Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vhbkngdxsfghjk

czy to źle że podałam kurierowi nr mojego dowodu

Polecane posty

Gość vhbkngdxsfghjk

Przed chwilą odebrałam paczkę, którą zamówił mój mąż. Kurier poprosił o nr mojego dowodu więc mu podałam. A teraz się martwię, czy ktoś mógłby to jakoś wykorzystać do swoich celów...

Gość release my soul
mnie nigdy w życiu nie prosił żaden kurier o nr dowodu. Tylko podpis i to wszystko.

Gość a po co mu numer dowodu???????
nigdy nikt mnie nie prosił o numer dowodu w takich przypadkach. po co?????????? zadzwon do firmy kuriereskije i sie zapytaj.

Gość vhbkngdxsfghjk
Czy ktoś miał może taki przypadek??? Teraz to sie już mocno zdenerwowałam!!!

Gość ja powiem tak .....
powiem Ci szczerze że obierałam już wiele paczek przywożonych przez kuriera do domu najczęściej nie były to paczki do mnie a do kogoś z członków rodziny i nigdy kurier nie prosił mnie o dowód osobisty a wystarczyło że podpisałam odbiór więc nie wiem czy ten numer dowodu był konieczny ?

Gość dgdfgdfg
Zalezy co bylo w paczce... Zalozmy, ze jest to np. przesylka z banku, zawierajaca karte do bankomatu, czy pin itp rzeczy. Chcialybyscie, zeby kurier wydal ja przypadkowej osobie? W niektorych przypadkach kurierzy wymagaja okazania dowodu i jest to normalne. Czy ktos to moze wykorzystac? Tak myslac, to wszedzie gdzie sie legitymujesz dowodem, ktos to moze wykorzystac... W banku, w urzedzie, przez policjanta itp itd... Bez popadania w paranoje... Chyba po to jest ten dokument, zebysmy mogli potwierdzic swoja tozsamosc, wiec co dziwnego w tym, ze sie go do tego uzywa?

Gość ja powiem tak .....
gdybyś na poczcie odbierała paczkę za męża to wtedy wiem że proszą o dowód i dodatkowo np piszesz żona

Gość dgdfgdfg
No to czym sie rozni dla Ciebie kurier od pani na poczcie? I kurier i pani z okienka sa pracownikami firmy swiadczacej uslugi transportowe...

Gość vhbkngdxsfghjk
To nie było nic ważnego tzn żadne dokumenty tylko produkt spożywczy z allegro. Kurier dhl.

Gość vhbkngdxsfghjk
Dzięki za odpowiedzi, rzeczywiście nie ma co panikować.

Gość były kurier
firma schenker kiedyś wymagała nr dowodu osobistego ale zrezygnowali z tego chodziło coś o ochronę danych osobowych, skoro tak duża firma z tego zrezygnowała to coś w tym musi być oczywiście w firmach pieczątka czytelny podpis ale u odbiorców prywatnych wystarczy sam czytelny podpis dlatego polecam nie podawać nr dowodu osobistego

Gość wiesz moze mial jakas wpadke
i dlatego poprosil, bo faktycznie nie bylas odbiorca, a rozne sytuacje sie w zyciu zdarzaja, awiem jacy ludzie dla kurierow potrafia byc niemili. Jak np paczka mu zginie to on oddaje ze swoich. Nie wiem czy moglby w jakis specjalny sposob to wykorzystac, ja bym sie nie martwila