Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdkasmk

Pytanie o nocnikowanie

Polecane posty

Gość jdkasmk

Czy Waszym zdaniem 20-miesięczne dziecko jest już w stanie świadomie załatwiać się na nocnik? Synek mało mówi, a właściwie tylko kilka słów. Umie powiedzieć "siiii" - co oznacza siku ale mam wrażenie że w ogóle nie kontroluje odruchów fizjologicznych, np. siedzi na nocniku i mówi siii. Wstaje i sika za 2 minuty na podłogę. Wie do czego służy nocnik, kilka razy udało mu się nawet nasikać albo zrobić kupę ale tylko wtedy gdy wysadzałam go co 20 minut. Sam nigdy nie zawoła gdy mu się chce. Czy to jeszcze nie za wcześnie na intensywną naukę?

juz jest gotowy....chociaz u chlopcow to cale wysadzanie przychodzi troszke pozniej....polecam ksiazke Giny Ford-"Jak nauczyc dziecko korzystac z nocniczka w 7 dni"-17 zl.to nie wydatek a dziala naprawde jest rewelacyjna....moj synek obecnie ma 2 lata w 22miesiacu w 6 dni nauczyl sie korzystac z nocniczka....sam w sumie siadal i chcial....potem bylo mnostwo wpadek miedzy innymi na mojej sofie itd.....ale po okolo 2-3 tygodniach juz nigy mu sie nie zdarzylo....wola wszedzie w sklepie na spacerze....potrzeba tylko konsekwencji....pozdrawiam i powodzenia