Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 djsgfhsdf

moja matka

Polecane posty

Go艣膰 djsgfhsdf

moja matka mieszka ze swoim partnerem w atrakcyjnej okolicy. jej partner ma kilka domow. przez kilka ostatnich lat chorowalam. caly ten rok bylam na ciezkiej terapii na ktora nie dala ani grosza i srednio interesowala sie postepami. jednak po tej terapii wyzdrowialam. czuje sie super. i postanowilam jechac na wakacje z przyjacielem ktory caly ten rok dzien w dzien byl przy mnie i zawdzieczam jemu to ze wytrwalam. wiec wymyslilam ze pojedziemy do domu partnera mojej matki ktory to dom stoi pusty i jest jedynie wynajmowany turystom. z jej partnerem rozmawialam i byl zadowolony ustalilismy termin i wszystko ok. na wycieczke zrobione za plany, rezerwacje roznych rzeczy, kupione specjalne ciuchy, ubezpieczenia i wszystko inne. moja matka nagle stwierdzila ze nie zgadza sie. i caly czas zmienia wersje raz mowi ze dosyc sie na jej plecach utrzymuje (gowno prawda) albo ze nie zgadza sie bo nie zna mojego przyjaciela. po prostu zawsze ale to zawsze jest to samo i mam juz dosyc. chyba zerwe z nia kontakt. bo ona nie dosc ze mnie doluje, ciagle wypomina pieniadze jakie niby na mnie wydala, i jeszcze psuje moje zwiazki. nie mowiac juz o tym ze caly rok byl dla mnie barzo ciezki. co byscie zrobili?? poza tym jak mam to wszystko odkrecic tyle kasy poszlo juz ze szok. i nie chce przyjaciela wciagac w te sprawy i wstyd mi ze najpierw go zaprosilam ( zarezerwowal urlop wydal tez kase) a teraz musze mu powiedziec ze nic z tego. masakra

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asdfg
to moze w tym przypadku sugeruj sie nie matka ale zdaniem jej faceta kt贸ry wyrazil zgode ,w ko艅cy to jego w艂asnosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
co robic? odwolac wyjazd? czy ja przekonac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
ak jego. w ogole to mily facet i mam z nim dobry kontakt. ale ona mowi teraz nie i koniec. ze tylko za darmo bym z ja wykorzystywala. bo woda i prad w domu tez kosztuje!! masakra to jest moja mama. woda i prad przez 2 tygodnie strasznie ucierpi na tym. gdyby to wszystko nie bylo juz zalatwoine to normalnie bez mrugniecia zrezygnowalabym z tego byleby nie wysluchiwac jej wymyslow jak to niby ja ja wykorzystuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
i w ogole wstyd mi mowic kprzyjacielowi o tym jaka ona jest i tez nie chce ani sobie ani jemu nerwow psuc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
co byscie zrobili oceniajac sytuacje obiektywnie, bo ja jestem przyzwyczajona i nie mam dystansu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oq wtrace sie i ja
Mozna pojechac w inne miejsce w tej samej okolicy i w tym samym czasie. Mozna zaplacic za dom jak kazdy inny turysta skoro juz i tak zainwestowalas kase. Woda i prad na pewno kosztuja. Znasz matke nie od dzis , powinnas przewidziec jak sie zachowa. A jesli jestes dorosla to ona nie ma obowiazku Cie utrzymywac. Sorry - takie zycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
no tylko ja nie zarabiam duzo. i to co juz wydalam to bylo jak dla mnie duzo. wiec jezeli mialabym zaplacic za wynajem pokoju min 50 euro za dobe to moge spedzic raczej wakacje na lawce pod blokiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
po prostu mnie nie stac:( tak naprawde to nie byloby mnie stac na zadne wakacje cbo terapia nie byla tania. a to co teraz wydalam to jak dla mnie fortuna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak chcesz
przyzwyczai膰 matk臋 ze to Ona decyduje o Twoim 偶yciu to odwo艂asz wyjazd . Nie zapominaj ze matka matka ale to tez przede wszystkim baba a baby s膮 przewa偶nie egoistyczne i chc膮 zeby by艂o wg ich widzimisi臋 ... pozxa tym jak bys nie wiedzia艂a to Ona 艂achy Ci nie robi bo rodzice maja obowi膮zek pomocy dzieciom jesli Ich oczywi艣cie na to stac a ty jeste艣 w potrzebie .. wg mnie to najlepiej zdecydowanie ja przekona膰 do swojego zdania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
no ona zrobila z tego tak wielki problem ze az sie gotujewe mnie. ten domek spoko pracuje na siebie. i nikt na tym nie straci. to tak kurcze jakbyscie pojechali w odwiedziny do rodzicow a oni wypisali wam rachunek za wode i prad za np. 2 tygodnie. no porazka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oq wtrace sie i ja
Wiesz , jak mnie na cos nie stac to tego nie robie.

Udost臋pnij ten post

a ile macie lat? koro dogadalas sie z jej facetem to nie widze problemu, przeciez to nie jest jej wlasnosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omg good luck
to zadzwon jeszcze raz do partnera matki, przedstaw sprawe i opinie mamusi i spytaj czy jego oferta jest dalej aktualna czy masz zrezygnowac ze wzgledu na matke. w koncu skoro te domy sa jego a nie twojej matki to nie widze dlaczego ona ma decydowac o tych wakacjach i nie, my jak jezdzimy do rodzicow na wakacje (a mieszkam za granica) to nie kaza nam placic za prad czy jedzenie. zwykle kupujemy im jakies prezenty wzamian albo robimy wielkie zakupy w markecie bo ja zle sie czuje objadajac rodzine przez 2 tygodnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
to jechac czy nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
ale my sami bedziemy kupowac jedzenie i wszystko inne. chodzi tylko o nocleg w domu ktory w tym czasie i tak bedzie pusty. myslalam zeby symboliczna kwote za ten prad i wode im zostawic. ale jej chodzi raczej o to ze bede sie 'swietnie bawic' 'jej' kosztem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
mam 30 lat. i od dawna nie jestem na jej utrzymaniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
a z jej facetem ok. wszystko umowione. on jest jak najbardziej za. nawet chce przyjechac poznac mojego przyjaciela. zalatwi tez nam rozne zeczy o ktore go nawet nie prosilam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
przykro mi ze ona taka jest. jej facet zaprasza nas jeszcze do siebie przed tym wyjazdem. ale ona nie chce o tym slyszec. nawet nie bylam w jej mieszkaniu gdzie mieszka juz jakies 2 lata. mnie odwiedza tez sporadycznie raczej przy okazji wizyt innego rodzaju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
dla mnie to normalne ze jak mam warunki i w dodatku nic mnie to nie kosztuje to ciesze sie z wizyt znajomych czy rodziny. ciesze sie tez jak moge zrobic cos milego dla kogos, jezeli w dodatku to cos jest tak fajne a mnie to nic nie kosztuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djsgfhsdf
wypalilam z tym domkiem bo od x czasu nigdzie nie bylam ze wzgledu na stan zdrowia a moj brat jezdzi tam notorycznie, wiec przekonana bylam ze dla niej nie bedzie to zaden problem tym bardziej ze sie zgodzila na to., a teraz przed samym wyjazdem odpierdala szopki.

Udost臋pnij ten post