Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

labudka82

PORÓD KRAKÓW Ujastek czy Kopernik ?

Polecane posty

Pierwsze dziecko rodziłam na Ujastku 4,5 roku temu. było super opieka warunki, wszystko, tylko sam szpital jest daleko godzinę drogi w korkach , teraz zastanawiam się nad Kopernikiem, ale słyszałam że oprócz dobrej opieki dla dziecka, warunki są fatalne.

Gość bla bla bab baba
Wiesz ja bym Ci poleciła MSWiA. Było tak super że jak bym miała jechac z drugiego końca świata rodzić to tylko tam. Wszyscy są tak mili i sympatyczni, cierpliwi, opieka super. Nie masz siły byc z dzieckiem to tylko słowo przychodzi połozna i zabiera. Naprawdę polecam każdej kobiecie!!

Gość bla bla bab baba
aha i Kopernika to odradzam większej rzeźni to ja w zyciu nie widziałam a lekarze tragedia!! Naprawdę trzymaj się z daleka :)

Gość polecam Żeroma
dwójkę dzieci tam urodziłam, lekarza swojego stamtąd nie miałam, a złotówki nie zapłaciłam. Położne to anioły.

a ja z ręką na sercu polecam Ujastek! Rodziłam 6 dni temu i było super. Może trafiłam na dobrą zmianę, ale generalnie stale ktoś przy mnie był, zzo bez problemu dostałam, opieka po porodzie też ok. Polecam Ujastek!

Gość bla bla bab baba
ja tez nie płaciłam ani za poród rodzinny ani za znieczulenie, które mnie uratowało!!

jak rodziłam synka miałam gin. z kopernika i co dziwne ona wtedy odradzała mi kopernika mimo że tam pracowała,i poleciła mi ujastek, teraz jak zapytałam powiedziała że to mój wybór a że już rodziłam to wiem jak jest na ujastku,

Gość bla bla bab baba
Ja też miałam lekarza z Kopernika i tez mi nie polecał tego szpitała jak się potem tam znalazłam to wiedziałam dlaczego:) Wpisz sobie w googlach o MSWiA i zobaczysz że ten szpital nie ma ani jednej negatywnej opini a reszta szpitali ma negatywne opinie.

chyba jednak urodzę na ujastek poczytałam trochę w internecie o koperniku i mam dość.jakaś rzeżnia, mało kto pisze dobrą opinię o tym szpitalu.

może znajdzie się ktoś kto ma super wrażenia po porodzie w koperniku ?

Gość Pimpek863
ZGADZAM SIE ZE WSZYSTKIMI KOPERNIKA TO RZEZNIA ODRADZAM MOJA ZONA RODZILA DWA TYGODNIE TEMU PORASZKA W OSTATNIEJ CHWILI SKONCZYLO SIE CESARKA JAK JUZ BYLA JEDNA NOGA NA DRUGIM SWIECIE WSZYSCY MAJA CIE W DUPIE ZADNEJ INFORMACJI NIE DOWIESZ SIE NICZEGO OD NIKOGO BRUD SMRUT I UBUSTWO ODRADZAM

Gość mama Ani
Moi drodzy... pisze bo sama odzwiedzilam przed porodem wszystkie mozliwe fora aby sie czegos dowiedziec i zazwyczaj znajdowalam negatywne opinie o Koperniku. Rodzilam tam w kwietniu 2012 w trakcie remontu i bylo baardzo dobrze. I wlasnie dlatego czuje ze powinnam napisac o tym, zeby te mamy ktore chca lub musza rodzic w Koperniku nie popadaly w histerie czytajac istniejace wypowiedzi na forach. Wiem ze zazwyczaj jak wszystko jest dobrze nikt nie fatyguje sie na forum o tym napisac, za to jak cos jest nie tak to wylewamy zale gdzie sie da. Porodowka - super personel, bardzo dokladny, bezplatny porod rodzinny, bezplatne znieczulenie ZZO (choc sama nie skorzystalam), mozna skorzystac z innego znieczulenia np. gaz rozweselajacy. Noworodki - pomocne polozne, poza jedna wszystkie baardzo mile, jedzenie jak na 2-3dni pobytu calkiem porzadne. Warunki przed remontem - jak w polskich szpitalach - do przezycia przez 2-3dni, licza sie kwalifikacje personelu. Po remoncie na pewno beda duzo lepsze. Aby sie nie powtarzac jesli chodzi o szczegoly odwiedzcie forum na portalu babyboom o szpitali Kopernika - opisalam tam wszystko ze szczegolami, a nie chce przeklejac calosci.

mój gin jest z Kopernika, ale mówił mi, że zzo jest płatne! - więc jakieś rozbieżne info mamy... Kopernik ponoć dobry, gdy trudne przypadki, wcześniaczki itp....ale koleżanki odradzały ten wybór... niestety o Ujastku słyszałam, że się zepsuł - kol. rodziły tam, ale drugie dziecko już gdzie indziej... Ile ludzi tyle opinii... Ja decyduje się na Rydygiera - dużo dobrego słyszałam i czytałam! O Żeromskim też nic złego nie słyszałam...

Gość zonaKraka
Na Kopernika przyjęli mnie w pierwszej ciąży- zagrożonej. Fakt, skończyła się porodem przedwczesnym, i wiem że dziecko miało niewielkie szanse, ale większość traumatycznych przejść wiąże się z postawą lekarzy i personelu. Właściwie mogłabym ich oskarżyć, gdybym miała na to czas, pieniądze i nerwy, a nie mam. W drugiej ciąży, również zagrożonej, na Kopernika mnie po prostu nie przyjęli (a powinni- stwierdzili że mają mało miejsc i przyjmują wyższe ciąże), poszłam na Ujastek. Na Ujastku leżałam m.in. z żoną lekarza, na finiszu ciąży, którą mąż tam przeniósł właśnie z Kopernika, po tym jak zobaczył warunki i stwierdził że czekają na kopertę. Sama byłam przesłuchiwana jeszcze w drugiej ciąży w związku z aferą łapówkarską na Kopernika. Nie traktowano mnie zgodnie z prawami pacjenta. Tam też widziałam kobietę która rodziła dosłownie tydzień- albo skurcze, albo rozwarcie, a oni czekali ciągle, bo "nie robią cesarki bez potrzeby"- w końcu to nie oni ledwie chodzą na nogach po skurczach, nie? Co do warunków, leżałam tam w 2008 r. więc nie wiem jak jest teraz, wtedy byłam po prostu w szoku- jedna zagrzybiona łazienka na cały oddział, nikt nie zwracał uwagi na pacjentki popalające po kątach... Na Ujastku sprzęt i lekarze pierwsza klasa, położna cudowna, znieczulenie i gaz rozweselający bezpłatnie. O wszystkim mnie informowano, wszystko z szacunkiem. Nawet na Kopernika stwierdzili że tam mają najlepszy po nich sprzęt dla wcześniaków i noworodków. Warunki świetne, jedyne zastrzeżenia miałam do pań które doradzały przy noworodkach. Sama też przekonałam mamę do zabiegu laparoskopowego na Ujastku, bo na Kopernika nawet nie raczą powiedzieć kiedy i czy w ogóle zarejestrują... Są też inne szpitale, wiadomo, Galla, Żeromskiego, Siemieradzkiego, podobno zwłaszcza Galla ma dobrą opinię. Ja Ujastek wybrałam ze względu na wyposażenie, a po pobycie na patologii miałam do nich stuprocentowe zaufanie.