Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość # chwilka #

Warto żyć,ponieważ...

Polecane posty

Gość # chwilka #

tak niewiele potrzeba,by żyło się lepiej! W pamiętnikach Helen Nearing można znależć godną uwagi ponadczasową listę rzeczy decydujących o dobrym i prostym życiu: 1.Rób wszystko najlepiej,jak potrafisz,niezależnie od tego,co się zdarzy. 2.Poszukaj pracy,ktora sprawia Ci radość. 3.Prowadź życie w najprostszych warunkach. 4.Codziennie szukaj kontaktu z przyrodą. 5.Dbaj o kondycję twego ciała. 6.Nie zamartwiaj się.Każdego dnia żyj tu i teraz. 7.Dziel każdy dzień z drugim człowiekiem. 8.Staraj się,najlepiej jak możesz,znaleźć trochę radości w życiu. 9.Zauważ,że wszelkie istoty mają tylko jedno życie. 10.Bądż miły/ła dla każdego! Jedyną rzeczą,jakiej w tym celu potrzebujesz,jest umiejętność dostrzegania chwili i jej daru dla ciebie. Optymiści górą! Pozdrawiam was!

moje zalecenie z ktorego korzystam: Codziennie uprawiaj seks

Gość --przede wszystkim
unikać należy gderania pod jakąkolwiek postacią,bo można zagderać swoje zycie i innych także :)

Gość życie to skarb
warto żyć,ponieważ żyje się tylko raz więcej luzu i dystansu do siebie

Gość madrzejszy po szkodzie
Gdybym mial przezyc swoje zycie od poczatku,to popelnilbym o wiele wiecej bledow.Podejmowalbym czesciej ryzyko. To prawda,w moim zyciu byly piekne chwile,ale gdybym mogl zyc jeszcze raz,mialbym ich wiecej.Wiele spraw bym sobie odpuscil.Czesciej wylegiwalbym sie na sloncu.

Gość warto żyć bo życie jest
ciekawe. Dla mnie - to jakbym czytała książkę, a każdy nowy dzień - to nowy rozdział. I jestem strasznie ciekawa, co będzie dalej. To nie znaczy, że w życiu nie spotykały mnie dramaty. Ale może właśnie podejście do tego z dystansem - pomaga mi w przeżyciu trudnych chwil? :-)

Gość # chwilka #
Bardzo ciekawe wypowiedzi.Z przyjemnością się czyta.Żyć się chce,po prostu żyć pełną piersią. Oczywiście nie da się ponownie przeżyć swojego życia i dlatego czas najwyższy zacząć mądrze życ.Nie marnujmy życia! Nawet nie obejrzymy się i będziemy żałować,że zmarnowaliśmy je. Jak ktoś radził,nabierzmy trochę dystansu,dystansu do siebie i tych pozornie tak ważnych rzeczy determinujących nasz dzień. Powodzenia!

Gość jestełem
znamy te komunały..niestety na zycie nie ma recepty...

Gość przelotem
żyję żeby pić, piję żeby upaść, padam żeby wstać, wstaję żeby pić :))

Gość tak sobie mysle i mysle____
na zycie nie ma recepty, ale.... trzeba je przezyc jak najlepiej :)

Gość to i ja powiem
warto zyc,poniewaz uwielbiam ogladac wschody i zachody slonca