Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaaloap

Torbiele na tarczycy

Polecane posty

Gość polaaloap

Hej, jakiś czas temu wyczułam w piersi gulkę. Poszłam do ginekologa, ona zleciła mi badanie USG piersi. Owe badanie wykazało że na całe szczęście mam tylko powiększony gruczoł mlekowy i mam to po prostu obserwować. Podczas badania pani doktor wykryła mi również torbielki w tarczycy (tak powiedziała-torbielki- wnioskuję że nie są duże), zleciła badanie na hormony tsh i powiedziała że ginekolog zleci mi pewnie badanie na prolaktynę. Nie wykonywałam jeszcze tych badań, bo nie mam na razie czasu, ale zastanawiam się czy możliwe jest żebym dlatego nie mogła zajść w ciążę? Od dłuższego czasu nie stosujemy z moim facetem zabezpieczenia, ale nic z tego nie wychodzi...

Gość polaaloap
up

U mnie lekarka endokrynolozka wykryla guzka na lewym placie (czekam na biopsje)... mam podwyzszona prolaktyne i z dzidziusia nici... ale kazda z nas jest inna wiec nie ma co generalizowac :) najwazniejsze to probowac :)

Gość No a jak, jak masz
chorą tarczyce to mozesz miec problemy z zajsciem to raz, a jak zajdziesz jest ryzyko ze poronisz, zalezy jak Twoje hormony...ja przez tarczyce juz raz poronilam...w ogóle póki nie zaczniesz leczenia nie powinnas się starac..

Gość polaaloap
To dobrze, że się dowiedziałam o tych torbielkach...

Gość w samą porę
:) wez sie za nie, a jak wyregulujesz hormony to dopiero zacznij starania, hormony tarczycy sa bardzo potrzebne dziecku do rozwoju

dobrze pisze.... lap sie kazdej mozliwosci bo brak dzidziusia to strasznie frustrujaca sprawa :(