Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość utrzymuje swoje dzieci

Moje dzieci po porządnych studiach nie mają pracy!!

Polecane posty

Najstarszy syn skończył prawo i nie ma pracy :( Druga córka skończyła dwa kierunki matematyke i ekonomie i nie ma pracy. A syn który skończył beznadziejny kierunek, bez przyszłości, w dodatku prosty ma prace i dobrze zarabia. Syn skończył dziennikarstwo i komunikacje społeczną.

Gość o to fajnie bo tez na tym
jestem i to n umcs :o ale jak mowisz, moze cos po tym jest :p

Gość bo liczy się mądrość zyciowa
i zaradność a nie papierek renomowanej uczelni w rekach pustych i tępych głów

Gość katarambaaa
Widocznie wychowałaś dwie życiowe kaleki, które nie umieją sobie poradzić :) Studia nie pomogą, jeśli ktoś jest fajtłapą.

Gość kami_20
bo liczy sie zaradność a nie papierek

I po myśleć że ja naciskałam swoje starsze dzieci by kończyły te studia. Sama wybrałam im kierunki studiów, studiów swojego najmłodszego syna nie akceptowałam. Twierdziłam że to najgłupszy kierunek jaki może być a najlepiej na tym wyszedł.

dokłądnie jak syn pizdeusz, a córcia ciepła klucha, to nigdy porządnej roboty nie dostanie, choćby po kilka kierunków pokończyli trzeba sie wybić, pracować w czasie studiów, zdobywać doświadczenie, a nie siedzieć i bąki zbijać przez 5 lat

Gość Malinowa_Rapsodia
Buahahahahahaha Ja skończyłam finanse na pywatnej uczelni i to dodatku zaocznie, ale w czasie studiów pracowałam i teraz za zarobione pieniądze otworzyłam własną firmę i zarabiam kupę kasy:P Śmiać mi się chce z lapsów, któzy pokończyli "prestiżowe" kierunki na unniwerkach a teraz płaczą, że praca dla nich jest tylko w marketach:P A było zdobywać doswiadczenie tak jak ja:P

Gość matacz
tylko debile robia studia humanistyczne w dzisiejszych czasach

Gość przeciez to prowokacja...
a wy to łykacie :O

że co, najmłodszy syn skończył kierunek bez przyszłosci? Okazuje sie jednak, ze właśnie z przyszłoscią wyboru mojego kierunku stud iów rodzice kompletnie nie akcepowali na 5 roku wzięłam kredyt na mieszkanie, od dawna sama się utrzymuje, studia skończyłam dwa lata temu, takie właśnie wg moich rodziców "bez przyszłosci"

Gość malinoa a skad w tobie
tyle jadu? widocznie chcialas isc na dzienne na "prestiżową uczelnię" ale ci sie nei udalo i teraz wylewasz swoej frustracje mimo, ze jak piszesz teraz dobrze ci sie powodzi...ale kompleksy jak widac pozostaly:D

Swoim starszym dzieciom sama kazałam idź na te studia, to ja naciskałam syna by poszedł na dzienne prawo, córke gdy zaczęła studiować matematyka na drugi rok namówiłam ją by studiowała również ekonomie. A najmłodszy syn nigdy mnie nie słuchał, powiedział mu że zgadzam się na jego dziennikarstwo ale chciałam by studiował prawo jako drugi kierunek. On nie zgodził się, studiował tylko jeden. Wydawało mi się że z nim mam najwięcej problemów. Myliłam się, teraz moje dzieci siedzą w domu, nigdzie nie wychodzą a ja i mój mąż po prostu ich utrzymujemy. Nawet nie szukają pracy.

Gość cfsxfvcxzfcx
dziwne ze po matematyce i ekonomii dziewczyna nie ma pracy, ja konczyłam ekonomie ze specjalizacja rachunkowośc i jestem księgową, dla ksiegowych zawsze jest praca, a Twoja córka jako matematyk to wymarzony materiał na księgową po prawie to się nie dziwię kolejna humanistyczna pierdoła a czemu nie poszedł na aplikacje?

Gość matacz
prawników jest jak mrówek gdzie sie nie kopnie tam o prawnika zachaczy i ty dzieci na potepienie wysłałas ? ha ha ha lekarz - to rozumiem , ale prawnik ? tu albo sie jest swietnym i jest ok , albo sie jest nikim

Gość cfsxfvcxzfcx
siedza w domu bo załapały dołek - powiedz córce żeby poszła do biura rachunkowego na bezpłatne praktyki może zrobic podyplomowo rachunkowość tylko 1 rok z facetem po prawie gorzej facet po humanistycznych to porazka

Gość kami_20
mój sąsiad skończył tylko zawodówke a ma firme od 15 lat i ludzie po studiach pracują u niego na produkcji i zarabiają z 1500;/ ostatnio opowiadał moim rodzicom, że nawet sprzataczka u niego ma mgr z historii sztuki;/

Gość jak widać to nei problem
w kierunkach tylko w charakterze twoich dzieciaków! nawet 100 kierunkó nie pomoże jak sie jest życiowym kaleką...a pewnei ty w glownej mierze do tego doprowadzilas swoim wychowaniem! choc uwazam, ze ten topik to prowokacja! :O

Gość bo to tak jest 11
no własnie mamuska wybrała studia dzieciom a może ich to wcale nie interesowa

Moje dzieci nawet nie rozmawiają ze mną na temat swojej pracy, siedzą w domu. Mój syn niedawno wyznał mi że prawo go nigdy nie interesowało, że poszedł tam bo ja chciałam. To samo usłyszałam od córki.

Gość cfsxfvcxzfcx
ale po matematyce to z checia do szkoły przyjma na nauczyciela albo korepetycje przeciez

Gość To nie tyle kwestia
kierunku ile zaradności życiowej! Bo nawet po filozofii można zarabiać duże pieniądze pod warunkiem, że jest się zaradnym!

Gość cfsxfvcxzfcx
no ale maja magistra teraz mogą zrobic roczna podyplomówke z tego co ich interesuje i pracować w wymarzonym zawodzie

Z Twoich wypowiedzi Autorko wynika, że młodszy syn po prostu ma jaja. A dwojgu starszym musisz poszukać pracy, tak jak kiedyś kazałaś studiować.

Tak mają magistra, ale nie pracują i z tego co mi się wydaje chyba nie zamierzają pracować. Bo nawet nie zauważyłam żeby szukali pracy.

Gość wiesz dziennikarstwo
to nie są studia! dziennikarzem mozna byc nawet po maturze. Prawnik, trzeba miec znajomosci. Ale twoja corka skonczyla kierunki po ktorych smialo moze miec prace.

Gość ale czy nie czytacie
co psize autorka? oni nie mają pracy dlatego, że jej nie szukaja!:O wiec o czym my tu mowimy!

Gość czyli kwestia
charakteru a nie rodzaju studiów.

Gość cfsxfvcxzfcx
no to masz co chciałas czyli dupy wołowe

Gość ja studiuje 9 rok wciaz cos
innego, tylko po to by moc pracowac na wyzszej uczelni, mam fajne stanowisko za biureczkiem niezla pensje i fana premie . w dupie mam studia:)