Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robotnik majowy

Porada prawna! Warto się sądzić?

Polecane posty

Gość Robotnik majowy

Mam takie pytanie, bo pracuje w agencji pracy która na swój koszt "niby" opłaca busa do pracy, ale jak przychodzi do podpisania rachunku to odliczają sobie 25zł. W umowie nic takiego nie mam. Wiem że to troche głupie się sądzić za takie kase ale tu raczej chodzi o zasade. Więc w związku z tym mam takie pytania: Czy łatwo taką sprawę wygrać bez prawnika? Ile może trwać proces? Ile wyniosą koszta sądowe i kto je pokryje? Czy jeśli chciałbym się sądzić podpisywać ten rachunek wcześniej czy nie? Jeśli podpisze to jednoznacznie tak jakbym się zgodził z wypłatą? Czy poprostu mogę podpisać i się sądzić?

Gość ladaco
dowóz pracowników do pracy jest bezpłatny, najwyżej nie korzystaj z niego jak możesz.

Gość ladaco
a płacić nie musisz , bo pracodawca powinien zapewnić tobie transport bezpłatny jak juz ma busa i takie coś wprowadził.

Gość nadeszła wiekopomna chwila ;)
tu masz link do forum prawniczego http://www.legeo.pl/

Gość Robotnik majowy
potrafi ktoś odpowiedzieć na moje pytania?

Gość Uboot
Jeśli potrącają, to pewnie mają jakąś podstawę prawną. Można zgłosić problem do PIP i oni to wyjaśnią. Jeśli bezpodstawnie potrącają, to będzie zwrot pobranych pieniędzy, a dla pracodawcy kara.

Odpowiedź jest prosta: Skoro złozyłes podpis na kwitku to akceptujesz to, co tam napisane. Napisałes dośc enigmatycznie- nie wiem, czy na rachunku widnieje kwota odpisu 25zł.? Czy ta kwota jest Ci odliczana od wypłaty? Opisz problem jasniej.

Gość Robotnik majowy
no jest na kwitku osobne odliczenie zatytuowane: "różnice kasjerskie"?

No to jakis przekręt:( Słuchaj- jak chcesz to załatwić, to nie podpisuj kwitka. Koszt dowozu pracownika firma zalicza sobie w "koszty". Czyli ma z Was podwójny zysk (tak skrótowo pisze). Zobacz, co dla Ciebie najważniejsze i najkorzystniejsze. Dojedziesz do pracy poniżej 25zł.? Jak tak to rób burze- jak nie, to sam sobie odpowiedz.