Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdrowa

Tabletki anty a infekcje pochwy

Polecane posty

Gość ulllllotka
w ullotce napisali ze w zaleznosci od tego jaka kuracje stosujesz bo mozna dziennie 1 dawke na wieczor brac albo np 3 dziennie ae wtedy kuracja trwa krucej, zalezy od "stadium" twojego problemu ;]

dokladnie, standard to 7 dni, ale sa tez inne opcje, nawet 3 miesiace co 3 dni, ale chyba juz o tym pisalam wyzej.

Gość koszatnieczkaaa
hej, dziewczyny, stosuje ten abiofem i pomaga mi :) dzięki wielkie za polecenie :)

Gość krowenka
hej dziewczyny, tez mam wlasnie podobne problemy i sporo rad znalazlam, lacznie z nazwami srodkow, z pewnoscia skorzystam:d

Gość komixa
niezdrowa myślę, że może zmieniać się pH

Gość zwoleniczka
abiofem? to jakaś nówka?

Gość komixa
oj nie na pewno nie nówka, może nie ma o tym tak głośno, ale jak spytasz ginekologa to na pewno Ci to poleci :)

Gość mandarynka__03
Abiofem to jest nawet bez recepty chyba.

Gość stokrotna
nie chce zeby to wygladalo na reklame ale musze sie pochwalic, ze pokonalam grzybice pochwy ktora mi sie ciagnela 3 miechy bo bylam durna i do lekarza nie chcialam isc ze wstydu, ale poszlam i dostalam trioxal i przez 3 dni bralam i kuniec problemow:)

Gość misiamarysia
kobiety biorące tabletki są bardziej narażone na infekcje. żeby im zapobiec można spróbować brać probiotyki, np. provag doustnie. taka kuracja co jakiś czas może naprawdę pomóc.

Gość komixa
nie przekonasz mnie, że probiotyki działają. Nie ma się czego wstydzić w takich wypadach, bo lekarz już nie takie rzeczy widział.

Gość solinia
ja nawet nie wiem co to są te probiotyki, ale nie podoba mi się opcja że oprócz tabletek anty muszę brać jeszcze jakies

Gość margaretka09
podawane doustnie wyselekcjonowane kultury bakteryjne lub drożdży, najczęściej bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus), których zadaniem jest korzystne dla zdrowia działanie w przewodzie pokarmowym, poprzez immunomodulację oraz zachowywanie prawidłowej flory fizjologicznej.

Gość zakwaszona
hej dziewzyny, tez chyba mam problem z grzybicą pochwy - chyba bo nie swedzi i nie piecze tak normalnie a tylko po porannym oddaniu moczu, czasem w ciagu dnia. Bylam prywatnie u ginekologa. Po badaniu stwierdzil ze to grzybica. Wyplynal po badaniu taki plyn z mojej pochwy po ktorym lekarz byl pewien ze to grzybica. Zlecil rozmaz bakteriologiczny i mykologiczny po ktorym niestety nic nie wyszlo, nic nie wychodowano. lekarz jest jednak pewien gdyz dolegliwosci moje i wyglad wydzieliny swiadcza wlasnie o grzybicy, prawdopodobnie to moze byc stan przewlekly :|. Dostalam globulki MACMIROR COMPLEX 500. lacibios femina po zakończeniu leczenia. Mam stosowac te globulki co drugą noc 6 sztuk, kolejne 6 sztuk po nastepnej miesiaczce. dodatkowo dziennie tabletka witaminy C 1000 - taka rozpuszczalna i to Wam polecam, ona zakwasza organizm i ciezej grzybom sie rozwijac. Kosztuje nie wiele bo okolo 6 zl lub okolo 10 i jest tam wiecej tabletek. Masc clotrimazol jest dobra, ale zaawansowanego stanu niestety nie wyleczy.

Gość komixa
solinia trzeba dbać o żołądek i ograniczać tabsy :)

Gość komixa
solinia trzeba dbać o żołądek i ograniczać tabsy :)

Gość komixa
zakwaszona maść clotrimazolum jest do użytku zewnętrznego.

Gość zdyszka
możesz spróbować Aiofem taki żel mi pomaga a później zainwestuj w profilaktykę

Gość karolzynk
Abiofem jest na receptę ? jak się go stosuje

Gość komixa
nie, jest dostepny bez recepty. mozesz go stosowac np. codziennie przez tydzien leczniczo, a profilaktycznie co kilka dni przez dluzszy czas, najlepiej podpytac lekarza.

Gość zdyszka
Nie jest na receptę co uważam za wielki plus bo nie trzeba do leczenia profilaktycznego poginać do lekarza. ale warto jest spróbować

Gość allegra_1604
no to jest niewątpliwie fajne, no i jak potrzebujesz się o coś dopytać to zawsze masz jeszcze farmaceutę.