Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natka24

Dziecko w drodze a on szaleje co mam robic:(pomozcie prosze!!!!

Polecane posty

Gość natka24

Witajcie!!! Zdecydowalam ze tu napisze bo czuje ze moja cierpliwosc i sila sie gdzies ulotnila.Mianowicie mam synka i teraz jestem z 2gim dzieckiem w ciazy,a moj partner zachowuje sie wobec mnie okropnie.Nie mieszkalismy razem do tej pory ale mamy to zrobic juz niebawem.Okazalo sie ze w ostatni weekend pojechal niby na jakies tam szkolenie a 2 dni pod rzad balowal sobie.Wszystko bylo by w miare do przelkniecia ale odkrylam ze poznal w klucie pewna dziewczyne.Gdy o nia zapytalam sklamal ze to recepcjonistka z hotelu w ktorym nocowal.Napisalam do niej i ona twierdzi ze poznali sie przed klubem ,ale nie chce mi pisac nic wiecej bo boi sie ze skomplikuje syt i zebym to sobie wyjasnila z moim facetem.Nie wiem co o tym myslec.Jej odp jest dosc dziwna podejrzewam ze tam cos wiecej zaszlo Zwazywszy ze on kilka lat temu zdradzil mnie kilkakrotnie i przespal sie z 2 innymi kobietami.Wybaczylam mu bo dluugo sie staral zebym wrocila do niego.A teraz jak juz mamy miec 2gie dziecko on znowu robi cos takiego.Nie kontrolowalam go wogole.I teraz sobie mysle ze poczul ze ma zupelna wolnosc i ze sie nie dowiem.A gdy pytam go o cala syt to mowi ze jestem nienormalna i ze jesli mu nie bede ufac to on nie chce ze mna juz byc....Co mam zrobic.Czuje ze zycie mi sie wali na glowe.Zbyt duzo dla niego zrobilam i wybaczylam mu a on mi sie tak odwdziecza... zostawila bym go ale sama z 2jka dzieci mam zostac??bedzie mi ciezko..a pozatym jestem z malej miejscowosci i ludzie by wylacznie o mnie gadali pomocy mialam juz nawet mysli ze chciala bym stracic to dziecko sama siebie za to nienawidze..kocham je ale jesli by go nie bylo to moze bylo by mi latwiej.. sama juz nie wiem... chciala bym usnac i sie nie obudzic... mam depresje i na okraglo placze.... on ciagle mnie oklamuje ciagle gdzies znika... ciagle sie bawi a ja w domu z dzieckiem ... to taki niedzielny tatus.Ja sama synka wychowywalam i jeszcze studia konczylam... wszystko sama nie mam juz sily...help

to wychowasz i dwójkę dzieci swoją drogą widząc jaki on jest zdecydowałaś się na drugie dziecko...... zastanów się nad sobą- zakończ ten etap w swoim życiu i tyle nie bardzo rozumiem on szaleje i zdradza a ty chyba w nagrodę planujesz z nim wspólnie zamieszkać........... wygląda to tak, że złapałaś byle portki i będziesz ich sie trzymać

nie zastanawiałabym się ani chwili tylko złożyła w sądzie sprawę o alimenty. A chłopa kopnęła w dupę. Jedna zdrada, jeszcze jakby był mega nawalony - potrafię zrozumieć. ale jak się kocha to trzeba się później już pilnować. Facet Cię wielokrotnie zdradził.. masakra.. zastanawiam się co Ty jeszcze z nim robisz..

Kobieto tacy faceci co mają powodzenie u kobiet i nie potrafią odmówić żadnej to się nigdy nie zmieniają. Ten model ma funkcję zdrady w wyposażeniu standardowym i NIC ani NIKT tego nie zmieni. Albo bierzesz go takim jaki jest albo daj sobie spokój. Ależ trzeba być naiwną gęsią żeby takich rzeczy nie wiedzieć i pchać się jeszcze w drugie dziecko z takim kolesiem. A podobno uczymy się na błędach (ale podobno tylko ludzie inteligentni).

Gość natka24
z tym 2 gim dzieckiem to bylo tak ze ja koncze studia juz i mialam plany.Zaczelam sie realizowac stalam sie niezalezna.Wiec on pewnej nocy wlozyl gumke i nagle niby sie poprawial...sciagnal ja.Nie zauwazylam tego. Podejrzewam ze on to zrobil specjalnie.A teraz jest pewien ze juz mnie usidlil.Pozatym do tej pory byl o mnie ogromnie zazdrosny a teraz gdy juz wie ze bedzie dziecko zachowuje sie jakby mi robil laske ze mamy mieszkac razem itd...czuje ze bylam zabawka a teraz jak zobaczyl ze moge sie wyzwolic to zrobil mi 2 gie dziecko i olewa wszystko.A mi juz psychika siada...nie rozumiem dlaczego on mi to wszystko robi.Nigdy mu nic zlego nie zrobilam.Kochalam go szczerze i nie oszukiwalam.Poprostu nie wiem teraz co robic...to tak boli... nie moge sie skupic na niczym...

