Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

butterfly23

Wakacje z małym dzieckiem

Polecane posty

Bo kojarzę Panią, kochana. :) Tzn. podczytywałam to forum jak jeszcze byłam małym brzuchaczem, a Danielek o ile dobrze pamiętam miał już wtedy dobre kilka miesięcy. :) Ale udzielam się stosunkowo od niedawna, wcześniej tylko sporadycznie tu zaglądałam i głównie jako "czytacz, nie wtrącacz". ;)

O matko! O___o !!! Z tym nożem, to żartujesz, prawda?! Jakim sposobem nie zauważyli jak laptop jedzie na pasku osobno i otwarty, a torba obok w drugim pojemniczku? Może nie patrzyli w ekran? Wyobrażam sobie w jakim szoku był ten niemiecki kontroler! :P A ty pracujesz jako flight attendant może? Pytam, bo tak jakoś wydedukowałam z tego co teraz piszesz?

Gość dziewczyny a moze poradzicie
O prosze :) Ja tu tez bardzo zadko bywam ostatnio. A jak tam twoje malenstwo? I nie, nie zartuje. Laptop owszem lezal sobie w tym ich pudle, obok torba, a w niej noz i nikt tego nie zauwazyl, dopiero w Niemczech. Szok, nie? Nie, ja pracuje w jednej z wiekszych korporacji jako analityk rynkowy, wiec sila rzeczy musze niestety regularnie podrozowac, choc staram sie jak najmniej odkad urodzil sie Daniel.

Wszytko dobrze. :) Dzięki. A Danielek mówisz, że na małe urwisisko wam wyrósł? ;) Wiesz, z tego co kojarzę (jeszcze z czasów swojej "nie dzietności" i "nie kangurowania") to na piętrze Schipholu w prawym skrzydle budynku (mierząc od środka, czyli kas NS) jest pokój zabaw dla dzieci (taki ze zjeżdżalniami i zabawkami) i pokój dla matek z niemowlętami (gdzie można nakarmić piersią i położyć dziecko w porze drzemki). Może wam się przydać (choć teraz pewnie bardziej ten pierwszy). :)

A no to dobrze :) Tak, ma tyle energii i jest taki zywy, a przy tym wesoly, ze mowie ci :) Dzieki za super rady. Na pewno sie przydadza. Pozniej tu jeszcze zajrze, ale narazie uciekam, bo ja w pracy siedze :p

No to wygląda na to, że jesteśmy z tej samej branży. :) Tyle że ja jestem dopiero "świeżak" i moja Cilest-owa wpadka unieszkodliwiła mnie chwilowo, acz skutecznie z tegoroczną obroną magisterki. Myślę, żeby startować do Goldmana, albo Morgana za jakiś rok, jak się ze wszystkim pozbieram. Mam SGH i Aarhus, plus trymestr u was na RSM-ie.

Kay. :) Ja muszę zrobić wreszcie jakąś kawę... bo padam dziś na twarz, jest tak beznadziejne ciśnienie. W NL też ponoć ostatnio jest nienaturalnie zimno jak na tę porę roku, prawda to? Miłego dnia zatem! :) 🖐️

Abby dobrze pisze :) popros o pierwsze miejsca z przodu, tam jest wiecej miejsca, dowiedz sie czy mozesz dostac ta gondole do spania (ale to zalezy czy bedzie to pora spania-drzemki bo moze wcale nie bedzie Wam potrzebna). wez jakies zabawki ktore interesuja Danielka. jak bedzie bardzo znudzony mozesz sie z nim przejsc po pokladzie troche, zawsze to jakas odmiana. mozesz mu wlaczyc bajke na tych ich pokladowym monitorku (jesli bedzie wybor) lub nawet zabrac swoj maly odtwarzac dvd z ekranem. tzn. jesli maly lubi bajki :) ale 4 godziny to naprawde nie tak dlugo. pokazesz mu jak startujecie, telewizorki, guziczki na fotelu i inne samolotowe "bajery", potem mozesz go troche zajac jakims jedzeniem np. potem poczytac ksiazeczke, dac jakas zabawke lub kolorowanke, przejsc sie po pokladzie, wlaczyc bajke i bedziecie ladowac :) ja sie obawialam lotu bardzo wlasnie dlatego ze nie wiedzialam czy uda mi sie malego zajac by sie nie znudzil i nie rozdarl na pol samolotu (albo i na caly) ale bylo dobrze. byly momenty ze nie chcial juz siedziec ale jakos go zajelismy. sama wiesz najlepiej jaki jest Danielek. moj w sumie da sie zagadac i zajac czyms, ale kuzyna synek jak lecieli tez 9 godzin to dal im tak popalic ze mieli ochote wyskoczyc z samolotu :D nocny lot wiec mieli nadzieje ze przespi sie, ale on nie spal w ogole, cala noc buszowal, nie dal innym pasazerom spac, wydzieral im sie i wyrywal. tak ze duzo od dziecka zalezy :) wez to co Danielek lubi moze nie bedzie tak zle :) udanego lotu zycze. a i co do kontroli to ja przewiozlam z Europy do Stanow kanapke ktora zrobilam dla malego rano i sok w kubku bo zapomnialam ze to mam nawet i nikt mi nic nie kazal probowac, nawet nie pytali o to. ale moze dlatego ze z dzieckiem bylam. ale z nozem to niezly numer :D dobrze ze Cie w Niemczech za terrorystke nie wzieli :D ❤️ Sebastian 29.02.2008 ❤️

