Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Powiedzcie drogie mamy...

Które mleko lepsze dla miesiecznego malucha??

Polecane posty

NAN czy BEBIKO ?? Poradzcie

Ja co prawda karmię obecnie piersią,ale starsza córka była na BEBIKO i byłam zadowolona ..

Gość aaaaaaaaaaaa.............
ja malej podaje bebilon pepti ale lekarz polecal takze NAN

Ja niestety nie mam pokarmu i nie miałalm dlatego mój maluszek jest na sztucznym mleku I sama juz nie wiem ktore jest lepsze... Są moze mamy, które mają porowananie?

Myślałam nad bebilonem ale jednak jest to drogie mleko bo koszt 800 g to 40 zł, a bebiko czy nan 350g ok 13 zł... Jedno mleko starcza na 3-4 dni... wiec bebilon by mnie zjadł finansowo...

przekonasz sie na wlasnym dziecku ktore mleko bedzie mu sluzyc!;)

Gość mlekomlekomlekoo
do roku dawałam dziecku bebiko, kiedy skończyło roczek kupiłam bebiko junior i niestety moje dziecko nie chce pić tego świństwa! mleko pomimo tego, że nigdzie nie jest napisane że jest smakowe wali wanilią na kilometr! w składzie ma waniliany czyli sztuczny zapach waniliowy przerzuciłam się na nestle junior z kleikiem ryżowym bo jest bardziej syte i nie jest pefrumowane maluch jest zadowolony

nie ma reguły każdemu dziecku co innego podhodzi. Ja podawałam nan, bebilon i rossmanowskie babydream-na tym ostatnim czuł się najlepiej jeśli chodzi o zwykłe mleka modyfikowane nie ulewał, mial lepsze kupy itp mleko niedrogie bo 800gr kosztuje ok 18 zł. Ostatecznie jestesmy na nutramigenie bo zarówno na moim mleku jak i na tych w/w miał śluzowate kupy. Może wypróbuj to rossmanowskie sporo babek kupuje moja pediatra przejrzała skład na opakowaniu i uznała ze ok i nie stanowi obciążenia dla kieszeni.