Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natarynkaa

Ośmiodniowa wycieczka, a okres ! Pomocy !

Polecane posty

Gość Natarynkaa

Witam. Mam 15 lat i okres od 1,5 roku. Niestety jest nieregularny i boję się, że wypadnie w dniu wyjazdu . Do Chorwacji jadę w sobotę więc nie wiele czasu zostało. Miesiączki jak nie było, tak nadal nie ma. Autokarem będziemy jechać jakieś 20 godzin. Warunki higieniczne nie będą jakieś super, bo jak tu zmienić tampona ? Nawet nie będę miała gdzie wyrzucić zużytych środków higienicznych. Do tego jeszcze dochodzi potworny ból kręgosłupa i ud, który czasem jest naprawdę straszny. Nie mam pojęcia co mam robić. Całymi dniami będziemy chodzić, a ja będę ledwo żyć. Na tą wycieczkę czekałam już prawie od roku, a głupi okres może mi te marzenia po prostu zniszczyć . Błagam was o jakieś porady dotyczące dobrych tabletek przeciwbólowych i może jakichś 'cudnych' sposobów na wywołanie okresu (wiem, że ich skuteczność jest prawie zerowa, ale i tak nic mi już nie pozostało).

Gość napisz moze w jakich dniach
zaczynal sie okres i konczyl w ciagu ostatnich 3 miesiecy to po pierwsze. Po drugie.. idz moze do ginekologa po ketonal skoro cie tak bardzo boli. Ja osobiscie lykalam ibuprom max.. bralam odrazu 2 jak tylko zaczynalam czuc ze nadchodzi bol. dalo sie przezyc ale czy ty dasz rade wytrzymac 20 godzin w autokarze(na pewno beda przerwy na siusiu wiec dasz rade zmienic tampon).

Na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa, póki masz jeszcze czas. Poproś by przepisał Ci tabletki antykoncepcyjne. Pierwszą z nich powinnaś wziąć w pierwszym dniu cyklu- czyli jak tylko dostaniesz okres. Dlaczego? Bo dzięki nim okres będziesz miała 2- 3 dniowy. Pierwsze opakowanie tak zazwyczaj wpływa. Z naturalnych sposobów na przyspieszenie okresu: gorąca kąpiel, ciepłe napoje.

Gość Natarynkaa
Luty: od 10 do 15 Marzec: od 17 do 23 Kwiecień: od 11 do 16

Gość betiiii
cześć niewiem czy to poskutkuje u ciebie bo jak piszesz masz nie regóralne ale picie soku z cytryny na tydzien przed okresem opużni go nawet o mieśiac maszmoże obiawy typu ból brzucha , piersi itp.?

Gość nie wierz w zadne opoznianie
okresu zadnym sokiem to nie dziala. Mozesz go wywolac ale czy to madre? Ja jestem na tabletkach anty i nie polecam ich brac teraz (tzn na sile) gdyz moj 1 okres na tabletkach trwal 11 dni;] W rozmowach z kolezankami tez wyniklo ze okresy trwaly dluzej niz zwykle. Najlepszym sposobem jest isc do lekarza po jakies silne tabletki. Z tego co piszesz o poprzednich miesiacach wynika ze okres dostaniesz nie dlugo... ja podejrzewam ze dzis albo jutro

Gość Natarynkaa
Raczej żadnych objawów nie mam. Tzn. mam trochę wiecej śluzu niż zwykle i pobolewa mnie kręgosłup (ale to raczej przez to, że jestem chora i cały czas siedzę lub leże w tej samej pozycji).

Gość Natarynkaa
nie wierz w żadne opuźnienia - jeśli twoje przewidywania się spełnią to chyba przyjadę do Ciebie z wielką bombonierą :D

Gość zycze ci z calego serca
zeby moje przewidywania sie sprawdzily:) My kobiety to jednak mamy przesrane z tym okresem;/ nic sobie zaplanowac nie mozna bo i tak sie spozni albo dostanie sie go za wczesnie;/ bleh

Gość kassska
Ja polecam czopki Pyralginum ;)

Sylv - okres 2 - 3 dniowy po tabletkach? Może u CIebie. Ja zawsze miałam tydzień - czy na tabletkach, czy bez. 2 - 3 dni to takie najmocniejsze "luchnięcie", ale cały okres trwa z tydzień, wiec nie wkręcaj dziewczyny, bo jeszcze uwierzy, a to bardzo indywidualna sprawa.