Gość zenzen
jestes poprostu skonczona kretynka... gdzie TY masz MOZG?

Gość natka24
nie napisalam tu po to zeby mnie ktokolwiek obraazal.Nie jestem ani kretynka ani osoba z jakimkolwiek deficytem umyslowym.Uwazam ze jestem dzielna bo wychowalam sama 4letniego syna skonczylam studia mgr poprostu wierzylam w milosc i w to ze jestem w stanie go zmienic.Teraz gdy prosze o jakiekolwiek pocieszenie albo podpowiedz co moge robic zeby nie zwariowac to tacy bardzo a wrecz niesamowicie inteligentni ludzie potrafia tylko obrazac i krytykowac to jak nazwac takie osoby ktore kopia lezacego??jesli nie macie nic normalnego do napisani to wogole mi niech takie osoby nie odpisuja bo to mi w niczym nie pomoze a wrecz przeciwnie.... skad sie biora takie osoby... chyba rzeczywiscie jestem wyjatkowo naiwna skoro wierzylam ze znajda sie zyczliwi ludzie ktorzy mnie pociesza....eh:(

Gość natka24
:( nie wazne:( czy mozna usunac jakos temat??

A cóż tu pocieszanie pomoże. Okazałaś się naiwną , zupełnie bezmyślną kobietą która przez brak roztropności wpakowała się w szambo. Czego chcesz? Żebyśmy powiedzieli że wszystko będzie dobrze? Żebyś się nie martwiła? Lepiej się martw bo wcale nie będzie dobrze.

Gość natka24
tak dokladnie...po to napisalam zeby ktos napisal cos w tym stylu??moze sa kobiety ktore wychowaly same 2 dzieci..moze maja jakies cenne rady ,skad ty facet mozesz rozumiec takie rzeczy... facet robi a to kobieta zostaje z dzieckiem... sa przypadki ze kobieta zwiewa ale jest ich o wiele mniej niz samotne matki.... jesli sie nie orientujesz to po co wogole zabierasz glos??no po co??zeby komus dowalic??czujesz satysfakcje wtedy?? tak na przyszlosc dam tobie rade...ze kiedys mozesz napisac cos tak bolesnego osobie ktora np:chce popelnic samobojstwo ze faktycznie to zrobi... wiec wywazaj lepiej slowa i staraj sie bardziej zaglebic w temat a nie pierniczysz tak 3po3....

Gość nie be oceniac000
Teraz juz nic nie zrobisz,czy z nim bedziesz czy nie,bedziesz sama z 2 dzieci,jak zostaniesz z nim,dodatkowo bedziesz cierpiala i tracila nerwy,jak wybierzesz zycie w pojedynke jako samotna mama bedzie ci ciezko,ale nikt nie bedzie cie ponizal i zdradzal,po czasie zal minie i zaczniesz sobie ukladac zycie,nie ty pierwsza i nie ostatnia...nawiasem mowiac mialam podobna ...tylko wiele gorsza sytuacje,odeszlam,odzylam,wylalam morze lez,ale teraz juz potrafie sie usmiechac i dziekuje Bogu ze podjelam wtedy taka decyzje,bo teraz tkwilabym w g..nie,w totalnej beznadzieji./..a tak,zaczynam powoli ukladac i odbudowywac swoj swiat.zycie po zyciu ma w pewnym sensie racje...juz te oceny ciebie samej,niech sobie wsadzi gleboko,bo widac ze nie miala doczynienia z takim typem i nie zna mechanizmu uzaleznienia od kogos takiego oraz jego manipulacji

Chciałaś rady, a więc ludzie radzą Ci abyś go zostawiła. Nie wiem czego oczekujesz? Że będzie Ci każdy pisać jaka jesteś biedna i nieszczęśliwa, że każdy Ci współczuje? A co to zmieni? Każdy decyduje o swoim życiu ,Ty zdecydowałaś się być z taką osobą. A co w takiej sytuacji można poradzić? Ja też uważam, że powinnaś go zostawić jak najprędzej. Będąc w takim związku jeszcze bardziej będziesz nieszczęśliwa, jak będzie wracać co parę dni do domu, okłamywać Cię i mieć do Ciebie pretensje, że się czepiasz o wszystko. A co ludzie będą gadać to chyba w ogóle nie powinno Cię obchodzić, oni zawsze coś wymyślą. To chyba akurat najmniejszy problem. Ufasz mu? Nie ufasz, a więc po być z taką osobą? Bez zaufania związek nie istnieje.