Dzieki dziewczyny za rady. Na pewno sie przydadza. Za rowne 2 tygodnie lecimy. Dam znac jak moj maly energiczny synus wytrzymal 4,5 h w samolocie :)

Gość Do czego sie przygotovac
Do czego sie przygotovac..........mammy nie robcie problemow. Ja jechalam z moja 8 miesieczna corka do Nice to by rok1978. Tam bylo wszystko w sklepacz to co ja potrzebovalam do mojego dziecka. Urlop byl bardzo doby mialam dostep do kuchni, nie musialm sprzatac mojeg pokju........Podroz samolotem tez byla spokojna 6 godzin. Teraz moja corka ma syna kiedy on mial 7 miesicy pojechala z nim odviedzic kolezanki w Basel a pozniej vakacje we Vloszech. Moja corka nigdy by nie zostavila svoje dzieci u mnie a samma pojechal z mezem na urlop. Bedac w Thailand w tmtym roku spotkalam rodzine z Dani ktora podrozoval z dvoika malych dzieci przez pol roku. Rozmaviajac z nimi bardzo przyjemnie spedzili czas w Azji. Napevo byly kompromisy ale urlop byl tego varty. Pevnie ze trzeba pomyslec zeby dzieci maily odpowiedznie ubranie ze wzgledu na slonce ale przeciez slonce jest tez w Polsce.

mnie rodzice nie raz zabierali nad morze gdy byłam mała, zawsze mieszkaliśmy na jakichś pokojach, i nie było problemów - jedyne co trzeba uwzględnić, to jakieś sztormiaki na deszcz i niepogodę, bo taka się niestety nad naszym morzem zdarza :P a spacery w taką pogodę mogą doprowadzić do choroby... a tego byśmy nie chcieli :P

Moim zdaniem - wakacje z dzieckiem mogą być super udane i wcale - jeśli chce się wypocząć - nie trzeba wcale zostawiać dziecka u dziadków (jak ktoś zasugerował). Fajnie jest pojechać z maleństwem na przykład nad morze - dobry klimat na pewno maluszkowi nie zaszkodzi a urlop może być niezapomniany ;) warto poszukać ośrodków czy hoteli, które oferują udogodnienia dla rodziców z dziećmi - takie oferuje choćby Primavera Spa (to jest w Jastrzębiej Górze). Przygotowana jest tam tez specjalna oferta dla dzieci więc nie trzeba się martwić o atrakcje ;)

Gość gość
odswiezam, bo fajny temat i na czasie

Gość robertussa
Do Redy się jakiś czas temu wybrałem z żoną i synkiem do ich aquaparku żeby sprawdzić czy jest rzeczywiście tak super jak wszyscy mówią. Było! Rekiny można było podejrzeć z najbliższej możliwej odległości. Sama ta największa zjeżdżalnia jest ogromna, nigdy wcześniej w czymś takim nie płynąłem, a już parę wiosen żyję i chodzę po tym łez padole. Dużo zdjęć parku jest na http://aquaparkreda.pl.

Gość jaktalalala
Z dzieckiem powyżej 2 roku życia można z korzyścią jechać na urlop do hotelu Rainbow gdzie biuro to prowadzi animacje dla dzieci. Taki maluch już będzie się na takich zajęciach świetnie bawił.

Gość wreszciewakacje
Odświeżam temat - karmię maluszka piersią i zastanawiam się, czy podczas wakacji mogę mieć problemy z laktacją. Dodam, że planuję raczej opalanie się na plaży, niż wspinaczki:)I czy nie lepiej karmić wtedy butelką?

Gość mamisio
Jeżeli planujesz odpoczynek na plaży, to nie powinno być problemów z laktacją, i możesz karmić, tak jak Ci wygodnie. Nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś miał problemy z laktacją podczas aktywnego wypoczynku, ale warto zabrać ze sobą jakieś suplementy na kp, pomogą w kryzysowej sytuacji.