Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszka----------------89

Co zrobic w tej sytuacji ?

Polecane posty

Mam pewien problem z moja kolezanka i nie wiem jak postapic w tej sytuacji.Nie wiem od czego zaczac...Zawala wszystko, poniewaz caly czas mysli o przyszlej spowiedzi , rozmowie z ksiedzem na temat jej problemow. Zamiast teraz sie uczyc to ona rozmysla jak to bedzie jak ma powiedziec , rozmawiac z nim. I z tego powodu nie ma czasu, checi do nauki . Nie wiem co w tej sytuacji zrobic , czy zwrocic jej uwage na ten problem ?

No ludzie pomozcie !!!

Tak wiecej niz 13 , jest dorosla osoba

up

Gość ja powiem tak .....
skoro ta spowiedź jest dla niej tak ważna to czemu do niej nie pójdzie i nie rzuci z siebie tego problemu ? możesz jej delikatnie zwrócić uwagę że widzisz co się z nią dzieje że zaniedbuje naukę itd....i może by poszła do tej spowiedzi w końcu a czemu ona chce o swoich problemach rozmawiać tylko z księdzem ?

Kup jej młotek.. Niech sie nim pier...

Ok, ja doskonale rozumiem, ze ppo spowiedzi moze sie poczuc lepiej itd, ale to nie jest jej pierwsza taka sytuacja bo ona chodzi do niego do spowiedzi co 2 tygodnie i czesto na normalne rozmowy o swoich problemach. Nie wiem moze to dla osob wierzacych jest normalne , ale raczej wydalawo mi sie, ze mozna prosic o rade itd , ale ze swoimi problemami trzeba mimo wszystko samemu walczyc.

Gość michał michał
powiedź jej, że problemy nie mogą przesłaniac jej całęgo świata. zasugeruj szybsze wyspowiadanie się, celem oczyszczenia i powiedx, ze egzaminy nie mogą na tym ucierpieć.

ale to juz zakrawa o jakas obsesje ona calymi dniami mysli jak powiedziec temu ksiedzu o swoich problemach. Jest tylko jeden temat w jej glowie. Spowiedzi i ksiadz

Gość michał michał
niech powie normalnie. po ludzku.