Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca dziewczyna.

Jak szukac pracy w UK?

Polecane posty

Gość pytajaca dziewczyna.

Jak szukac pracy w UK, gdy nie ma sie tam rodziny ani znajomych. Robic to przez agencje, czy juz na miejscu z zalatwionym noclegiem czegos szukac? Znam dobrze angielski, skonczylam studia, jestem dosc odwazna osoba. Na stronach z ogloszeniami sa same oferty praktycznie dla pielegniarek albo dla mezczyzn. Nie wiem w jaki sposob mam szukac pracy. Jak Wy to robiliscie? Nie chodzi mi o prace od razu umyslowa, moge pracowac w barze, pubie, na recepcji, w sklepie, sprzatac... Byle zarobek byl niezly;)

Gość hkjkjjj27
hmm widzialam mnostwo ogloszen do residential homes, a jezeli nie ma ogloszen, to wystarczy sie przejsc po takiej dzielnicy gdzie takich domow jest pelno, np kenley pod croydon w polodniowym londynie

Gość taka jedna z londynu
ja radzilabym ,lazic po ulicach i zostawiac CV w miejscach gdzie maja ogloszenia na szybie, mysle ze warto tez sie przejsc po agencjach . wiadomo na poacztku najwazniejsze zebyh byla bylejaka praca ale mozna byloby przejzyc a potem juz mozna ;;na spokjnie'' czegos lepszego szukac....a do jakiego miasta sie wybierasz?

Gość taka jedna z londynu
mozna zastanow sie na aupair? www.aupairworld.com , przynajmniej bedziesz miala gdzie mieszkac i czas wolny zeby poszukac innej pracy...

Gość Marysia_Lublin
Najlepiej szukać pracę przez polskie ogłoszenia. Na angielskich stronach zostałam oszukana, pracodawca zmienił warunki. Radzę zajrzeć na serwis www.poloniusz.pl - sprawdzone osobiście.

Gość Onix18
Potwierdzam- Poloniusz to chyba jeden z najbardziej znanych serwisów wśród Polonii, dużo piszą o tym serwisie.

Gość jesli znasz angielski
i nie boisz sie pracy to zawsze mozesz juz na miejscu probowac w domach opieki dla starszych osob. Przegladac miejscowe gazety, wszystko zalezy od tego gdzie chcesz jechac. U mnie na przyklad taka strona poloniusz nie pomoglaby zbytnio bo Polakow tutaj jest niewielu, moze 4-5 osob w calym miescie :D

Gość pomocyanglia
do pracy przy starszych osobach nie wymagaja prawa jazdy czasem? ja chetnie bym poszła do takiej pracy an początek

Gość prawo jazdy
to normalka tutaj wiec trudno mowic o jakis "wymaganiach" :O

Gość ja na początku też szukałam
byle jakiej pracy, w barach, sklepach, hotelach. chodziłam po mieście i zostawiałam cv, choć częściej byłam proszona o wypełnienie formularza aplikacyjnego. można też skorzystać z pośredniaka, kiedyś mieli sporo ofert i masz tam nawet telefon za darmo żeby podzwonić po pracodawcach, nie to co w Polsce, wszystko na własny rachunek. pamiętaj o uśmiechu :) to naprawdę pomaga. nic tak nie odrzuca, jak Polak ze skwaszoną, nieszczęśliwą miną

Gość elizaczeqw
Dziewczyny ktore agencje sa najlepsze?

do pracy w domach opieki niepotrzebne jest raczej prawo jazdy - przeciez jest to praca stacjonarna, wazne zebys byla o okreslonej godzinie w pracy i miala dobre polaczenie z powrotem. Co innego praca w agencji opieki gdzie musisz dojezdzac do pacjentow do domu i to kilku.

prawo jazdy to normalka,ale nie wszyscy je maja. Znam nauczycielke z collegu, ktora caly rok do pracy dojezdza na rowerze ;) Ma specjalny stroj i dopiero na miejscu sie przebiera w eleganckie ciuchy.