Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiuchna marecka

biore tabletki a mimo to boje sie bez!!

Polecane posty

Gość kasiuchna marecka

hej jutro wezme swoja 5 tabletke anty-microgynon ale wciaz sie waham cy aby na pewno moge bez??to dopiero piata tabletka czy jestem juz chroniona???

Gość kasiuchna marecka
hej hooop

Gość r htry w45657yb5e5
a okres juz ci sie skończył? możesz spokojnie nie bój się

Gość kasiuchna marecka
no jeszcze jutro i po okresie nie bedzie sladu!!a jutro juz bedzie 6 dzien brania tabletek...kurde nie wiem czy jestem chroniona bo jak gdyby nie odczuwam wcale ze jestem na hormonach ,a tyle sie naczuytalam ze a to glowa bolia to cycki puchna a u mnie jakby nigdy nic...

Gość gndnjjxrfymn
ja na tabletkach zaszlam, bralam juz dluzszy czas. dlatego juz bez nie ryzykuje. wole sie zabezpieczac calkowicie

Gość nie dam się zwariowacc
poczytaj dobrze ulotke lub spytaj swojego ginekologa a nie na forum!!! Ale mnie się wydaje że trzeba wziąc co najmniej 7 TABLETEK aby byc w pełni zabezpieczoną i niech nikt nie pisze że od pierwszej tabletki jest już spoko.. przecież organizm musi to jakoś przyjąc, hormony muszą tam wszystko po swojemu uregulowac i wtedy... gndnjjxrfymn----> jak to zaszłaś po tabletkach?? ja też długo się bałam, ale po roku zaczęliśmy kochac się "normalnie" czyli do końca, ale brałaś regularnie tabletki, o jednej porze??

tak dla świętego spokoju radziłabym dodatkowe zabezpieczenie w trakcie całego pierwszego opakowania hormonów - organizm musi się przestawić z dawek i składu naturalnych hormonów na syntetyki no i oczywiście trzeba je brać jak w zegarku, zgodnie z przepisem, wtedy nie ma żadnych wpadek na pigułkach (jak słyszę takie gadki, to mnie śmiech ogarnia) - bo nie moze być no, chyba, że ktoś waży 120 kilo, to piguły nie zadzialają, chyba, że może w podwójnej dawce (ale to też jest na ulotce, czyli j.w.)

Jak bralas tabletki od 1 dnia okresu to jestes od 1 tabletki zabazpieczona tak mowil mi lekarz tak pisze na ulotce i ja tez to "wyprobowalam" wiele razy :)

Ja też dużo słyszałam o wpadkach po tabletkach. Np. moja kolezanka, twierdzi ze zednej nigdy nie zapomniała Moja siostra tez wpadla po a brala cos ok pol roku. Nie wiem czemu ale ciagle sie slyszy o kims nowym, dlatego nie ryzykuje mamy gume i zazwyczaj cos jeszcze. A o tabsach jak narazie nie mysle niechce sie potem denerwowac a niby stworzone aby bylo bez nerow :D

ja biore 7 lat i zadnej wpadki a te co wpadly moze nie doczytaly ulotki o wplywie alkoholu papierosow biegunki wymiotow antybiotykow i innych lekow na skutecznosc tabletek anty