Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana1992

religia a homo.

Polecane posty

Gość liliana1992

chce byc z dziewczyna. kocham ja ona mnie też. ale boje sie piekla. czy jeżeli bede przestrzegac 10 przykazan i nie krzywdzic nikogo to bede potepiona? prosze o madre odp.:(

Gość liliana1992
prosze o odp. jest mi b.ciezko.

Gość no co mam robić
Pierdol religię.

Gość liliana1992
załózmy ze istnieje. czy Bog potepilby mnie za bycie szczesliwa.?

Gość liliana1992
up

Gość jutrzenka majowa
jeśli to nie prowo, i naprawde chcesz wiedzieć to w biblii masz odpowiedz. ale cytowanie Biblii jest niepoprawne politycznie, więc zaraz będą tu setki opinii poprawnych politycnie. Jeśli pytasz serio to nie, Bogu nie podoba się homoseksualizm. A co może zbyt dosłownie czytam Biblie i być może wszystko na opak zrozumiałam? whatever.... ps w piekło nie wierzę Księga Kapłańska (18,22 i 20,13). W dwóch wersach tekst wspomina o aktywności homoseksualnej między mężczyznami. Nie będziesz obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość oraz Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. Pierwszy List do Koryntian (6,9-10) w katalogu osób potępionych, które nie odziedziczą Królestwa Bożego wymienia kategorię osób różnie tłumaczonych (np. Biblia Tysiąclecia określa ich jako "mężczyźni współżyjący ze sobą") oczywiście nikt nikogo nie ma śmiercią karać bo to prawo starego testamentu to pierwsze, ale podkreśla obrzydzenie Boga do takich czynów

wg kościoła jestes spalona, ale tam sa stare prawiczki, ktorzy myślą ze sa bogami i sami ustalają reguły. wg mnie jak kochasz boga i postępujesz zgodnie z zasadami moralnymi bóg Cie przyjmnie do siebie. Amen

Gość jutrzenka majowa
i naprawde nie wiem jak to przełożyć na lesbijki.... podobno to nigdy nie istniało...

Nie jest wcale według Kościoła spalona, obecnie Kościół odchodzi już od potępiania homoseksualistów, nie ma za to usprawiedliwienia dla osób zmieniających płeć :O Możesz z koleżanką należeć do współnoty Kościelnej, jednak ważne, abyście nie uprawiały seksu, możecie natomiast razem mieszkać, mieć wspólne rachunki itp :) Niestety seks bez sakramentu małżeństwa jest grzechem śmiertelnym i oznacza piekło, a ślubu przecież nikt przy zdrowych zmysłach wam nie da :O

Gość liliana1992
jutrzenka majowa - to nie prowo.:( wierze ze po smierci cos jest, ale nie wierze w dziadzia który siedzi na tronie tylko w Siłę. a nie chce wiecznie cierpiec.

Gość liliana1992
sluzebnica - tyle ludzi zyje bez slubu i uprawiaja seks... a to nie moja wina że slubu nam nikt nie da. chcialabym z nia byc ale ostatnio tyle mówi sie o koncu swiata... po prostu sie boje.

zajmij się wierzeniami Vicca, neopogaństwo, jest o wiele razy lepsze i mądrzejsze od tej zapuszonej religii chrześcijańskiej. Matka Natura i Ojciec Czas, na pewno są mądrzejsi od Jahwe, a zasada viccańska " Czyń, co chcesz, bylebyś nie krzywdził nikogo", jest milion razy mądrzejsza od całej Biblii i wszystkich mądrych przytakiwaczy....

Gość liliana1992
nie rozumiecie mnie. nie chce zmieniac religii. Pytam czy za to zostane potepiona...

