Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlmlrwkmeo

Do osob które pracuja w finansach albo ktore sa po finansach...

Polecane posty

Gość wlmlrwkmeo

Czy na rozmowie o prace pytaja o rzeczy ze studiow? Jestem po kierunku humanistycznym i chce zrobic drugie studia.. Myslalam o finansach i studiach licencjackich.. a kolezanka która jest po ekonomii mowi ze to strata czasu i zeby od razu isc na studia II stopnia na finanse po angielsku na uniwersytecie ekonomicznym we Wroclawiu i nie wiem co robic.. Bo ja nie mam bladego pojecia o finansach.. I tak mysle sobie.. czy isc na studia II stopnia czy zaczac od licencjata..

Gość nie pytają nic a nic
bynajmniej mnie nie pytali pytali ogólnie o moje zdanie np na temat jakiegoś produktu, ewentualnie o coś z ich oferty

Gość koleżanka ma rację

Gość wlmlrwkmeo
Kurcze nie wiem co robic... czy isc na te mgr i po prostu odbebnic dla papierka ( bo nie sadze zebym sie czegos tam nauczyla- mam juz za soba studia mgr i wiem jak nauka na mgr wyglada). Czy isc na licencjackie i sie nauczyc czegos..

Gość wlmlrwkmeo
Boje sie ze skoro nie mam pojecia io finansavh to moge sobie nie poradzic na studiach II stopnia gdzie chyba raczej wymaga sie jakiejs juz wiedzy..

autorko ja jestem po pedagogice, a już 4 lata pracuję w finansach (o których pojęcia wcześniej nie miałam) i była to moja pierwsza i ostatnia rozmowa kwalifikacyjna ;) więc - głowa do góry :)

Gość wlmlrwkmeo
O jej to sie ucieszylam troszke po tym poscie ostatnim:):) Czyli.., isc na mgr od razu? A czy jakos zapoznalas sie z finansami poprzez czytanie jakijs literatury?

w piątek dowiedziałam się, że mnie przyjęli, dostałam plik ogromny papierów do czytania, w poniedziałek krótkie przeszkolenie i we wtorek samodzielne stanowisko :) - praktyka czyni mistrza - po kilku dniach szkolenia w banku i takie tam :)... nie było źle a co do studiów - to musi być Twoja decyzja :)

Gość wlmlrwkmeo
A czy mozesz podac jakies pozycje ksiazkowe odnosnie finansow do poczytania- jakies podstawy/

Gość unc unc unc unc unc unc
studiuje nauki biznesu wlasnie w jezyku angielskim, w tym finanse i szczerze polecam, co do studiow musisz wybrac sama

nie mogę, bo żadnej nie przeczytałam :classic_cool: każdy bank ma swoje wewnętrzne procedury.. a ogólną wiedze to możesz poszukac w necie :)

Gość wlmlrwkmeo
un unc unc mozesz podac namiary do siebie? Chcialabym cos zapytac. RZobisz licencjat czy mgr?

Gość unc unc unc unc unc unc
jak narazie licencjat, ale studiuje za granica wiec mgr dopiero jak zdobede dobre doswiadczenie zawodowe, o co chcesz apytac konkretnie? nie wiem czy bede w stanie odpowiedziec

Gość wlmlrwkmeo
w sumie to nic bo myslalam ze robisz mgr w Polsce.

Gość ciagle padaaaa
Idz od razu na mgr. Szkod aczasu. Poczytaj w wakacje ksiazki i bedzie ok.

Gość eeeelllllllll
Ja bym poszkla na licencjat a potem ewentualnie na cos takiego na II stopnia.