Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzikiwąż

CO UŁATWIA FOTOGRAFOWANIE?

Polecane posty

CO JESZCZE OPRÓCZ STATYWU MOŻE POLEPSZAC JAKOŚC I BYC POMOCNE PRZY FOTOGRAFOWANIU? - PROSZĘ O PODOWIEDZI CO WARTO KUPIC ?

Gość persefonae
talent ;) i praktyka, ale tego raczej nie kupisz ;]

Gość proponuję ha pantoten
dobry aparat, dobry obiektyw...

Gość wężyk spustowy pomaga
przy niektórych rodzajach zdjęć, np. przy makro nawet ze statywem jest konieczny, jeśli masz długie czasy

Gość tez jestem swieza w temacie:)
moze grip dodatkowo ale to jest jak słyszłałam bardzo drogi wydatek... jaki masz aparat i od ilu sie bawisz w fotografie :)? pozdrawiam

filtry, podstawowy absolutnie nieodzowny szary, bluesky jeśli robisz na zewnątrz zdjęcia. różne typy obiektywów, od luf po rybie oko

Gość tez jestem swieza w temacie:)
obiektyw zalezy co chcesz fotografowac ....:) sa do zjesc tak zwanych macro ( bedziesz mógł robic badzo fajne zdjecia z bliska ) zalezy od zakresu, szkieł itp

dzikiwąż - samo body może być słabe, ale dobry aparat to przede wszystkim dobre szkło, i nie oznacza to, że musi być od razu tzw. profesjonalne, bo te tzw. amatorskie (które nie są szklane) są wcale nie gorsze, a jednak tańsze. jeśli chcesz w domu mieć studio, to softboxy, tło itp

kodak robi jedne z najlepszych materiałów światłoczułych, ale niestety jeśli chodzi o aparaty... :/

ale pocieszę cię, to co zawsze nam nauczyciel fotografii mówił: nieważne jaki masz sprzęt, ważne, byś dobrze umiał wykorzystać jego możliwości ;)

to że będziesz mieć sprzęt za kilka tysięcy złotych nie oznacza że automatycznie będziesz robić dobre zdjęcia

Levvi, łatwiej będzie uzyskać zdjęcie dobre pod względem technicznym, ale to tak samo jak z każdą sztuką - pod względem technicznym wszystkiego można się nauczyć, ale trzeba mieć to COŚ, zwane talentem

ja chcę robic zdjęcia osób z dużym zbliżenie w domu takie portretowe do pasa albo całej osoby - takie jak studyjne z dawnych lat więc może przydało by mi się to tło

ja chcę robic zdjęcia osób z dużym zbliżenie w domu takie portretowe do pasa albo całej osoby - takie jak studyjne z dawnych lat więc może przydało by mi się to tło

Zależy wszystko od tego jaki masz cel fotograficzny i czy zajmujesz (zamierzasz zajmować) się tym bardziej profesjonalnie i czy masz tzw. bakcyla fotograficznego. Ogólnie jeśli chodzi o zakupy np. akcesoriów do aparatu to ja bym polecała foto-tip.pl. Sama używam Nikona i do niego kupowałam trochę akcesoriów w tym sklepie i byłam zadowolona.