Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ibiza_wawa

zaświadczenie z USC

Polecane posty

Cześć dziewczyny :-) Mam juz mętlik w głowie co do formalności. Biorę ślub konkordatowy i wiem, że 3 miesiące przed ślubem muszę załatwić zaświadczenie z USC o braku przeciwskazań do zawarcia związku małżeńskiego. Nie wiem natomiast z którego USC, bo jesteśmy z różnych miast. A może każde z nas załatwia odrębne? Aha no i ponoć trzeba mieć ze sobą akt urodzenia ale to chyba też załatwia się w USC...Juz sama nie wiem co gdzie załatwić i w jakiej kolejności ;-). Mam nadzieję, że rozjaśnicie mi w głowie.

Gość 222222
z jednego usc, tam gdzie będziecie brać ślub akty urodzenia musicie dostarczyć ze swoich usc, chyba że w tym samym usc zgłaszacie ślub to wtedy nie trzeba bo oni mają na miejscu

Akty może ktoś z rodziny odebrać. A dokumenty z USC tam gdzie macie ślub, my się wybraliśmy do tego gdzie teraz mieszkamy i odesłali nas z kwitkiem.

Gość lokatka
bylam na poczatku tygodnia w USC aby wziac moj akt ur bo na stronce mojej parafii pisze ze trzeba miec akty aby spisac protokol, ale okazalo sie ze ja nie potrzebuje jednak tego aktu bo: urodzilam sie w Katowicach, mieszkam w Katowicach i slub tez bedzie w Katowicach wiec nie potrzebuje :) musze tylko przyjsc z narzeczonym (on juz potrzebuje akt bo jest z innego miasta) do mojego USC i tam nam wypisza jakies zaswiadczenie co je zaniesiemy do kosciola :)

No jeżeli byłaś zarejestrowana w tym USC gdzie załatwiacie dokumenty to nie potrzebujesz odpisu tylko sprawdzą w aktach.

Gość my byliśmy
w USC w mieście narzeczonego i tam dostaliśmy to zaświadczenia, a ślub jest u mnie. Musieliśmy tylko wpłacić 84 zł na konto USC w mojej miejscowości

Gość lokatka
Miarka no juz teraz wiem ;) ale jak czlowiek sie tym nigdy nie interesowal, robi to pierwszy raz (i najprawdopodobjiej ostatni :P ) to mozna mu wybaczyc brak wiedzy na ten temat ;)

hehhe my się naciekliśmy;-) musieliśmy jechać gdzie indziej.