Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość refluxx

Jak być perfekcyjną panią domu?

Polecane posty

Gość refluxx

Jak nią być, kiedy motywacji brak, planu brak, chęci brak ? Jak kobiety robią tak, że na wszystko starcza czasu? Jak wstają rano i z chęcią robią pranie? Mi czasami nie chce się zwlec z łóżka... Macie jakiś niezawodny system "kury domowej"?

Gość mamamia4321
Najpierw generalnie wysprzątaj caly dom, a potem po prostu sprzątaj za sobą na bierząco. I naucz tego swoją rodzinę (jeśli masz). Bo grunt to sprzatać od razu, nie zostawiać na potem, bo potem jest cała masa roboty. Przy takim podejściu zrobienie prania czy ugotowanie obiadu nie stwarza najmniejszego problemu.

Gość mondra rada
zacznij od kupienia domu :) a jesli go masz to trenuj czystosc ! o ile jestes kura domowa jesli zas urodzilas sie fleja to nic ci nie pomoze

Ja jestem po części kurą domowa, bo też pracuje, ale lubię zajmować się domem, to mnie odpręża i sprawia że czuje się dumna, że potrafię mieć piękny i zadbany dom :-) To prawda, że powinno się robić wszystko na bieżąco, ale jak tak się nie da, to chociaż raz w tygodniu generalne porządki.Tylko uprzedzam że to może zając, przeszło pół dnia, ale myślę że warto.Dla własnej satysfakcji i dla świętego spokoju. :-)

Gość mondra rada
ja generalnie lub e porzadek. u siebie w pokoiku zawsze sprzatalam, w calym mieszkaniu gorzej bo nikt tego nie docenial. teraz mieszkam w ogromnym domu... i rece mam do gleby.oprocz tego pracuje i wychowuje dziecko. okien nie myje bo jest ich za duzo i raz na ruski rok zatrudniam jakas tam ukrainke. ale generalnie sprzatac lubie ale nie zawsze mam czas i ochote. wiec sie nie stresuj ze nie wstajesz z mysla..ale fajnie bedzie umyc naczynia i wyprasowac majtki :)