Gość jutrzenka majowa
ja wierze że Bóg nie jest na tyle okrutny by męczyć kogoś wiecznie ale swoje prawa ustanowił. Tak to prawda że kościół sam sobie wiele wymyśla, ale akurat takie są wersety z Biblii jednoznacznie potępiające homoseksualizm, a Biblia jest ważniejsza cokolwiek by kościół mówił

Gość liliana1992
wiec pytam: to kosciol i klechy to wymyslaja (w nich nie wierze) czy Bog tego absolutnie nie akceptuje...?

bóg nie napisal bibli, a swoja droga wiele ksiąg nie zostalo zaakceptowanych przez kościół, bo byly bardzo niewygodne

nie bedziesz potępiona i nie wierz ludziom, oni nie sa BOGAMI

A nie mogłabyś pojechać za granicę i tam wziąć szybki ślub? Uda się to zrobić w ciągu weekendu :O Wrócisz jako mężatka i nie będzie grzechu :O Kościół rozmawia już o zaprzesatniu nagonki na homoseksualistów, ale póki coś z tego będzie, miną lata i minie wasza młodość :O

Gość liliana1992
wiec jezeli ja kocham to powinnam z nia być? I byc dobrym czlowiekiem...

chrześcijanie zagubili myśl Jezusa Chrystusa, który nauczał, że Bóg jest miłością.......a przejęcie myśli viccańskiej nie jest odejściem od religii w którą wierzysz, jest rozszerzeniem, skostniałej i wstecznej myśli chrześcijańskiej pełniej nienawiści do wszystkiego i wwszystkich.....

Gość jutrzenka majowa
moi kochani, biblie pisali ludzie, to tak, ale jeśli jesteście chrześcijanami to wierzycie że byli oni natchnieni przez Boga. Jeśli nie wierzycie w to, to przestańcie udawać chrześcijan i łazić do kościoła. tak narzekacie na kościól i religię, a nadal jesteście w tej instytucji. Po co to utrzymywać? więc jeśli byli natchnieni przez Boga, to ewangelie i inne księgi z natury rzeczy nie mogły się ze sobą kłócić, powstały w okreslonym czasie itp i łączyło je coś że mogły zostac uznane za autentyczne. Tzw apokryfy były napisane później i nie były natchnione więc nie zostały uznane. W uznanych księgach, zarówmo w ST jak i w NT są konkretne wersety potępiajace homoseksualizm, Bogu się to nie podoba, jest przeciwko temu, przyjmijcie to z godnością i jesli chcecie być homoseksualistami, spoko ale PRZYZNAJCIE SIĘ ZE POSTEPUJECIE NIEZGODNIE Z RELIGIĄ nie ma tu miejsca na naciąganie faktów.

Gość liliana1992
sluzebnica - nie mam nastroju do twoich glupawych komentarzy. nie nie moge bo mam 18 lat i nie mam pieniedzy na slub za granica.

jutrzenko, poucz się trochę, bo twoja ignoracja jest porażająca.....

Gość liliana1992
jutrzenka - Ty nie wierzysz w pieklo. a przeciez Lucji Maryja objawila pieklo...

Gość szczególnie Stary
Testament - cholernie natchniona księga :o Te morderstwa, walki, nienawiść - Bóg jest miłością, podobno, czyż nie ??

Gość liliana1992
jutrzenka - chyba wierzysz w fakty dla siebie wygodne :( ewangelie napisali ludzie natchnieni przez Boga, w Pismie jest to a to... dlaczego wiec nie wierzysz w pieklo, ktore tyle razy wspomniane jest w Biblii i ktore Matka Boska objawila?

Gość liliana1992
też tak myslalam - ze Bog chce szczescia ludzi. nie chce by innich krzywdzili ale kocha wszystkich i nie potepia za milosc.:(

Głupawa to jesteś ty, lesbijo wstrętna :D :O Czego oczekujesz, że normalni ludzie dadzą ci ślub??? Kościól potępia takie jak ty i ludzie tak samo, jedynie czasem z litości pozwalają jakiemuś gejowi żyć :O I pieniędzy nie masz.... Człowiek, który nie ma pieniędzy, jest leniem, a zboczeniec i leń w jednej osobie to niezbyt dobre połączenie :O :O I nie masz czego szukać w Kościele bez pieniędzy, bo nawet na tacę nie potrafisz wrzucić :O :O

jeśli już tak się autorko tak trzymasz religii chrześcijańskiej, przypomnij sobie co napisał ewangelista w opisie śmierci Jezusa na krzyżu. Przy krzyżu, była Maria matka Jezusa, Maria-Magdalena i uczeń, którego Jezus miłował. Więc Jezus miłjąc swojego przyjaciela, nie potębiałby chyba Twojego związku, prawda.....