Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poodtarika

czy oglądałyscie ogloszenia na portalu niania.pl?

Polecane posty

Gość poodtarika

widze,ze większość ogłoszeń to siksy,dziewczyny 18,19letnie.Nie wiem jak można zaufać takiej dziewczynie.Poza tym niestetypwiele z nich uważa,ze zajmowanie sie dzieckiem to zadna filozofia...ii kazda to potrafii..

wyobraz sobei paniusiu ze ja jako opiekunka do dziecka pracowalam majac lat 17 i mi zadna tam baba nie mowila ze jestem za mloda bo widziala ze umiem sie tym dzieckiem zajac.... ty pewie masz zamiar tej opiekunce zaplacic 500 zl wykorzystywac ja do prac domowych i wymagac bog wie jakich referencji? jezeli chcesz opiekunke z doswiadczeniem to pamietaj ze ona ci za marne grosze nie przyjdzie pracowac wiekszosc tych dzoewczyn ocenilas po krotkim opisie BRAWO! boze jak mnie takie pindy jak ty wkurzaja:/

Ameryka południowa, a widziałaś filmiki z ukrytej kamery jak takie nie sprawdzone nianie zajmuja sie dziecmi?? ja widzialam i napewno dla nie znajomej nie dam dziecka do pilnowania a tym bardziej dla 17-latki...

Gość tez bylam niania
i dziwi mnie ta nagonka w Polsce i brak zaufania do nian zajmowalma sie dziecmi od 17 rz przez cale studia i bardzo lubilam te prace ( oprocz pensji ale to juz inna sprawa) bawilam sie z dziecmi tulilam je, rozwijalam ich zainteresowania, zwykle robilam duzo wiecej niz wymagali rodzice tzn wymyslalam rozen zabwy edukacyjne, cwiczylam z dziewczynka, ktropa chodzila do logpedy itp troche zaufania i szacunku dla pracy niani a wiek nie ma nic do znaczenia, czesto mlode dzeiwczyny nie sa jeszcze zblazowane i znudzone ta praca

Gość emilka18884
ja osobiscie jestem niania a mam lat 19:) dzieci sa kochane i bardzo lubie sie nimi zajmowac. kazda mama ma napewno duze obawy przed oddaniem dziecka w obce rece . ale wystarczy troche zaufania do drugiej osoby .

Gość trele morele..........
jasne wy wszystkie tak dzieci kochacie w ukrytch kamerach pozniej wszystko na jaw wychodzi

Gość Problemalistyczna
Ja nie miałam problemu z tym, żeby zaufać 18 letniej niani. Po pierwsze rozmowa, z której można dużo wywnioskować. Po drugie pytania dotyczące różnych sytuacji np. "co byś zrobiła gdyby..." Po trzecie jej podejście do dziecka na pierwszym spotkaniu. To na prawdę można wyczuć, kiedy osoba jest dobra i da sobie radę. Miałam 4 kandydatki na nianię. W wieku 18-25 Jedna odpadła już na starcie. Za strój, który idealnie pasowałby na dyskotekę. Druga odpadła, bo o opiece nad dziećmi nie miała żadnego pojęcia, mimo iż w ogłoszeniu pisało coś zupełnie innego. Trzecia odpadła, bo interesowała ją jedynie kwestia finansowa. Na spotkaniu nawet nie zerknęła na mojego syna, którym miałaby się opiekować. Natomiast czwarta dziewczyna właśnie 18 letnia od samego początku wywarła na mnie dobre wrażenie. Przywitała się z dzieckiem, wypytała o alergie, ulubione potrawy, zabawy i bajeczki. Na wszystkie moje pytania także poprawnie odpowiedziała. No i dziecko do niej lgnęło. Dlaczego miałabym nie zaufać? Oczywiście wiadomo, że był oto ograniczone zaufanie, ale po czasie przekonałam się, że był to bardzo dobry wybór. Teraz syn chodzi do przedszkola i nie potrzebuje już niani, ale nie żałuję, że wybrałam taką młodą. Uważam, że tym starszym to już nie bardzo chce się bawić, ganiać po placu zabaw itp, a młode mają dużo siły i przede wszystkim chęci. Oczywiście wiadomo, że można źle trafić, ale po to właśnie rozmawiamy, pytamy i sprawdzamy.

tego się nawet oglądać nie da....rany nigdy sie w to nawet nie wgłębiałam. Nie wszystkie nianie są chyba takie złe co:( Siedzę w domu z małym, mama pracuje teściowa raczej nie bardzo do zajmowania się amłym na codzień, więc jedyne wyjscie to opiekunka. Jakos nie bardzo byłam przekonana do niani. Sytuacja nie zmusza nas do takiego rozwiazania, wieć sama wychowuję synka i jest mi z tym dobrze:)

nigdy bym nie oddała pod opieke swojego dziecka jakiejś nieznanej nastolatce

Ja w tym roku koncze 23 lata i tez pracuje jako niania. od poltora roku pracuje u jednej rodzinki, z dzieciakami jestem tak bardzo zzyta ze mimo tego iz rozpoczeli swoja przygode z edukacja( chlopiec 5 lat- z przedszkolem , dziewczynka 3 latka- zlobek) to ich rodzice nie chcieli zrezygnowac z mojej pomocy i przychodze do nich 3 dni w tyg( pon. czw. i sob.). Jestem osoba kreatywna i staram sie aby czas ktory ze mna spedzaja byl aktywny( spacery, basen, wycieczki np.do zoo). Nie sadzajm ich przed telewizorem tylko rysujemy czy malujem itp. Wiekszosc mam mysli ze mloda dziewczyna nie zajmie sie dobrze ich skarbem ale czy 45 czy 60 letnia pani biedzie biegala za ich pociecha na spacerze lub bawic sie na dywanie i na kleczka przez godz. czy dluzej np ukladac puzle...

Gość julia2121
jzu skoro nie zaufasz niania to sama sobie siedz ze swoim bachorem i nikomu dupy nie zawracaj.zaplacicie jakies grosze a oczekujecie nie wiadomo czego

Gość maja5353
wiek chyba nie ma znaczenia zalezy od osoby czy jest odpowiedzialna czy ma doswiadczenie.... ja znam nianie ktora miala 24 lata i po 1,5roku opieki nad dzieckiem, jej pracodawczyni przyalapala ja ze swoim mezem na seksie a mala w tym czaasie zajmowala sie soba sama....:o wiec roznie bywa a powinna byc w tym wieku odpowiedzialna...

na seksie z mężem.....no proszę....rózne rzeczy chyba się zdarzają.. podziękowałabym niani i męzowi chyba..