Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amnezja6

Starania - nieregularne cykle

Polecane posty

Cześć kobietki. Od tego miesiąca zaczynam starać się o bobasa. Niestety problemem są moje nieregularne cykle - potrafią być nawet co 2 miesiące. Wiem, że będzie cieżko mi ucelować. Czy któraś z Was miała z tym problem a jednak się udało?

Gość mamuska82
tak mialam cykle strasznie rozregulowane masakra:/od 14 do 56 dni...trudno mi bylo nawet wyznaczyc dni plodne:/niektore cykle byly bezowulacyjne...udalo sie po 10 miesiacach...test zrobilam przypadkowo wyszly 2 kreseczki potem lekarz podejrzewal ciaze pozamaciczna bo wg miesiaczki powinien byc 8tydz a na usg nie bylo nic...a to byl dopiero 3 tydz..wyladowalam w szpitalu na obserwacji...corcia urodzila sie 9 marca:) udalo sie Tobie tez zycze powodzenia:)

ja tez walcze z nieregularnymi cyklami :( siegaja nawet do 60 dni... staramy sie od 9 miesiecy :( teraz mialam robiony monitoring i byla owulacja... czekam... i swiruje z niepewnosci :( u mnie tez byly cykle bezowulacyjne (jesli sa dlugie cykle najczesciej tak jest) i mialam stymulowany cykl CLO.

Gość mamuska82
bralam hormony na uregulowanie ale pomoglo jedynie poprawic dlugosc krwawienia bo czasem @ trwala do 12 dni:/i byly tak bolesne ze chodzilam na czworaka zwijajac sie z bolu...udalo sie i szczerze mowiac to nie wiem sama jak to sie stalo dlugo nie moglam uwierzyc:)ciaza przebiegala bez komplikacji a corcia ma teraz 10 tyg:)

Fajnie dziewczyny, że Wam się udało. Vi... to tak jak u mnie, cykle nawet do 60 dni... W tym roku skończę 32 lata, mam już 5 letnią córkę, chciałabym zajść drugi raz w ciążę. Cykle rozregulowały mi się wlaśnie po I ciąży - przed nią wszystko było jak w zegarku, nawet potrafiłam dokładnie określić owulację i wiem kiedy doszło do zapłodnienia :) W grudniu 2009 byłam u ginekolog ale wtedy nie planowałam jeszcze bobasa i na wyregulowanie miesiączki przepisała mi 2 cykle tabletek antykoncepcyjnych (ok. 1 rok po porodzie miałąm taki sam problem i na jakiś rok czasu pomogło, bo cykle były regularne). Bardzo chciałabym mieć drugie dziecko, jak będę miała wolne w czerwcu to pójdę do gina i powiem, że chciałabym zajść w ciążę może przepisze mi jakieś leki, zbada czy mam owulację.