Gość farfallina21
wspoolczucia naprawde, jaki okropny typ... poradzisz sobie sama niech buli kase na dzieci a ty sie weź w garsc i nie wierz w jego bajeczki i szkoleniah... inaczej on caly czas bedzie cie mamil takimi historiamii i bedziesz wiecznie usidlona...

Gość tghyuyu
eh tacy są faceci

Gość maliiinkka
jesteś głupia, że już dawno takiego frajera nie zostawiłaś

Piszesz, że facet robi, a kobieta zajmuje się dzieckiem. Tak facet, ale uwierz mi, że także zajmuje się dzieckiem. To, że Twój miał gdzieś wszystko to chyba tym bardziej powinno Cię uświadomić i nie iść z nim do łóżka.

kochaniutk ty wiesz ile jest mgr w polsce???i uwazasz ze wszyscy sa inteligetni??? mgr nike jest oznaka bycia lepszym.... pozatym powiedz mi jakim cudem nie poczulas ze tej gumki juz nie ma na milosc boska???? przeciez czuc czy facet ma zalozona gumke czy nie

Gość nie be oceniac000
Oj,pewnie chwilowo byl mily,tworzyl plany,jak bedzie cudownie...poraz kolejny dala sie zwiesc jego fantazjom,bo ci faceci potrafia tak czarowac,ze gubisz sie w pewnej chwili w tym wszystkim,i nagle kubel zimnej wody na leb...bo zmienia sie wszystko o 180st,sa kompletnie niestabilni,atmosfera w domu zalezy od ich kaprysu.Nie poddawaj sie temu bo utoniesz lub zwariujesz....Ten typ nigdy nie lozy na rodzine,tak obiecuje,manipuluje i bredzi ze w efekcie koncowym pewnie i tak do ciebie nalezy organizacja wszystkiego...nie warto sie szarpac,nie ma o kogo ani o co...obys szybko to zrozumiala

Gość a to ja zapytam
nie czytałam innych postów, ale to jak to? Spodziewasz się z nim (dobrze rozumiem, że pierwsze jest jego?) drugiego dziecka i DOPIERO planujecie razem zamieszkać? chcesz usunąć dziecko w drodze i się nie obudzić, a co z dzieckiem, które już jest na świecie?!

Gość czarodziejka00289
nie be oceniac000 podpisuję się pod tym, co napisałaś/eś Autorko, jesteś w ciąży, nie myśl o tym co będzie, myśl co teraz jest, żyj z dnia na dzień, uwierz mi, tak jest łatwiej, a do do faceta, on się nigdy nie zmieni, dzieckiem chciał cię udupić na dobre, od ciebie zależy, czy się dasz.

Takie są właśnie skutki wybaczania zdrady. :( Czego Ty od niego oczekujesz? Że Cię będzie szanował, jak Ty sama się nie szanujesz?

Zawsze sie zastanawiam czemu dziewczyny robia sobie dzieci z takimi facetami? Jeszcze zrozumiem jesli sa to glupiutkie panienki ktore nie wiedza co to antykoncepcja (swoja droga to az dziwne ze w XXI wieku kiedy na kazdej ulicy mozna kupic prezerwatywy, a zeby dostac tabletki wystarczy isc do lekarza zdaza sie tyle wpadek), ale nie moge zrozumiec kiedy dziewczyna robi sobie dziecko, a potem jeszcze drugie(!!!!) z facetem z ktorym nawet nie mieszka, ktory jej nie szanuje i najwyrazniej nie dorósl do jakiegokolwiek zwiazku! Gdzie wy macie mozgi! A ty droga autorko trafilas na nieodpowiedzialnego palanta i daj sobie z nim spokoj bo nawet jesli bedziecie razem to on i tak nie bedzie cie szanowal. Jestes mloda wiec ulozysz sobie jeszcze zycie. Nawet z dwojka dzieci. Alimenty dostaniesz od niego albo od panstwa. Tym co mowia ludzie sie nie przejmuj bo nie to sie liczy. Szanuj sama siebie i nie marnuj swojego zycia z takim facetem! A nastepnym razem jak bedziesz sie wiazac i planowac dzieci to pomysl dwa razy.

wiedzialas z kim masz do czynienia wiec Twoja huj owa sytuacja jest prosta konsekwencja tego kogo wybralas, chcialas popapranca to masz popaprane życie.