Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieuswiadomiona

o soczewkach kto cos wie

Polecane posty

Gość nieuswiadomiona

soczewki kto ma ?? warto ?? i jeszcze pytanie czy soczewki trzyma sie caly czas w tym plynie ? codziennie trzeba wymieniac plyn na nowy czy w tym samym jak to jest wlasciwie

ja mam, nosze sporadycznie bo nie chce mi sie bawic w zakaldanie, bardzo szybko mecza mi sie oczy i szczypia, a poza tym uwazam, ze ladniej mi w okularach jesli dluzzy czas nie korzyta sie z soczewek to sie je zamyka w plynie i sie go nie wymienia a jesli sie zuywa to codziennie nalewa sie swieza porcje

Gość nieuswiadomiona
dziekuje za podpowiedz bardzo mi pomogłas :) ja tez chyba bede nosiła sporadycznie bo to zakladanie to dla mnie narazie ciezka sprawa

kwestia wprawy, mi nauka zajela..minute ;) ale zanim je oplucze, wyczyszcze it mija dluzej, poz atym po 2 godz juz mnie uwieraja

Gość a ja mam prawie 30stke
ja mam soczewki hydrozelowe firmy baush & lomb. moge je nosic miesiac bez zdejmowania a potem po misiacu do kosza. oczywiscie zdrowsze jest zdejmowanie i moczenie na noc w plynie. plyn zmienia sie codziennie na nowy. zakladanie soczewek jest trudne pierwszy tydzien potem zajmuje to sekundy jak dla mnie to najlepsza inwestycja w zyciu - okulary nosilam 12 lat i ciesze sie ze juz nie musze :) jak kogos soczewki szczypia to powinien sprobowac kilku roznych rodzajow, ja probowalam 4 zanim znalazlam odpowiednie. z reguly problemem wielu osob sa suche oczy i wtedy soczewki robia sie mgliste i szczypia. wtedy nalezy czesto mrugac ew zakraplac oczy kroplami nawilzajacymi lub w dzien przemywac soczewki plynem. jednak przy soczewkach dobrej jakosci zwlaszcza hydrozelowych nie powinno byc problemu

sporadyczne noszenie soczewek jest nieoplacalne! nawet jesli zalozysz soczewki 1 na tydzien to i tak po miesiacu musisz je wyrzucic a nie oplaca sie wydawac na to kasy. chyba ze kupisz sobie jednodniowki i wtedy miesieczny zapas starczy ci na dlugo.

Gość jioo
Jak soczewki, to tylko jednodniowe, nie trzeba sie bawic w mycie, po prostu wieczorem je wyrzucasz i na drugi dzien zakladasz nowe, Ja uzywam acuvue moist.

mnie szlag trafia jak mam wyciagnac nowa pare z pudeleczka, przy jednodniowkach chyba bym sie zastrzelila :P ja mam stojaczek na soczewki taki jak ten http://cgi.ebay.co.uk/Specsavers-Easyvision-Peroxide-Contact-Lens-Solution-/250630052113?cmd=ViewItem&pt=UK_Health_Beauty_VisionGlasses_Lenses_SM&hash=item3a5ab71911 plus plyn musujacy. nie musze myc palcami. rano odkrecam wieczko, obstukuje soczewki z plynu, otwieram mini koszyczek na soczewke i siup do oka. takie normalne polskie stojaczki na soczewki tez mnie dobijaja :P

Gość unhappy hour
do soczewek robiłam trzy podejścia, ale nie potrafię ogarnąć tego wkładania i wyjmowania. a główny problem w tym, że mam barierę psychiczną przed majstrowaniem przy oku, więc na samą myśl o wkładaniu soczewek mi słabo, ja nawet przy malowaniu oczu się męczę :o ma ktoś jakąś radę na to? :o

Noszę soczewki od 3 lat. Wada nie poglębi mi sie już w tak szybkim tempie jak to było przy okularach. Soczewki mam na 2 tygodnie, na noc wkładam je do podwójnego pudełeczka z płynem, który codziennie zmieniam. Moje soczewki to Acuvue Adance with Hydraclear. Uwazam, że są bardzo dobre. Pierwszy raz soczewki zakładała mi okulistka. Byłam zdeterminowana i nauczyłam sie je zakładać sama. Nakładma je na palec wskazujący prawej reki odchylam palcem wskazującym lewej reki powiękę i zakładam. Na poczatku było to trudne lecz pózniej nabiera sie wprawy. Moge robićto teraz nawet bez lusterka. ;)

probowalam roznych soczewek, najbardziej przypasowaly mi miesieczne ciba vision N&D ale te tez mnie uwieraja, po prostu bardzo szybko wysusza mi sie oko, nawet jak uzywam kropli :o