produktów bo w innym kraju czyli korei jedzą psy? No kurwa z deczka bezsens. A tak w ogóle jak taka dobra ciotka jesteś to sie zajmij polskimi głodnymi dziećmi a nie kundlami w Azji

Gość xxxxxxxx_x
Do dziekuje ci autorko - masz bardzo kiepskie poczucie humoru, prymitywie. Gdyby przyszedl ci do tepego lba kiedys jakis glupi pomysl, to z przyjemnoscia informuje cie w Polsce dziala policja dla zwierzat i za glupote zaplacisz :)

Gość Ale pierdolicie
Jedzenie psów w Korei ma długą tradycję i wszelkie przepisy tego nie zmienią. Niemcy też zakazywali handlu mięsem w okupowanej Polsce i efekty chyba wszyscy dobrze znamy. Natomiast zakaz prawny może spowodować efekt odwrotny od zamierzonego. Znikną legalne rzeźnie psów i zastąpią je rzeźnie nielegalne, w których warunki uboju psów będę jeszcze gorsze. Dlatego ja za petycję dziękuję. Można kochać zwierzątka ale to nie znaczy, że trzeba robić z siebie kretyna 🖐️

Gość xxxxxxxx_x
Nad polskimi dziecmi czuwa sztab innych ludzi i organizacji. Ludzie nie sa pepkiem swiata. Bez zwierzat nie przezylibysmy na swiecie nawet miesiaca.

Gość Dziękuję ci autorko
Kij mnie interesują twoje groźby. Piesek właśnie grzecznie wisi na haku do góry nogami i słodko skowycze :-)

Gość xxxxxxxx_x
Jedzenie psow w Korei nie ma dlugiej tradycji, znajomosc historii naprawde poplaca. Jesli sie wymadrzasz to przynajmniej zapoznaj sie z faktami.

Ty sie wymądrzasz a oni te psy jedli jedzą i będa jeśc ze smakiem i twoje wygłupy tego nie zmienią. Smacznego

Gość xxxxxxxx_x
Zal mi cie czlowieku, bo pewnie procz kafe i picia piwa w kiepskim towarzystwie nic cie nie pozostalo. Przynajmnie sie tu nie wypowiadaj

Czy zakaz sprzedaży produktów importowanych z Chin jest rozsądny? Nie wiem, może nie bardzo, ale na pewno prędzej będzie skuteczny, jeśli tak chcecie walczyć o prawa tych zwierząt, to róbcie coś konstruktywnego. Wydaje mi się, że te petycje podsycają naszą filantropijną próżność, nic więcej. Może by tak wystosować jakąś petycję do rządu polskiego, aby zakazał importu produktów z Chin dopóki będą się tam działy takie rzeczy? Tylko to trudniejsze, a poza tym nie daj boże się uda i będziemy musieli kupować same drogie, polskie produkty.

Gość xxxxxxxx_x
To nie sa moje wyglupy, nie ja zalozylam ta strone, jestem tylko jedna z tysiaca podpisujacych. Jesli nie podzielasz naszego zdania szanuje to , ale przynajmnie moglbys nie byc wulgarny

Gość jak muszą te psy jesc to niech
jedzą problem jest raczej jak oni te psy przez zjedzeniem traktują

Gość xxxxxxxx_x
i myslisz ze rzad bedzie - przynajmniej wzbogacilo by to polska gospodarke. Pamietasz ta reklame: Niemcy kupuja niemieckie samochody? Chinskie produkty pozostawiaja sporo do rzyczenia, sa wakonane z badziewnych materialow, czesto jednorazowego uzytku. Bylo mnostwo afer w zwiazku z chinskimi zabawkami dla dzieci i naczyniami zawierajacymi toksyczne farby i skladniki. Wsrod moich znajomych (wcale nie ekologow) zaden nie kupuje chinskich produktow.

Oni ich tak nie traktują z pobudek czysto sadystycznych przecież. Czytałem gdzies o tym że te psy bez oklepu sie niebardzo nadają do spożycia. To taka forma "uzdatniania" tego mięsa i nadania mu lepszego smaku. Niestety pies musi wtedy zyć bo coś się tam wytwarza i inaczej nie da rady

chociaz nie maja problemu z przepełnionymi schroniskami, gdzie psy sie zagryzaja lub głodują

Może mi ktoś do chuja wyjaśnic co ma bojkotowanie handlu z chinami do jedzenia psó w Korei???? To tak jak bysmy bojkotowali handel z Niemcami bo nam Hiszpanie pieniądze wiszą?

Gość xxxxxxxx_x
Skoro uwazacie psa za trzode chlewna i nie macie nic przeciwko jego konsumpcji, to powiedzcie dlaczego trzymacie je w domu, dlaczego zatrudniane sa w ratownictwie, sa przewodnikami niewidomych, strzega posesji, bronia ludzi, pracuja w policji itd?

Gość xxxxxxxx_x
kpiarz, to sadyzm w czastej postaci i zabobony, to tak samo jak trzymanie kroliczej lapki na szczescie i inne pierdoly. Nigdzie indziej nie jest to legalne tylko tam.