Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna rzeczywistość

szkoda mi starszych ludzi

Polecane posty

szkoda mi starszych ludzi, szczególnie tego pokolenia, którego młodość przypadła na czasy wojny. Teraz mają stosy medali, uścisków rąk, gratulacji, ale młodość spędzili w strachu, stracili rodziny ehhh Jakie będą babcie i dziadkowie za 10 lat? Czy to te, które teraz pchają się w kolejkach, słuchają radia maryja, wykłócają się w urzedach, na chodnikach. Kiedyś babcie były inne ehh

Gość Z czym zaskok ?
Mi szkoda ludzi, którzy całe życie ciężko pracowali, a teraz nie stać ich na leki, w swoich skromnych mieszkaniach mają najsłabsze żarówki, odżywiają się źle i nikt nie walczy o ich prawa.

kiedyś nie było łatwego dostępu do "nauki", tak jak jest to dziś, nawet inteligentne osoby trafiały do pracy fizycznej, niektórych na naukę nie było stać i to rzucało się cieniem na dalsze zycie. Wiele babć, które przezyły woję teraz tak jak mówisz żyje bardzo skromnie.

Gość Z czym zaskok ?
Mój kumpel pracuje w zakładzie energetycznym i nieraz opowiadał jak przyszło mu odcinać prąd starszym osobom, które po prostu nie miały z czego zapłacić rachunków. Masakra jest. Trzeba pomagać na ile się da. Ja np. nigdy nie wyrzucam jedzenia. Jeśli mam jakieś resztki i wiem, że ich nie zjem, od razu zawijam i wywieszam na płocie. Wiele razy widziałam jakąś babcię czy dziadka, którzy zabierali te reklamówki. I to nie jacyś zdziwaczali ludzie. Ot, bieda :O