Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość termalkaNew

Woda termalna-używa ktoś?

Polecane posty

Gość termalkaNew

hej uzywa ktos wody termalnej? jakiej firmy i jakie ma wlaściwosci? tzn czy to mozna uzywac do demakijazu jako oczyszczanie? zamierzam kupic ale kompletnie nie wiem czy to ma sens i do czego moze sie to przysluzyc jaka firma jest najlepsza (w sumie zalezy od skory) prosze o opinie

Gość termalkaNew
no zes nikt nie uzywal?? ktos napewno musial to uzywac

Gość kilcia
Ja używam wody z Iwostinu (kosztuje ok.25 zł)do kupienia w aptece. Ma właściwości nawilżające, łagodzi podrażnienia skóry.

Gość termalkaNew
a jak sie ma tradzik to mozna, nie zaszkodzi? a avene, la roche? ktos jeszcze uzywal??

Gość termalkaNew
siup siup no!!!

Gość kilcia
A jaki masz rodzaj trądziku? Ja właśnie choruje na trądzik różowaty i woda bardzo pomaga.Ładnie nawilża skórę i jej nie wysusza.Także polecam.

ja mam avene i LPR, uzywam zamiennie do schaldzania czy nawilzania ale juz po oczyszczeniu buzi, czasami uzywam do nakladania podkladu mineralnego na mokro

Woda termalna nie jest do demakijażu. Od demakijażu są mleczka, płyny. Woda ma za zadanie odświeżać cerę. Ja z reguły używam wody po myciu twarzy, bo skóra jest wtedy sucha i napięta. Spryskuję twarz żelem, a po minucie przecieram buzię tonikiem. Nie zauważyłam żadnego dobroczynnego działania, ale przyjemne jest to uczucie odświeżenia, czystości. Mam wodę termalną z La Roche Posay. Poczytaj na wizażu.

Gość kilcia
Woda ma działanie przeciwzapalne (przynajmniej u mnie), łagodzi swędzenie i koi podrażnienia.

Gość termalkaNew
czyli ogolnie tak jakbym sie mineralna pryskała? ech a tyle pieniedzy to kosztuje

Gość naddia1
topic i dla mnie, wlasnie dzis zakupilam Avene 50ml- 9.80zł, nie wiem czy nie przepłaciłam ;) ale wiecie co Vichy 300ml 34 zł wzielam na sprobowanie i juz mam fajnie ;) niech zyje autosugestia :) pozdrawiam

Gość kilcia
Nie do końca, woda termalna zawiera w sobie azot, dzięki czemu daje uczucie chłodu na skórze.Poza tym ja sprawdziłam wodę mineralna też i nie daje takich efektów jak termalna.

Gość liczą się minerały w wodzie
Jestem kosmetyczką i od wielu już lat stosuję u moich pacjentek wodę termalną, tylko La Roche-Posay.Inne takie, jak Vichy czy Avene nie mają tak dużej ilości selenu w swoim składzie. Z moich obserwacji wnioskuję, że woda doskonale radzi sobie z zaczerwieniami na twarzy, z trądzikiem, czy skrórą problemową, azs. Woda termalna może być stosowana już u noworodków! Można pryskać pupcię dziecka, jeśli ma na przykład odparzenia. Moim zdaniem La Roche jest najlepsza.Kupowałam w aptece 300ml za 46zł, ale szukam obecnie tańszego źródła.Jeśli macie namiary, dajcie znać, gdzie mogę znaleźć taniej:)

Jak dla mnie woda termalna Avene jest najlepsza. Stosuje ją po oczyszczeniu twarzy i psikam tylko na wypryski, które dzięki niej szybciej się goją.

Gość marianna pe *
tu używaja własnego moczu, odstanego

Gość misia_kisiel
Ja używam wody termalnej od Vichy! Tej w sprayu oczywiście też, ale uważam, że ten składnik jest tajemnicą skuteczności kosmetyków Vichy. Jeśli więc do używania wody termalnej zaliczamy również stosowanie kosmetyków pielęgnacyjnych tej firmy - kremu do twarzy na dzień, na noc czy serum Liftactive (niestety, u mnie już zmarszczki) to ja używam jej podwójnie ;)

Gość Annnkanna
Od niedawna zaczęłam używać i powiem Wam że to super sprawa dla suchej skóry, a ostatnio w Hebe pojawiła się woda Termissa i kupiłam na próbę, ale zostanę z nią na dłużej;)

Gość gość
też wlasnie widzialam w gazetce hebe termisse, no i fajnie zawsze to bardziej dostępne

Gość gość
Ja używam z termissy i polecam . Świetnie nawilża i w razie potrzeby koi.

Gość palinek
Mówicie, że w Hebe dostanę tę Termissę? Moja koleżanka właśnie miała jakiś czas temu i sobie chwaliła, więc chyba muszę odwiedzić drogerię... ;)

Gość gość
Ja właśnie używam z termissy i bardzo sobie ja chwale . Rano i wieczorem rozpylam na twarz . Świetnie nawilża i podobno jest przeciwzmarszczkowa .

Gość gośćKingulla
Używam. I kupuję od niedawna w Hebe właśnie Termissę, bo to nasz woda z Podhala. A faktycznie działanie dla cery ma świetne, skóra jest idealnie wypielęgnowana.

Gość gośćhanka88
Skoro tak polecacie to i ja muszę spróbować, dużo kosztuje?

Gość cameronn
Ja np. używam kosmetyków na bazie wody termalnej i są naprawdę skuteczne, a muszę przyznać, że skórę mam bardzo kapryśną :) Jest to seria Uriage, można zamówić m.in w internetowej aptece Melissa, są w fajnych cenach.

Gość Grazia007
Czyli mówicie, że przy suchej skórze się sprawdzi ta Termissa?

Gość Grazia007
Czyli mówicie, że przy suchej skórze się sprawdzi ta Termissa?